חיים ליברמן: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,321 בתים ,  15 בפברואר 2012
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:


==קורות חייו==
==קורות חייו==
הרב '''חיים ליברמן נולד כ"ו [[תמוז]] [[תרנ"ב]] בעיירה [[פלשניץ]] לאביו ר' [[ראובן ליברמן]], היה מזכירו של [[הרבי הריי"צ]], שאף נכנס יחד עימו לכלא ב[[תרפ"ט]], ומנהל וספרן בספריית [[אגודת חסידי חב"ד]] מיום הקמתה.


הרב ליברמן היה דמות מוכרת בשדה הספר התורני. ומידי יום שלישי היה נכנס אל [[הרבי]] לשיחה בעניני ספרים וסיפרות. ספרו "[[אוהל רח"ל]]" נחשב כספר חובה אצל כל חוקרי הביבלוגרפיה.
הרב חיים ליברמן נולד כ"ו [[תמוז]] [[תרנ"ב]] בעיירה [[פלשניץ]], [[רוסיה]] לאביו ר' [[ראובן ליברמן]], שהיה ה[[שוחט]] החסידי של העיירה.  


ב[[משפט הספרים]] היה הרב ליברמן בצד שכנגד, [[הרבי]] התייחס לכך בשיחה ואמר כי עצם זה שהרב ליברמן נלחם כנגד הספרייה זהו "מעשה שטן שאין כדוגמתו".  
למד ב[[תומכי תמימים ליובאוויטש]], ומאוחר יותר החל לשמש כמזכירו של [[הרבי הריי"צ]]. במאסרו של [[הרבי הריי"צ]] בשנת [[התרפ"ז]], נעצר עמו הרב ליברמן, והם השתחררו יחד (לאחר מכן נתמנה הרב [[יחזקאל פייגין]] להיות עוזרו). הרב ליברמן עזב את [[רוסיה]] יחד עם [[הרבי הריי"צ]] ושימש אותו בנסיעתו ל[[פולין]], שם החל הרב ליברמן את עבודתו כספרן וכמנהל ב[[ספריית אגודת חסידי חב"ד]] מיום הקמתה. ב[[ט' אדר]] [[ת"ש]] הגיע עם [[הרבי הריי"צ]] ל[[ארצות הברית]] והמשיך לכהן כספרן, כשבמקביל היה מזכירו האישי של [[הרבי הריי"צ]] ושימש אותו בשנותיו האחרונות ב[[ניו יורק]]. את הספריה ניהל ליברמן עד לפרישתו. בשלב מסויים הצטרף אליו הרב [[שלום דובער לוין]], המנהל את הספריה כיום.


הרב ליברמן מעולם לא התחתן, מייחסים זאת לעובדה שהוא מסר את כל חייו לשירות [[אדמו"ר הריי"צ]] ולתחזוק הספריה.
ליברמן מעולם לא נישא. הוא היה מאורס לאשה בשם רחל (שמרומזת בשם ספרו), שנרצחה ב[[השואה]] לפני שהספיקו להתחתן,מייחסים זאת לעובדה שהוא מסר את כל חייו לשירות [[אדמו"ר הריי"צ]] ולתחזוק הספריה. בארצות הברית, התגורר ב[[770]]. היה תקופה שהרב ליברמן היה להיכנס לחדר של הרבי ומידי יום שלישי לשיחה בעניני ספרים וסיפרות.


מחמת בדידותו וערירותו, הוא סעד את סעודות השבת מדי שבת בשבתו במשך עשרות שנים בביתם של [[הרש"ג]] ואשתו, ואולי בעקבות כך היה בצד שכנגד ב[[משפט הספרים]]{{מקור}}.
ב[[משפט הספרים]] היה הרב ליברמן היחיד מתוך חסידי חב"ד שעמד לצִדו של [[שלום דובער גוראריה (נכד אדמו"ר הריי"צ)|בערי גוראריה]], ואף העיד לטובתו במשפט; [[הרבי]] התייחס לכך בשיחה ואמר כי עצם זה שהרב ליברמן נלחם כנגד הספרייה זהו "מעשה שטן שאין כדוגמתו". מאז ניתק ליברמן לתקופה את קשריו עם החסידות.
 
מחמת בדידותו וערירותו, הוא סעד את סעודות השבת מדי שבת בשבתו במשך עשרות שנים בביתם של [[הרש"ג]] ו[[חנה גוראריה|אשתו]], ואולי בעקבות כך היה בצד שכנגד ב[[משפט הספרים]]{{מקור}}.


יש אומרים, כי ברבות הימים חזר בו הרב חיים ליברמן.
יש אומרים, כי ברבות הימים חזר בו הרב חיים ליברמן.


בשנים האחרונות לחייו הרב ליברמן שהה בבית אבות 'אשל אברהם' ב[[ויליאמסבורג]], וכמה [[חסידות סאטמר|חסידי סאטמר]] דאגו לו. הוא פעם שלח אחד מהם לבקש ברכה עברו אצל הרבי ב[[חלוקת הדולרים]]. נפטר בכ"ו [[סיוון]] [[תשנ"א]] ונטמן בהר-הזיתים בירושלים.
בשנים האחרונות לחייו הרב ליברמן שהה בבית אבות 'אשל אברהם' ב[[ויליאמסבורג]], וכמה אברכי [[חסידות סאטמר|סאטמר]] דאגו לו. הוא פעם שלח אחד מהם לבקש ברכה עברו אצל הרבי ב[[חלוקת הדולרים]]. נפטר בכ"ו [[סיוון]] [[תשנ"א]] ונטמן בהר-הזיתים בירושלים.


==ספרו==
==ספרו==

תפריט ניווט