פתיחת התפריט הראשי

אברהם אליהו ניימרק (הנובר)

גרסה מ־16:13, 27 בדצמבר 2020 מאת להתראות (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "הרב '''אברהם אליהו ניימרק''' ==תולדות חיים== נולד בברית המועצות בשנת תש"ח לאביו הרב שמו...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

הרב אברהם אליהו ניימרק

תולדות חיים

נולד בברית המועצות בשנת תש"ח לאביו הרב שמואל דוד ניימרק ולאמו מרת זלטה, ונקרא בברית על שם סבו הרב אברהם אליהו ניימרק 'הרב מיעסענטוקי', מחסידי אדמו"ר הרש"ב שניהל את ה'חיידר' ברוסטוב בתקופת מהפכת אוקטובר.

בשנת תשל"ב הצליחה משפחתו לצאת מרוסיה והתיישבו בנחלת הר חב"ד, ובחודש תשרי תשל"ג נסעו לרבי וזכו ליחידות שארכה כעשר דקות את רובם הקדיש הרבי לשיחה עם בנה אברהם אליהו, כאשר במהלך החודש הוא נכנס ללמוד ב'אהלי תורה' ונותר ללמוד שם בברכת הרבי[1], שבמענה לשאלה האם להשאיר את הבן ללמוד בסמיכות לחצר הרבי למרות הריחוק מהמשפחה, קם מכסאו ופסק בנחרצות 'ודאי'.

בהגיעו לגיל חתונה נישא עם רעייתו מרת חסיה בת הרב שלום אורי נתן נטע ברכהן, התיישב בשיכון חב"ד בלוד והחל לעבוד כמחנך בתלמוד תורה המקומי.

בשנת תש"נ ייסד יחד עם ידידו הרב אברהם חזן את בית חב"ד בשכונת 'שערי עליה' בעיר, והיה שותף מרכזי בארגון הפעילות שהתרכזה בעיקר בעולם דוברי רוסית, בעוד רעייתו עסקה בהוראה בשליחות הרבי במכללת בית רבקה בכפר חב"ד.

בשנת תש"פ, לאחר פטירתו הטראגית של שליח הרבי בהנובר שבגרמניה עקב נגיף הקורונה, נסע עם זוגתו להצטרף לשלוחי הרבי בעיר ולמלא את מקומו, לצד רעייתו של הרב וולף שנותרה לפעול בשליחות הרבי במקום. ביציאה לשליחות היתה סגירה מעגל בשל העובדה כי חמיו של הרב ניימרק היה ידיד נפש של אבי משפחת וולף החב"דית, הרב אפרים וולף שאף סייעו זה לזה לצאת מרוסיה, וכן בשל העובדה שמשפחת חמיו הרב ברכהן יצאו אף הם בברכת הרבי לשליחות בלטביה בגיל דומה.

משפחתו

  • בנו, הרב אלכסנדר זוסמן (זושא) ניימרק - שליח הרבי איי נאפה, קפריסין
  • בנו, הרב יוסף יצחק ניימרק - משלוחי הרבי בחברון
  • בנו, ר' מנחם מענדל ניימרק

קישורים חיצוניים