פתיחת התפריט הראשי

שינויים

←‏הכוזרי: הציטוט שהיה פה לא היה מהכוזרי אלא הערה של הצמח צדק על דבריו - וגם ההסבר שהיה כאן שהצמח צדק כתב זאת בגלל שרצו שהלימוד יהיה ברוסית לא היה נכון. ולכן שיניתי ותיקנתי על פי הכתוב בספר החקירה להצמח צדק וציינתי מראה מקום
הספר מתחיל בתיאור חלומו של מלך כוזר, ומשם מלך כוזר נפגש עם ראשי הדתות, ובסופו של דבר הוא נפגש עם החכם היהודי שמסביר לו את עיקרי הדת.
ב[[ספר החקירה (דרך אמונה)|ספר החקירה]] מצטט [[אדמו"ר הצמח צדק]] רבות את דברי ספר הכוזרי בדבר האמונה ב[[הקב"ה]]. בעת [[ועידת הרבנים (תר"ג)]], כשרצו לשנות את שפת הלימוד לרוסיתבין היתר, ציטט מעתיק אדמו"ר הצמח הצדק צדק מאמרים מספר הכוזרי בקשר לנושא הלשונות (השפות), ומבאר את דבר הכוזרי נגד דבר זה: דבריו {{ציטוטהערה|תוכן=גוי כולו ישנו טעמם ויסירו שפת לשונם בלי צורך כי מלבד פעולה בטלה בהבל|מירכאות=כן|מקור=ספר הכוזריhttps://chabadlibrary.org/books/3000730019}}.
בלוח "היום יום" (יט סיון) מוזכר שאדמו"ר הצמח צדק למד עם בנו אדמו"ר מהר"ש את הכוזרי ועוד ספרי חקירה ע"פ תורת החסידות במשך תקופה מסוימת.
[[הרבי]] מתייחס לעניין שמזכיר הכוזרי אודות המנהג להתנועע בעת התפילה (הדברים נכתבו כהערה למאמר שכתב הרב יעקב עימנואל שוחט): "למה שהובא מהכוזרי בהנוגע לתנועות בעת התפלה ולא מספרים אחרים - ע"פ פשוט דמשם מוכח שהנוהג הי' עד כדי כך טיפוסי לבני ישראל עד שהכוזרי מדבר עליו במיוחד, מה שאין כן בשאר הספרים שאפשר לפרש בהם שיש מי שנוהג כן".
{{ציטוטהערה|אגרות קודש, חלק יט, איגרת ז'שפב.}}
[[קטגוריה:ראשונים]]
משתמש אלמוני