זלמן יודא דייטש: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
החסיד [[זלמן יהודה דייטש]] חסיד של [[אדמו"ר שליט"א]] ומעסקני [[חב"ד]]
הרב [[זלמן יהודה דייטש]] היה נגיד ועסקן חב"די.


נולד בי"א חשוון [[תש"ז]] לאביו ר' [[שלום ישעיה דייטש]] בעיר הגבול [[למברג]] שבועות מספר לפני שהוריו הבריחו את הגבול לכיוון [[פולין]].
נולד בי"א חשוון [[תש"ז]] לר' [[שלום ישעיה דייטש]] בעיר [[למברג]], שבועות ספורים לפני שהבריחו הוריו את הגבול במסגרת [[יציאת רוסיה תש"ז]]. בילדותו גדל ב[[צרפת]]. ב[[תשי"ב]] היגר יחד עם הוריו ל[[ארה"ב]] שם התגוררו בעיר נורווק שבקונטיקט, מכיוון שבמקום מגוריו לא היה מקום לימודים מתאים נסע בהוראת הרבי ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב[[ברוקלין]], למד שנתיים ב[[מונטריאול]] וחזר אחר כך לישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]], שם נבחר להיות אחד מ[[שבעת הקנים]] ב[[חסידות]].


ב[[תשי"ב]] היגר יחד עם הוריו ל[[ארה"ב]] שם התגוררו בעיר נורווק שבקונטיקט, מכיוון שבמקום מגוריו לא היה מקום לימודים מתאים נסע בהוראת הרבי ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב[[ברוקלין]], למד שנתיים ב[[מונטריאול]] וחזר אחר כך לישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]], שם נבחר להיות אחד מ[[שבעת הקנים]] בחסידות.
באדר [[תשכ"ט]] נישא למרת צירל, בת ר' [[דוד איידלמן]] וקבע את מגוריו ב[[קראון הייטס]].


באדר [[תשכ"ט]] בא בקשרי נישואין עם מרת צירל בתו של ר' [[דוד איידלמן]].
ר' זלמן יהודה ניהל רשת עסקים מסועפת. את כספו ניצל לביצוע רצון הרבי. במרתף ביתו החזיק את משרדי "[[מבצע מזוזה]] - קראון הייטס" בהנהלת אחיו ר' אברהם משה. מכספו מימן את [[בית חב"ד אמהורסט]] (במסגרת [[ע"א מוסדות]]), היה ממנהלי חברת "שברו" (שנוסדה על פי הוראת הרבי) לשמירה על צביונה היהודי של קראון הייטס, ומתורמיו החשובים של [[כולל תפארת זקנים]].


היה לו קאך מיוחד בתורת הרבי מלך המשיח שליט"א והיה לו סדר ללמוד את כל ה[[מאמרים]] וה[[שיחות]] של הרבי.
כמו כן ייסד ר' זלמן יהודה ביחד עם אחיו את [[מכון אלטע]] ב[[צפת]], על שם אחותו מרת אלטע שולע שוורץ.


עד היום משרדי "[[מבצע מזוזה]]" של [[קראון הייטס]] שהוקם על ידי אחיו ר' [[אברהם משה דייטש]] שוכן בבייסמענט (מרתף) שבביתו.
עם הקמת [[שבועון בית משיח]] מונה לחבר הוועד הגשמי של העיתון והיה מתומכיו הגדולים. כמו כך, השתתף בכספו בהחזקת [[מטה הרמב"ם היומי]] והוצאת [[גליון התקשרות]] על ידי [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]].


בכל מבצע או קריאה של הרבי היה ר' זלמן הראשון שהיה קופץ ונרתם לבצע ולקיים את הרצון של הרבי, כשהרבי דיבר ב[[תשל"ב]] להקים [[עמוסדות]] בנה ר' זלמן בית חב"ד מפואר  בעיר אמרסט שבמסטושטס ואף מימן את משכורתו של השליח לשם, וכן כשהרבי קרא להקים את חברת "שברו" לקניית בתים בשכונת [[קראון הייטס]] על מנת לשמור על צביונה היהודי של השכונה, מייד רץ ר' זלמן לקנות בנינים בשכונה כרצון הרבי, וכן נרתם למען [[כולל תפארת זקנים]] שהרבי הקים.
בד בבד עם עסקיו קבע חברותא מיוחדת ללימוד תורת [[כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א]], במסגרתה עבר על רוב [[מאמר]]י ו[[שיחה|שיחות]] הרבי.


בסוף שנות הל' לאחר פטירת אחותו מרת אלטע שוורץ תרמו הוא ואחיו סמינר לבנות בעלות תשובה ב[[צפת]], הסמינר נושא את שמה, [[מכון אלטע]].
נפטר לאחר מחלה בכ"ט תמוז [[תשס"ו]].
 
כאשר הוקם שבוען [[בית משיח]] היה ר' זלמן אחד מחברי הוועד הגשמי של העיתון וכן שותף פעיל וחסר ל"[[מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח]]"
 
נפטר בכ"ט תמוז [[תשס"ו]]


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
12,624

עריכות

תפריט ניווט