מוחא סתימאה: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 38 בתים ,  16 באוקטובר 2011
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''מוחא סתימאה''' (ר"ת: מו"ס) הוא בחינה גבוהה באלוקות, שהוא המקור ל[[ספירת החכמה]] הנגלית שב[[עולם האצילות]]. מבואר שהוא ספירת החכמה שב[[כתר]], שהוא ספירת ה[[חכמה]] של פרצוף [[אריך אנפין]].  
'''מוחא סתימאה''' (ר"ת: מו"ס) היא בחינה גבוהה באלוקות, שהיא המקור ל[[ספירת החכמה]] הנגלית שב[[עולם האצילות]]. מבואר שהיא ספירת החכמה שב[[כתר]], שהיא ספירת ה[[חכמה]] של פרצוף [[אריך אנפין]].  


==ענינו==
==ענינו==
על ספירת ה[[חכמה]] של [[עולם האצילות]] שהיא [[חכמה עילאה]] נאמר כי היא "[[חכים ולא בחכמה ידיעא]]" שאין ספירת ה[[חכמה]] של עולם האצילות באה בבחינת גילוי לנבראים. אולם, אף [[חכמה עילאה]] נחשבת כעשיה גשמית לפני הקב"ה, כמו שנאמר "[[כולם בחכמה עשית]]. ומובן שאף ל[[חכמה עילאה]] יש שורש שממנו נמשכה ב[[כתר]] של עולם האצילות. ובחינת זו נקראת בשם "מוחא סתימאה", ונקראת בשם מוחא אלא שאינה באה כלל לידי גילוי, ולכן נקראת בשם "סתימאה". ומבואר כי זהו ספירת החכמה של [[אריך אנפין]].  
על ספירת ה[[חכמה]] של [[עולם האצילות]] שהיא [[חכמה עילאה]] נאמר כי היא "[[חכים ולא בחכמה ידיעא]]" שאין ספירת ה[[חכמה]] של עולם האצילות באה בבחינת גילוי לנבראים. אולם, אף [[חכמה עילאה]] נחשבת כעשיה גשמית לפני הקב"ה, כמו שנאמר "[[כולם בחכמה עשית|כולם בחכמה - '''עשית''']]". ומובן שאף ל[[חכמה עילאה]] יש שורש שממנו נמשכה ב[[כתר]] של עולם האצילות. ובחינת זו נקראת בשם "מוחא סתימאה", ונקראת בשם "מוח" אלא שאינה באה כלל לידי גילוי, ולכן נקראת בשם "סתימאה". ומבואר כי זהו ספירת החכמה של [[אריך אנפין]].  


==שרשו==
==שרשו==
1,221

עריכות

תפריט ניווט