שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 935 בתים ,  00:11, 15 ביולי 2013
ישנם מפרשים המביאים טעמים שונים, יש האומרים שזה מכיון שזוהי אכזריות שהחלב שהיה אמור להגדיל את הגדי מבשלו (כמובן שטעם זה הוא כללי גם על אלו הגדולים{{הערה|ועל דרך האיסור להניף ברזל על המזבח, כיון שהברזל מקצר חיי האדם והמזבח מאריך; כן הוא כאן שהבעל חי צריך להמשיך לחיות והאופן שהוא גדל בו (על כל פנים בתחילה) הוא על ידי החלב, לכן אין מבשלים (פעולה ההפכית מגידול) על ידי החלב.}}) ויש אומרים שזהו בדוגמת איסור כלאיים{{הערה|שלא לערבב ענינים נפרדים בבריאה.}}.
 
==הפרדה==
יש להפריד לא רק בין המאכלים עצמם, אלא גם בין הכלים. ולכן בבתים רבים ישנם שתי כיורים - אחד לבשרי ואחד לחלבי, ובמקומות רבים (וכן במטבחים ציבוריים) ישנם שתי מטבחים נפרדים.
 
כן לכל חלק במטבח ישנם כלים נפרדים, אלו המשמשים לבשר בחלקו הבשרי, ולחלב בחלבי.
 
באם מערכת הכלים זהה, נדרש ליצור סימן בכלים החלביים בכדי שלא יתערבו.
==זמן ההמתנה==
 יש להמתין בין אכילת בשר בחלב לאכילת חלב כדי שגם בגוף לא יהיה תערובת בשר בחלב לכן ממתינים עד שהאוכל מתעכל ואז מאבד את צורתו ואין [[איסור]], ; טעם נוסף להמתנה הוא בגלל שירי המזון הנשארים בין השיניים.
לאחר אכילת בשר יש להמתין שש שעות עד אכילת חלב מכיוון שזמן עיכול הבשר בגוף הינו ארוך.
לאחר אכילת מאכלים חלביים יש להמתין שעה אחת, יש הנוהגים לחכות שש שעות לאחר אכילת גבינה צהובה קשה.
לאחר אכילת מאכלים חלביים יש להמתין שעה אחת, יש הנוהגים לחכות שש שעות לאחר אכילת גבינה קשה{{הערה|יש רבנים רבים הטוענים כי הגבינה הצהובה של ימינו, אף שאין זמן הכנתה 6 חודשים, מכל מקום, תהליך הכימי הלוקח שבועיים, זהה לתהליך הביולוגי הנעשה באפן טבעי, ולכן גם עליו צריך לחכות 6 שעות. אמנם הגבינה הנקראת "גבינה אמריקאית" (או "מוצרלה") אף שטעמה דומה, אין צריך לחכות אחריה 6 שעות, כיון שהרכבה הביולוגי אינו זהה (ולכן היא לא יכולה לעמוד זמן רב בלא קירור).}}.
יש הנוהגים לשטוף את הפה בלבד לאחר אכילת חלב.
 
גם בכלי הבישול וכלי האוכל יש להפריד באופן מוחלט בין כליים בשריים - (שהשתמשו בהם לאכילת בשר) לבין כלים חלביים - (שהשתמשו בהם לאכילת מאכלים חלביים).
==פרווה==

תפריט ניווט