אגרת הקודש - סימן כ"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{תניא}}
{{תניא}}
ב'''פרק כ"ד''' מ"אגרת הקודש" מבאר אדמו"ר הזקן את גנות מי שמשוחח באמצע התפילה בדברי חול, שנעשה מרכבה ל[[יצר הרע|כסיל]] העליון. [[אדמו"ר הזקן]] מדגיש זאת במשל למלך שמסותר בחדרי חדרים, ובזמן קצוב מתגלה לעין כל, והאדם שאינו פונה אז להביט בגדלותו של המלך, מראה שאינו מעוניין בו, כך גם הקב"ה מתגלה לכל אדם בתיבות התפילה לפי [[שכל]]ו ומדריגתו, והמשוחח אז מראה שאינו חפץ בו ח"ו.
ב'''פרק כ"ד''' מ"אגרת הקודש" מבאר אדמו"ר הזקן את גנות מי שמשוחח באמצע ה[[תפילה]] בדברי חול, שנעשה מרכבה ל[[יצר הרע|כסיל]] העליון. [[אדמו"ר הזקן]] מדגיש זאת במשל למלך שמסותר בחדרי חדרים, ובזמן קצוב מתגלה לעין כל, והאדם שאינו פונה אז להביט בגדלותו של המלך, מראה שאינו מעוניין בו, כך גם הקב"ה מתגלה לכל אדם בתיבות התפילה לפי [[שכל]]ו ומדריגתו, והמשוחח אז מראה שאינו חפץ בו ח"ו.


==מבוא לפרק==
==מבוא לפרק==
שורה 10: שורה 10:
המדבר באמצע התפילה מזלזל בכבוד מלך מלכי המלכים בצורה נוראה ומראה שאינו חפץ בו.
המדבר באמצע התפילה מזלזל בכבוד מלך מלכי המלכים בצורה נוראה ומראה שאינו חפץ בו.


מי שדבר באמצע התפילה, ישב על הארץ, ויבקש מג' אנשים שיתירו לו ה[[נידוי]] מלמעלה, ואז הנידוי לא יחול למפרע, כי מגלה דעתו שהוא חושש לכבוד המלך, והנידוי חל רק על המורדים והפושעים שאינם חוששים כלל לכבוד המלך.
מי שדיבר באמצע התפילה, ישב על הארץ, ויבקש מג' אנשים שיתירו לו ה[[נידוי]] מלמעלה, ואז הנידוי לא יחול למפרע, כי מגלה דעתו שהוא חושש לכבוד המלך, והנידוי חל רק על המורדים והפושעים שאינם חוששים כלל לכבוד המלך.


==צילום דפוס התניא==
==צילום דפוס התניא==

תפריט ניווט