מנהגי ליל הסדר: הבדלים בין גרסאות בדף

מ
החלפת טקסט – " יין" ב־" יין"
מ (החלפת טקסט – "זהב " ב־"זהב ")
מ (החלפת טקסט – " יין" ב־" יין")
שורה 76: שורה 76:
חרוסת עושים מתפוחים, אגסים ואגוזים טחונים (אין לוקחים קידה וקנמון מחשש תערובת חמץ). וסימן על זה בלשון אשכנז - ראשי התיבות של "(חרושת) אב"ן" - אפל בארן ניסן.
חרוסת עושים מתפוחים, אגסים ואגוזים טחונים (אין לוקחים קידה וקנמון מחשש תערובת חמץ). וסימן על זה בלשון אשכנז - ראשי התיבות של "(חרושת) אב"ן" - אפל בארן ניסן.


החרוסת צריכה להיות עבה [=סמיכה] זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. ואין מוסיפים בה עכשיו יין, רק לפני שטובל בה את המרור ירככנה במשקה אדום - זכר למכת דם.
החרוסת צריכה להיות עבה [=סמיכה] זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. ואין מוסיפים בה עכשיו [[יין]], רק לפני שטובל בה את המרור ירככנה במשקה אדום - זכר למכת דם.
   
   
=== כרפס - בצד שמאל למטה ===  
=== כרפס - בצד שמאל למטה ===  
39,916

עריכות