שלום מרדכי רובשקין
ר' שלום מרדכי הלוי רובשקין הינו חסיד חב"ד, בעל צדקה ומנהל מפעל הבשר-כשר מהגדולים בעולם. נתבע על ידי הרשויות של ארצות הברית על עבירות פליליות ונענש בעשרות שנים של כלא.
Ministarstvo Trgovine i Industrije formirano je Pravilnikom UNMIK-a br. 2001/19 od 13 septembra 2001 godine o Izvršnom ogranku privremenih institucija samoupravljanja na Kosovu. Na osnovu priloga III gorenavedenog Pravilnika, Ministarstvo trgovine i industrije upravlja sistemom registra biznisa – vidi tačka XI i na osnovu odredaba Pravilnika 2001/6 i Administrativne naredbe 2001/22 formiralo je kancelariju registrovanja. Kancelarija za registrovanje poslovnih preduzeča i njihovih trgovinskih naziva na Kosovu (Kancelarija registrovanja) osnivana je na osnovu Administrtivnog uputstva 2002/22 i u skladu sa Pravilnokom 2001/6 o trgovačkim društvima. Kancelarija za registrovanje zvanično je otvorena 11 novembra 2002 kao izvršna samostalna agencija, u okviru Ministarstva trgovine i industrije. Ova kancelarija prve aplikacije za stalno registrovanje primila je od 13 marta 2003 godine kada je i prestao privremeni prijem dokumentacije za privremenu registraciju.
המעצר
ביום ז' באייר תשס"ח פשטה משטרת ההגירה על המשחטה הגדולה שבבעלותו של רובשקין. הפשיטה נערכה בכוחות גדולים של שוטרים ורכבי משטרה שהגיעו על מנת לעצור את כל העובדים השוהים בארה"ב בצורה בלתי חוקית. הכוחות נעזרו במסוק משטרתי בכדי לוודאות שאף אחד לא בורח. באותו יום נעצרו שבע מאות עובדים שהיוו מחצית מעובדי המפעל.
החל מיום המעצר החלו חיים חדשים בפוסטוויל. אנשי הקהילה קבעו תענית ציבור, השלוחים האזוריים קבעו פגישות עם אנשי ממשל בכדי להמתיק את גזר דינו של רובשקין המואשם בהעסקת עובדים זרים וילדים.
במהלך המשפט התלוננה הסנגוריה מספר פעמים על כך שחבר המושבעים ואף חלק מהשופטים הינם גויים אנטישמיים שמחפשים להצר את צעדיו של רובשקין, ושמחים על ההזדמנות לסגור את מפעלי הבשר הכשר.
יחד עם המשך הדיונים בבית המשפט התגברו מיום ליום כנסי ההתעוררות והתפילות לזכותו של רובשקין. קהילות יהודיות רבות הצטרפו למאבק למען שחרור רובשקין. בין היתר היה ניתן לראות כנס תפילה בישיבת ליקווד וכינוסי התעררות גדולים בבורו פארק. בחודשים האחרונים שלפני מתן פסק הדין קבעו מספר קהילות יהודיות תענית שעות לזכותו.
ביום ט' תמוז תש"ע הודיעה השופטת על גזר הדין שינתן על ידה למחרת, ובו נפסקו לרובשקין 27 שנים בכלא וקנס של 31 מיליון דולרים שישולם באופן מיידי. לפסק דין זה הגיבו עורכי הדין שוב, כי מדובר בפסק אנטישימי, וכי יוגש ערעור.