פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
{{להשלים|כל הערך=כן}}
{{מבצעי הרבי}}
'''מבצע בית מלא ספרים (יבנה וחכמיה)''' הוא אחד מ[[עשרת המבצעים]] עליהם הכריז הרבי, על המבצע הכריז הרבי בשנת [[תשל"ד]].
במסגרת המבצע עורר הרבי על כך שכל אחד צריך למלא את ביתו בספרי קודש.
 
==מקור==
המושג 'בית מלא ספרים' מופיע לראשונה במדרשים המתיחסים לטענות קרח על משה רבינו{{הערה|[[פרשת קרח]]}} בית מלא ספרים מהו שיהא חייב במזוזה.
הרבי השתמש בלשון זו בהכרזת 'מבצע בית מלא ספרים' שמטרתו להפוך כל בית יהודי לבית מקדש על ידי שימצאו בו לכל לראש, ספרי היסוד של היהדות ובהוספה של כמה שיותר ספרי קודש.
מבצע זה הוא היחיד מבין עשרת המבצעים שאינו [[מצווה]] ואף אין לו מקור קדום.
== היסטורית המבצע ==
ב[[שיחה|שיחת]] שבת פרשת נשא [[תשל"ד]] הכריז [[הרבי]] על מבצע מיוחד, הקשור להרחבת "[[מבצע תורה]]" שיסד אז, והוא מבצע "בית מלא ספרים - יבנה וחכמיה", היינו שכל אחד ישתדל למלא את ביתו בספרי קודש וירבה בשיעורי [[תורה]].
הרבי באר שבמילה "מלא" הכוונה כפשוטו, לשים ספרים בכל הקירות בבית בהם מותר לעשות זאת, ורק בשרותים ובחדר שינה זוגי להמנע מלשים ספרים. הרבי התבטא, כי מטרת קניית הספרים היא להשתמש וללמוד בהם בפועל, ולא להשאיר אותם מונחים בארון סגור ולהביט בהם מבעד לזכוכית...
הוראה זו, היא בנוסף להוראת [[אדמו"ר הריי"צ]] בנוגע לשלושת הספרים [[כתר שם טוב]], [[אור תורה]] ו[[תניא]]: "נחוץ ונכון הדבר, שיהיה לחסידים את שלושת הספרים ומטעמים ידועים, לא לכורכם בכרך אחד"{{הערה|התוועדות [[י"ב-י"ג תמוז]] [[תש"ט]].}}.
בעקבות הנצחון ב[[משפט הספרים]] הדפיס הרבי את הספר "[[דרך אמונה (ספר קבלה)|דרך אמונה]]" לרב מאיר בן גבאי וצוה וצווה למכור אותו במחיר השווה לכל [[נפש]] וגם לימד בו בהתוועדויות. שנה לאחר מכן קרא הרבי לנצל יום סגולה זה להוספה בלימוד ובפרט ב[[שולחן ערוך]] שאז היה 500 שנה להפדסתהלהדפסתה. כמו כן הורה להוסיף ברכישת ספרי קודש רבים, הן ל"בית מלא ספרים", והן לספריות ציבוריות, הן לילדים קטנים וכמובן גם לספרייה המרכזית של [[אגודת חסידי חב"ד]].
בשנת [[תשנ"ב]] הוסיף הרבי ואמר כי כל אחד יכול לתרום את חלקו לגאולת הספרים שנותרו בשבייה ב[[רוסיה]], "על ידי שכל אחד ואחד, מהאנשים, נשים וטף, יעשה עניין דוגמתו, על ידי שיכניס לביתו או בספרייה וכיוצא בזה ספרי (וכתבי) קודש חדשים, בהוספה על הספרים המצויים אצלו עד עתה ב"בית מלא ספרים" שלו".
 
==ספרי הייסוד==
במהלך השנים שם הרבי דגש על ספרי-קודש מסויימים כחובה
שימצאו בכל בית יהודי:
#[[חומש]].
#[[תהילים]].
#[[סידור]] [[תפילה]].
#ספרי [[הלכה|הלכות]].
#[[תניא]].
 
בשיחה מסויימת הזכיר הרבי גם משניות או גמרא.
 
==ראו גם==
*[[בית מגורים]]
*[[ספריות ציבוריות]]
 
==לקריאה נוספת==
*'''קה"ת''', 'מבצע בית מלא ספרים', עמוד 597
==קישורים חיצוניים==
*'''[https://drive.google.com/file/d/1lMfmiLFIBIOSRe1CRFbjOB5j6Jl9daCn/view המקור התורני לחיוב של 'בית מלא ספרים']''', לקוטי שיחות חלק כ"ג שיחה א' לחג השבועות
*מנדי קמינקר, '''[http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1071324 מדוע הבית שלכם מלא בספרי קודש?]''', טור המעודד רכישת ספרי קודש והשתתפות במבצע 'בית מלא ספרים' {{בית חבד}}
*'''[http://www.col.org.il/files/0.70416991699_3028607.pdf בטאון פעילי חב"ד המוקדש לנושא 'בית מלא ספרים']''' {{COL}} {{PDF}}
8,073

עריכות