שמואל אלעזר הלפרין: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
הרב הלפרין נולד ב[[ירושלים]] לאביו הרב [[חנניה יוסף הלפרין]], שהיה גם תלמיד חכם ואיש ספר ובן לשושלת רבנים שמוצאה בעיר ברז'ן שבגליציה. רעייתו, חסא יוכבד (עסקנית פעילה ויו"ר [[ארגון נשי ובנות חב"ד]] בירושלים), בתו של הרב יהודה זונדל הגר, חתנו של הרב שמואל אהרון שזורי (וובר), מזכירה הראשון של הרבנות הראשית לישראל ויד ימינו של [[אברהם יצחק הכהן קוק|הרב קוק]].
הרב הלפרין נולד ב[[ירושלים]] לאביו הרב [[חנניה יוסף הלפרין]], שהיה גם תלמיד חכם ואיש ספר ובן לשושלת רבנים שמוצאה בעיר ברז'ן שבגליציה. רעייתו הרבנית חסא יוכבד (הייתה אשת ציבור פעילה, חברת וועד הפועל הארצי של נשי ובנות חב"ד בארה"ק ויו"ר ארגון נשי ובנות חב"ד בירושלים), בתו של הרב יהודה זונדל הגר, חתנו של הרב שמואל אהרון שזורי (וובר), מזכירה הראשון של הרבנות הראשית לישראל ויד ימינו של [[אברהם יצחק הכהן קוק|הרב קוק]].


למד בישיבת חיי עולם ב[[ירושלים]], אצל רבי שלמה שרייבר; ישיבת סלובודקה ב[[בני ברק]], אצל רבי יצחק אייזיק שר, ולבסוף, ב[[חודש אייר]] [[תשי"א]] נכנס ללמוד ב[[ישיבת תורת אמת]] ב[[ירושלים]], שם נעשה למקורבו ותלמידו המובהק של ראש הישיבה, רבי [[משה אריה לייב שפירא]], רבה של שכונת בית ישראל.
למד בישיבת חיי עולם ב[[ירושלים]], אצל רבי שלמה שרייבר, ראב"ד בד"ץ של אגודת ישראל בירושלים, בישיבת סלובודקה ב[[בני ברק]], אצל רבי יצחק אייזיק שר, ב[[חודש אייר]] [[תשי"א]] נכנס ללמוד ב[[ישיבת תורת אמת]] ב[[ירושלים]], שם נעשה למקורבו ותלמידו המובהק של ראש הישיבה, רבי [[משה אריה לייב שפירא]], רבה של שכונת בית ישראל.


במשך שנים רבות היה תלמידו ומנאמני ביתו של רבי [[שלמה יוסף זווין]]. למד ממנו [[תורה]] ו[[מחשבה]] וביצע עבורו שליחויות חשובות. הרב זווין אף [[סמיכה לרבנות|הסמיכו לרבנות]] ודיינות וצירפו כחבר מן המניין במערכת ה[[אנציקלופדיה תלמודית|אנציקלופדיה התלמודית]], שהוא היה עורכה הראשי. תרם רבות לעיצוב אישיותו של הרב, ה[[משפיע]] החב"די, ר' [[נחום שמריהו ששונקין]], מי שכיהן ברבנות העיר [[באטום]] שב[[גרוזיה]] ובערוב ימיו שימש כרבם של [[חסידי חב"ד]] בירושלים.
במשך שנים רבות היה תלמידו ומנאמני ביתו של רבי [[שלמה יוסף זווין]]. למד ממנו [[תורה]] ו[[מחשבה]] וביצע עבורו שליחויות חשובות. הרב זווין אף [[סמיכה לרבנות|הסמיכו לרבנות]] ודיינות וצירפו כחבר מן המניין במערכת ה[[אנציקלופדיה תלמודית|אנציקלופדיה התלמודית]], שהוא היה עורכה הראשי. תרם רבות לעיצוב אישיותו של הרב, ה[[משפיע]] החב"די, הרב [[נחום שמריהו ששונקין]], מי שכיהן ברבנות העיר [[באטום]] שב[[גרוזיה]] ובערוב ימיו שימש כרבם של [[חסידי חב"ד]] בירושלים.


==תפקידיו==
==תפקידיו==


* רב [[בית ישראל (שכונה)|שכונת בית ישראל]] בירושלים, משנת [[תשל"ו]] ו[[מרא דאתרא]] של [[בית כנסת בית יוסף (ירושלים)|בית כנסת בית יוסף]] דחסידי חב"ד ב[[שכונה]] (כממלא-מקום אביו משנת [[תשמ"ח]]).  
* רב [[בית ישראל (שכונה)|שכונת בית ישראל]] בירושלים, משנת [[תשל"ו]] ו[[מרא דאתרא]] של [[בית כנסת 'בית יוסף' (ירושלים)|בית כנסת בית יוסף]] של חסידי חב"ד ליובאוויטש ב[[שכונה]] (כממלא-מקום אביו משנת [[תשמ"ח]]).  
* מייסד ויו"ר [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]] בשנת [[תשל"ב]], ועורך "[[ספר הצאצאים]]" בשנת [[תש"מ]].  
* מייסד ויו"ר [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]] בשנת [[תשל"ב]], ועורך "[[ספר הצאצאים]]" בשנת [[תש"מ]].  
* ראש [[ישיבת תורת אמת]] של [[חב"ד]] בירושלים ([[תשכ"ד]]-[[תשל"ז]]).  
* ראש [[ישיבת תורת אמת]] של [[חב"ד]] בירושלים ([[תשכ"ד]]-[[תשל"ז]]).  
משתמש אלמוני