חדרי תורה תמימה ליובאוויטש

חדרי תורה תמימה ליובאוויטש היו רשת מוסדות לימוד לשעות אחרי הצהריים וימי החופש שהוקמו בארצות הברית בשנת תש"ב על ידי אדמו"ר הריי"צ.

פעילות זו התקיימה במקביל לשיעורי לימודי הדת, אך התאפיינה בלימוד קבוע ורחב יותר, ולא רק בשעה שבועית.

היסטוריהעריכה

בדו"ח שהתפרסם בגליון 'מרכז הישיבות תומכי תמימים בולעטין' בכ"ג מנחם אב תש"ב, פורסם על פתיחתם של ארבעת הסניפים הראשונים בניו יורק: בית כנסת אהבת אחים צמח צדק בבורו פארק, בבית הכנסת צמח צדק בויליאמסבורג, בבית הכנסת 'עונג שבת' בפלטבוש ותלמוד תורה באיסט ניו יורק.

בנוסף, בחופשת הקיץ של אותה שנה נפתחו בהרי הנופש שבפרברי ניו יורק תלמודי תורה וישיבות קטנות, בספרינגס, פארקסוויל, וליווינגסטאן מענער.

הפעולות שנעשו בשנת תש"ב היו בתור נסיון בלבד, ולקראת חופשתץ הקיץ של שנת תש"ג עודד אדמו"ר הריי"צ את תלמידי הישיבה[1] להתמסר להרחבת הפעולות של חדרי תורה תמימה.

במקביל, פנה אדמו"ר הריי"צ אל חסידי חב"ד וביקש מהם לסייע במימון הפעילות[2].

מכיון שהפעילות בשנת תש"ג לא היתה כפי המצופה וההשתתפות היתה נמוכה מהצפי, הוחלט בהנהלת הארגון לפתוח במבצע חבר מביא חבר, להעניק פרסים לתלמידים שישתתפו בלימוד, וליצור קשר ישיר עם ההורים במטרה לעודד את השתתפות הילדים.

בנוסף, ניצלו תלמידי הישיבה את פעילות שיעורי לימודי הדת שהיתה קצרה יותר וזכתה למספר רב יותר של משתתפים[3], כדי להשפיע על הילדים שיגיעו גם לפעילות הקבועה והארוכה יותר של חדרי תורה תמימה, וכן הותוותה תכנית לימוד מסודרת ומנהלי הסניפים התבקשו לשלוח דו"ח יומי למנהלים.

בתחילת שנת תש"ד מנו חדרי תורה תמימה שבעה סניפים, שביחד מנו כ-300 תלמידים, ובמהלך שנה התייסדו עוד שישה סניפים נוספים, ולרגל התרחבות הפעילות מונה מפקח מיוחד, הר"מ סלאווקין.

מספר פעמים נערכו כינוסים ותהלוכות מיוחדות עבור תלמידי רשת חדרי תורה תמימה, כשלעיתים היו אלו כינוסים לסניפים בודדים, ולעיתים כנסים כוללים עבור כלל הסניפים.

צוות חדרי תורה תמימהעריכה

ראו גםעריכה

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שוליים

  1. אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ חלק ז' אגרת ב'עו.
  2. אגרות קודש שם חלק ז' אגרת ב'פז.
  3. ההשתתפות בשל"ה היתה בחינם, ואילו בחדרי תורה תמימה התבקשו ההורים לשלם שכר לימוד, אם כי קיבלו ללימוד גם את מי שלא שילם.