השיחה היומית: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 789 בתים ,  22 בפברואר 2011
אין תקציר עריכה
מ (שוחזר מעריכה של 41.223.52.145 (שיחה) לעריכה האחרונה של LASKER770)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
"השיחה היומית" (TWS) הינו ארגון על ידו אלפי יהודים ברחבי תבל זוכים לשמוע מידי יום ביומו שיחה מ[[הרבי]].  
[[קובץ:השיחה היומית.jpg|שמאל|ממוזער|250px|עטיפת הדיסק של ה[[שיחה]] היומית לשנת [[תשע"א]]]]"השיחה היומית" (the daily sicha) הינו ארגון על ידו אלפי [[יהודים]] ברחבי תבל זוכים לשמוע מידי יום ביומו שיחה מ[[הרבי]].  


על הפרוייקט אחראי הרב צבי הירש גוראריה, מגיד שיעור בחסידות בישיבת [[תומכי תמימים מונטריאול]],
על הפרוייקט אחראי הרב צבי הירש גוראריה, מגיד שיעור ב[[חסידות]] ב[[ישיבת]] [[תומכי תמימים מונטריאול]],
והרב יוסף יצחק צייטלין.
והרב יוסף יצחק צייטלין.


==התפתחות הפרוייקט==  
==התפתחות הפרוייקט==  


"השיחה היומית" החלה בחודש [[אלול]] בשנת [[תשנ"ו]] כשהרב גוראריה שימש כמגיד שיעור בחסידות בישיבת [[תומכי תמימים מונטריאול]]. אביו הרב [[יצחק מאיר גוראריה]], המכהן כ[[משפיע]] בישיבה, ביקש שיכין קטעים מ[[שיחה|שיחות]] של הרבי כדי שהבחורים ישמעו שיחה של הרבי כל לילה אחרי תום סדר הלימודים.  
"השיחה היומית" החלה בחודש [[אלול]] בשנת [[תשנ"ו]] כשהרב גוראריה שימש כמגיד שיעור בחסידות בישיבת [[תומכי תמימים מונטריאול]]. אביו הרב [[יצחק מאיר גוראריה]], המכהן כ[[משפיע]] בישיבה, ביקש שיכין קטעים מ[[שיחה|שיחות]] של הרבי כדי שה[[תמימים]] ישמעו שיחה של הרבי כל לילה אחרי תום סדר הלימודים.  


אז החליט להציע זאת גם ל[[אנ"ש]] ב[[מונטריאול]]. ואכן, מידי ערב שמעו בבית הכנסת, בין מנחה למעריב, שיחה של הרבי.  
אז החליט להציע זאת גם ל[[אנ"ש]] ב[[מונטריאול]]. ואכן, מידי ערב שמעו ב[[בית הכנסת]], בין [[מנחה]] ל[[מעריב]], שיחה של הרבי.  


בהתחלה עדיין לא היו [[הנחה|הנחות]] באידיש של השיחות ועדיין לא תורגמו השיחות, אלא היו קלטות אודיו בלבד. בתחילת שנת [[תשנ"ז]], החליט שהגיע הזמן להוציא את העניין לכל העולם, ולהרחיב את הפרוייקט. בשלב ראשון זה נכנס לישיבת [[אהלי תורה]]. משם החל הרעיון להתפשט לישיבות בכל רחבי העולם, ולאחר מכן גם בבתי כנסת.  
בהתחלה עדיין לא היו [[הנחה|הנחות]] ב[[אידיש]] של השיחות ועדיין לא תורגמו השיחות, אלא היו קלטות אודיו בלבד. בתחילת שנת [[תשנ"ז]], החליט שהגיע הזמן להפיץ זאת לכל העולם, ולהרחיב את הפרוייקט. בשלב ראשון זה נכנס לישיבת '[[אהלי תורה]]'. משם החל הרעיון להתפשט לישיבות בכל רחבי העולם, ולאחר מכן גם בבתי כנסיות.  


באמצע שנת [[תש"ס]], התחיל לצרף לקלטת אודיו של השיחות, גם הנחה באידיש של השיחות. הנחות אלו נרשמות ע"י ר’ צבי הירש נוטיק.
במהלך שנת [[תש"ס]], התחיל לצרף לקלטת אודיו של השיחות, גם הנחה באידיש של השיחות. הנחות אלו נרשמות ע"י ר’ צבי הירש נוטיק.


