פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 680 בתים ,  01:43, 24 במאי 2022
אין תקציר עריכה
מהעיירה ליעפלי הגיע החסיד המפורסם ר' [[יקותיאל מליעפלי]] שהיה מגדולי חסידיו של [[אדמו"ר הזקן]] [[אדמו"ר האמצעי]] ו[[אדמו"ר הצמח צדק]], וממכתיריו של [[אדמו"ר המהר"ש]]. כמו כן החסיד ר' [[מרדכי פייטלסון]] שכונה מרדכי מליעפלי היה בן העיירה, מחסידיו הראשונים והחשובים של אדמו"ר הזקן.
בתקופת נשיאותו של אדמו"ר האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק פעל בליעפלי החסיד ר' [[מנחם מנדל מליעפלי]] שהיה [[משפיע]] בעיר בחסידות ובעיקר ב[[ספר התניא]], והיה ידוע בזהירותו שלא לומר שום דבר מחידושי עצמו, רק מדברי החסידות של רבותיו{{הערה|[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=3751&st=&pgnum=228&hilite= בית רבי עמ' 212].}}. ברבנות העיירה כיהן הרב [[שלמה זלמן פאפירין]] שהיה חתנו של ר' [[שלמה פריידס]] מ[[שקלוב]] מחסידי אדמו"ר הזקן. בין אגרות הקודש של אדמו"ר הצמח צדק, מופיע מכתב תנחומין לאנ"ש בליעפלי על שריפה שפקדה את עיירתם וכילתה בתים רבים. במכתב מביא הרבי את דברי אדמו"ר הזקן מפי קדושי עליון שאחר השרפה מתעשרים, ומצווה עליהם לבנות שוב את בתיהם במקומם{{הערה|[https://chabadlibrary.org/books/zz/igrot/2/82.htm אגרות קודש אדמו"ר הצמח צדק אגרת פב].}}.
בתקופת נשיאותו של [[אדמו"ר הרש"ב]], בין השנים [[תרס"ז]] ל[[תר"פ]] כיהן הרב [[יוסף בגטין]] כ"[[רב מטעם]]" וכ"רב רוחני" בעיירה בה נמנו באותה תקופה כ-3,400 יהודים, רוב תושבי העיירה.
10,341

עריכות