יהודה קלמן מרלו: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 4,190 בתים ,  11 ביוני 2012
אין תקציר עריכה
שורה 92: שורה 92:
ואכן מצבו החל להתייצב. חודשיים אחר כך שוב תקפה אותו המחלה, והפעם בצורה הרבה יותר קשה. והוא נפל למשכב. בערב [[י' בשבט]] [[תש"ס]] הייתה הופעתו האחרונה בציבור. לאחד [[י' בשבט]] שוב לא היה יכול לצאת מביתו, והתמימים היו מארגנים לו את המנינים בביתו. ומאז מצבו של הרב לא השתפר, ובמשך 7 חודשים סבל, אף הוסיפו לו את השם 'חיים'.
ואכן מצבו החל להתייצב. חודשיים אחר כך שוב תקפה אותו המחלה, והפעם בצורה הרבה יותר קשה. והוא נפל למשכב. בערב [[י' בשבט]] [[תש"ס]] הייתה הופעתו האחרונה בציבור. לאחד [[י' בשבט]] שוב לא היה יכול לצאת מביתו, והתמימים היו מארגנים לו את המנינים בביתו. ומאז מצבו של הרב לא השתפר, ובמשך 7 חודשים סבל, אף הוסיפו לו את השם 'חיים'.


בחודשים האחרונים לימי חוליו, אנ"ש, תמימים ובמוסדות החינוך בשכונת קראון הייטס ובכל העולם הרבו בתפילות לרפואתו, ועל-פי הצעתו של חבר הבד"צ, הרב [[אברהם אזדבא]], הוסיפו בלימוד הלכות שבת לזכותו.
בחודשים האחרונים לימי חוליו, קהילת אנ"ש ברחבי תבל ובמיוחד קהילת אנ"ש של קראון הייטס הרבו בתפילות לרפואתו, ועל-פי הצעתו של חבר הבד"צ, הרב [[אברהם אזדבא]], הוסיפו בלימוד הלכות שבת לזכותו.


נפטר בליל שישי, [[כ' בסיוון]] [[תש"ס]]. בהלוויתו השתתפו כל תושבי שכונת [[קראון הייטס]], ורבנים מרחבי העולם.
בליל שישי, [[כ' בסיוון]] [[תש"ס]] הגיע לבית הרפואה לקבלת טיפול רפואי, בשל המחלה הקשה ממנה סבל. תוך כדי הטיפול, דקות ספורות לאחר חצות ליל שישי, לקה הרב בהתקף לב, ממנו לא קם.
 
===הלוויה===
עוד בטרם הועבר אל בית הלוויות 'שומרי הדת' שבשכונת בורו־פארק, הגיעו לבית הרפואה קבוצות של תלמידי ישיבת תומכי תמימים המרכזית שב־770, כדי לומר תהילים עד לשעת הלוויה. קרובי הרב ומקורביו עסקו באותה שעה בהכנות להלוויה הגדולה שתיערך למחרת בבוקר.
 
בשעה 8:00 בבוקר ניסרה את חלל האוויר של שכונת קראון הייטס אזעקה (פעם הראשונה מאז ליל מוצאי שבת קודש, ג' תמוז תשנ"ד). תושבי השכונה, שהתעוררו משנתם ושמעו את הבשורה, החלו לנהור לעבר 770. המקוואות ברחבי השכונה התמלאו מיד בהמוני חסידים, שהחלו בהכנות לקראת מסע הלוויה.
 
ברחבי שכונת קראון הייטס ובשאר השכונות היהודיות בברוקלין, הודבקו מודעות אבל מטעם וועד הקהל של שכונת קראון הייטס, שהכריזו על מועד הלוויה. גם כלי התקשורת בניו־יורק דיווחו כל העת, במהדורות החדשות, על פטירתו של 'הרב הראשי של מרכז חב"ד בניו־יורק'.
 
בשעה 10:00 בבוקר, לקראת צאת מסע הלוויה מבית הלוויות שבשכונת בורו-פארק, שוב הופעלה האזעקה ברחבי שכונת קראון הייטס, וכל החנויות ברחבי השכונה, כולל חנויות של אינם-יהודים, שבתו ממלאכה.
 
אלפי אנשים, נשים וילדים התאספו על שדירת איסטרן-פארקווי, מול 770. הרחובות הסמוכים נחסמו לתנועת כלי רכב. במתחם מיוחד התגודדו עיתונאים רבים ואנשי תקשורת שהגיעו עם ניידות שידור מיוחדות לסיקור מסע הלוויה.
 
בערך בשעה 10:40 הגיעה מכונית החברה קדישא, כשהיא מלווה בשלוש מכוניות משטרה וכמה אופנועי משטרה, אל מול בניין 770. מיד כשמכונית החברא-קדישא נעצרה, החל תור ארוך של אנשים לצעוד ליד הארון, לבקשת מחילה. נשים רבות פרצו בבכי חסר מעצורים למראה מכונית החברה-קדישא בה נמצא הרב, והאנשים מחו דמעות.
 
לאחר שקהל האלפים חלף על פני הארון, החלה מכונית החברה-קדישא לנוע באיטיות על שדירת איסטרן-פארקווי, כשקהל האלפים צועד בכאב ובדממה אחר הארון. בראש מסע הלוויה צעדו חברי בית הדין של קראון הייטס, הרבנים הגאונים הרב [[אברהם אזדבא]] והרב [[יוסף אברהם העלער]], וכל ראשי מוסדות חב"ד.
 
אחר-כך החלה לנוע באיטיות שיירה של עשרות מכוניות, בדרך אל בית העלמין של אגודת חב"ד שבניו יורק, לשם הגיעו כעבור שעה ארוכה.
 
לפני הטמנת הארון נעמד ליד הקבר הפתוח הרב [[שניאור זלמן גורארי]], ובמילים נרגשות פנה אל הרב המנוח וציווה עליו לעלות לפני [[הרבי]], ולתבוע בכוח התורה הקדושה שהקב"ה מוכרח להביא את ה[[גאולה]] האמיתית והשלימה, בהתגלות הרבי [[מלך המשיח]] תיכף ומיד ממש.
 
מזכיר בית הדין, הרב [[לוי יצחק שפירא]], ביקש בשם כל הקהילה לעורר רחמי שמים על תושבי השכונה, ולהביא את הגאולה השלימה. לאחר מכן אמרו כל הקהל שלוש פעמים "יחי אדוננו".
 
הרב יהודה קלמן מארלאוו, נטמן בשורת הכהנים שבחלקת חב"ד, סמוך לאהל הק׳.


==הנהגות וחומרות==
==הנהגות וחומרות==

תפריט ניווט