==הפרוייקט כיום==
==הפרוייקט כיום==


העסק השתכלל בשנת [[תשנ"ט]] כאשר הושק אתר האינטרנט שם ישנה אפשרות לשמוע את השיחה ובמקביל לראות את השיחה המתורגמת ל[[לשון הקודש]], או את השיחה באידיש. אלפים משתמשים מידי יום בשירותי האתר כדי לשמוע את השיחה.
העסק השתכלל בשנת [[תשנ"ט]] כאשר הושק אתר האינטרנט שם ישנה אפשרות לשמוע את השיחה ובמקביל לראות את השיחה המתורגמת ל[[לשון הקודש]], או את השיחה באידיש. ניתן גם להוריד מהאתר את [[הנחה|הנחות]] לשיחה או את התרגום ללשון הקודש למחשב כיס (פאלם).


בנוסף ישנה אפשרות לשמוע את השיחה היומית במדינות רבות בעולם, ב”[[נחייג ונשמע]]” וב”[[קול החסידות]]” בארץ הקודש. במערכת “נחייג ונשמע” ישנה אפשרות לשמוע, בנוסף לשיחה המקורית מפיו הק’ של הרבי, גם את התרגום של השיחה מפי הרב [[חיים לוי יצחק גינזבורג]] - וישנה גם אפשרות למשוך בפקס את השיחה.  
באתר מובאים לקט משיחות של הרבי בנושאים שונים: [[התקשרות]], [[משיח]] ו[[גאולה]], [[שלימות הארץ]], [[חינוך]], [[פרו ורבו]], נשי ובנות ישראל.


כיום מופצת השיחה בצירוף ההנחה הכתובה באידיש או את תרגומי השיחות בכל רחבי תבל. כדי להקל על אלו שאינם דוברי אידיש, התחלו בתרגום השיחה היומית באופן מילולי, ללשון הקודש, כך שגם מי שלא מבין אידיש, הרי כשהוא מאזין לשיחה היומית בצירוף דף התרגום, הוא יכול בנקל להבין את הרבי.
בנוסף ישנה אפשרות לשמוע את השיחה היומית במדינות רבות בעולם, באמצעות מערכת "[[נחייג ונשמע]]" ו"[[קול החסידות]]" ב[[ארץ הקודש]]. במערכת "נחייג ונשמע" ישנה אפשרות לשמוע, בנוסף לשיחה המקורית מפיו הק’ של הרבי, גם את התרגום של השיחה מפי הרב [[חיים לוי יצחק גינזבורג]] - וישנה גם אפשרות למשוך בפקס את הצילום של השיחה.
 
כיום מופצת השיחה בצירוף ההנחה הכתובה באידיש או את תרגומי השיחות בכל רחבי תבל. כדי להקל על אלו שאינם דוברי אידיש, תרגום השיחה היומית הינה באופן מילולי, ל[[לשון הקודש]], כך שגם מי שלא מבין אידיש, הרי כשהוא מאזין לשיחה היומית בצירוף דף התרגום, הוא יכול בנקל להבין את הרבי.


בסוף כל שנה מוכן הפרוייקט לכל השנה הבאה. מי שמזמין את השיחות, מקבל עוד לפני תחילת השנה ספר עב כרס עם כל השיחות המתורגמות, או לחילופין את ההנחות באידיש, יחד עם הקלטות בהם מושמעות השיחות היומיות.
בסוף כל שנה מוכן הפרוייקט לכל השנה הבאה. מי שמזמין את השיחות, מקבל עוד לפני תחילת השנה ספר עב כרס עם כל השיחות המתורגמות, או לחילופין את ההנחות באידיש, יחד עם הקלטות בהם מושמעות השיחות היומיות.
== קישורים חיצוניים ==
* [http://www.sichos.com/ אתר השיחה היומית].
* [http://www.chabad.info/bm/index.php?magazine=bm_&status=goto_id&id=1381 לשמוע בקולו ולדבקה בו] - כתבה על הפרוייקט מ[[שי גפן]] ב[[שבועון בית משיח]].


[[קטגוריה:הפצת המעיינות]]
[[קטגוריה:הפצת המעיינות]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]