פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 8 בתים ,  21:08, 18 בספטמבר 2016
מ
החלפת טקסט – " יין" ב־" יין"
== אופן הכנת הקטורת ==
בתחילה שף את הציפורן בתשעה קבין (קב = 24 ביצים) בורית כרשינה (ע"מ להלבינה). לאחר מכן משרה את הציפורן בעשרים ואחד קבין של [[יין ]] קפריסין (או [[יין ]] לבן ישן חזק ביותר). לאחר מכן שוחק היטב את אחד עשר הסממנים, כל אחד בפני עצמו - במכתשת קטנה. לאחר מכן מערבב את כולם במכתשת הגדולה, בתוספת המלח סדומית, כיפת הירדן ומעלה העשן. ולאחר מכן שוחקם יחדיו במכתשת הגדולה. כל זמן שהיה שוחק, היה הממונה אומר (לשוחק) "הדק היטב, היטב הדק"{{הערה|1=הרמב"ם, כלי המקדש, ב', ה'}}. פעמיים בשנה היו מחזירים את הקטורת למכתשת. כי בימות החמה פוזרה הקטורת כדי שלא תתעפש, ובימות הגשמים נצברה כדי שלא יפוג ריחה.
== תהליך הקטרת הקטורת ==
39,916

עריכות