מצוות תגלחת מצורע: הבדלים בין גרסאות בדף

מ
←‏בעבודה: במחילה, זו לא כתיבה תקנית
מ (←‏בעבודה: במחילה, זו לא כתיבה תקנית)
שורה 32: שורה 32:


===בעבודה===
===בעבודה===
אדמור הצ"צ מסביר שניתן ללמוד מזה: "הנהגה לכל אדם בעסקיו..."  ומבאר את ההבדל בין [[פרנסה]] - החיובית, ובין [[טרדות הפרנסה]] השליליות אותן צריך לגלח. דהיינו, שהשערות הן טרדות הפרנסה, שטרוד יותר ממה שהוא נזקק לו, דהיינו, שמניח את ראשו בתחבולות בכדי להרוויח יותר, וצריך להעבירן, ולעשות רק מה שהוא זקוק לו, כמו ש[[רב המנונא סבא]] היה מתפלל בכל יום על מזונו, שבכל יום ביקש מה', ולא סמך על תחבולותיו.
ה[[אדמו"ר הצ"צ]] מבאר: שב[[עבודת ה']] השערות הן טרדות הפרנסה, דהיינו, שיש הבדל בין [[פרנסה]] שצריך להתעסק בה, לבין [[טרדות הפרנסה]] - שטרוד יותר ממה שהוא נזקק לו, דהיינו, שמניח את ראשו בתחבולות בכדי להרוויח יותר, וצריך להעבירן, ולעשות רק מה שהוא זקוק לו, כמו ש[[רב המנונא סבא]] היה מתפלל בכל יום על מזונו, שבכל יום ביקש מה', ולא סמך על תחבולותיו{{הערה|1=[[דרך מצותיך]][http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/zz/dm/1/45 דרך מצוותיך, מצות תגלחת מצורע פרקים ב-ג].}}.
בהמשך מסביר אדמור הצ"צ, איך השפע יורד לאדם ולעולם ולגשמיות בשלבים, ואיזה השתדלות לפרנסה צריך אדם לעשות, ומאיזו להמנע.{{הערה|1=[[דרך מצותיך]][http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/zz/dm/1/45 דרך מצוותיך, מצות תגלחת מצורע פרקים ב-ג].}}.


==ראו גם==
==ראו גם==