י"א ניסן תרס"ב: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 454 בתים ,  13 באפריל 2011
עריכה ראשונית
(עריכה ראשונית)
שורה 1: שורה 1:
'''י"א ניסן תרס"ב''' הוא יום הולדתו של כ"ק [[הרבי]], הנשיא השביעי, דור שישי בן אחר בן לבנו בכורו של הוד כבוד קדושת [[אדמו"ר הצמח צדק]] (שעל שמו הוא נקרא), בעיירה הרוסית-אוקראינית [[ניקולאייב]] לאביו הגאון, החסיד והמקובל [[רבי לוי יצחק שניאורסון]], ולאמו, [[הרבנית חנה]].
'''י"א ניסן תרס"ב''' הוא יום הולדתו של כ"ק [[אדמו"ר שליט"א]], הנשיא השביעי, דור שישי בן אחר בן לבנו בכורו של [[אדמו"ר הצמח צדק]] (שעל שמו הוא נקרא).
 
הרבי נולד בעיירה הרוסית-אוקראינית [[ניקולאייב]] לאביו הגאון, החסיד והמקובל [[רבי לוי יצחק שניאורסון]] ולאמו [[הרבנית חנה]].
 
==היום יום י"א ניסן==
בתחילה לא היה ידוע תאריך הולדתו של אדמו"ר שליט"א. בזמן נשיאותו של [[אדמו"ר הריי"צ]] ערך  את ספר [[היום יום]] ובו כתב בתאריך י"א ניסן:  ב[[יום הולדת|יום ההולדת]], על האדם להתבודד, ולהעלות זכרונותיו ולהתבונן בהם, והצריכים תקון ו[[תשובה]] ישוב ויתקנם.


== מנהגי י"א ניסן ==
== מנהגי י"א ניסן ==


ביום זה, או ביום שלפניו, נהג [[הרבי]] לילך לציון חותנו כ"ק [[אדמו"ר מוהריי"צ]] זי"ע.
ביום זה, או ביום שלפניו, נהג [[הרבי]] לילך לציון חותנו כ"ק [[אדמו"ר מוהריי"צ]].
 
לקראת שנת [[תשל"ב]] ביקש הרבי מה[[חסידים]] מתנות רוחניות לכבוד יום הולדתו, כגון הוספה בלימוד ה[[תורה]] ועוד.


משנת [[תשל"ב]] בערך, היו זקני ה[[חסידים]] באים אליו לברכו, ואף הוא היה משיב ב[[ברכה]].
בערך משנת [[תשל"ב]] החלו זקני ה[[חסידים]] לברך את הרבי במעמד מיוחד,ואף הוא היה משיב ב[[ברכה]].


במשך השנים [[תשל"א]] -[[תש"נ]] נהג הרבי לקיים [[התוועדות]] ביום זה או בסמוך לו, ולעתים (ברוב השנים?) היה עורך בשעת ההתוועדות [[סיום מסכת]] באמירת שיחה, מענין סיום המסכת ופתיחתה.
במשך השנים [[תשל"א]] -[[תש"נ]] נהג הרבי לקיים [[התוועדות]] ביום זה או בסמוך לו, ולעתים היה עורך בשעת ההתוועדות [[סיום מסכת]] באמירת שיחה, מענין סיום המסכת ופתיחתה.


בשנים [[תשי"ב]], [[תשכ"ב]] ו[[תשל"א]] אמר גם מאמר [[דא"ח]].
בשנים [[תשי"ב]], [[תשכ"ב]] ו[[תשל"א]] אמר גם מאמר [[דא"ח]].


ברוב השנים נהג הרבי לכתוב ביום זה "מכתב כללי" לבני ובנות [[ישראל]], ובו לימוד הוראות מימי [[ניסן]] ו[[חג הפסח]], וברכות לקראת החג (ברוב השנים משנת [[תשל"ב]] ואילך, כתב הרבי "מכתב כללי" גם ב[[ראש חודש]] ניסן).
ברוב השנים נהג הרבי לכתוב "[[מכתב כללי]]" לבני ובנות [[ישראל]] הנושא את תאריך יום זה, ובו לימוד הוראות מימי [[ניסן]] ו[[חג הפסח]] וברכות לקראת החג (ברוב השנים משנת [[תשל"ב]] ואילך, כתב הרבי "מכתב כללי" גם ב[[ראש חודש]] ניסן).
 
מכתבים אלו, וכן מברקי ברכה ל[[אנ"ש]], נאספו ונדפסו במהדורות השנים האחרונות של ה[[הגדה של פסח]], שבהוצאת ה[[ועד להפצת שיחות]].


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
1,087

עריכות

תפריט ניווט