לדלג לתוכן

ל' בסיוון ה'תש"פ

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־13:29, 30 במאי 2025 מאת יל"ש (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''ל' בסיוון ה'תש"פ''' הינו היום בו נפתח 770 מרכז חב"ד העולמי לאחר שנסגר בעקבות מגפת הקורונה למשך כ3 חודשים. == '''היסטוריה''' == לאחר פרוץ מגפת הקורונה כשהתחיל גל ההתפרצויות של החולים והמבודדים בשכונת קראון הייטס, הוציאו בד"צ השכונה פסק דין על סגירת בתי הכנסת והמק...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

ל' בסיוון ה'תש"פ הינו היום בו נפתח 770 מרכז חב"ד העולמי לאחר שנסגר בעקבות מגפת הקורונה למשך כ3 חודשים.

היסטוריה

לאחר פרוץ מגפת הקורונה כשהתחיל גל ההתפרצויות של החולים והמבודדים בשכונת קראון הייטס, הוציאו בד"צ השכונה פסק דין על סגירת בתי הכנסת והמקוואות ברחבי השכונה. בעקבות פסק זה ביום כ"ב באדר ה'תש"פ הגבאים סגרו את 770 מכניסה לקהל הרחב עד להודעה חדשה. התפילות עם הרבי התקיימו במרפסת שבין הזאל הקטן לבניין הספרייה. זאל הישיבה המרכזית התפצל לכמה מוקדים בשכונה. בעקבות סגירת הפנימייה 1414 וסגירת חדר האוכל שבמבנה זה עשרות בחורים חזרו לאה"ק, אך היו גם בחורים שנשארו בשכונה למרות הקושי הרב.

ביום ל' בסיוון ה'תש"פ בשעה 6:00 בבוקר לערך, נפתח 770 לקהל הרחב לאחר כ3 חודשים שהיה סגור ומיד פתחו התמימים בריקוד סוער במרכז הזאל הגדול.

כיום

מיני אז, קהל התמימים ואנ"ש נוהגים לצין את יום ל' בסיוון בריקודים והתוועדויות מידי שנה בשנה.