שמחה: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 705 בתים ,  29 באוקטובר 2008
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
"עבדו את ה' בשמחה" נאמר בספר תהילים ופסוק זה הפך לאחת הסיסמאות העיקריות של החסידות כולה. כשהדברים נעשים מתוך שמחה – הם תמיד שלמים יותר ומוצלחים יותר, ואילו עשייה מתוך עצב ודכדוך מביאה לתוצאות עלובות.
'''שמחה''' בחסידות מובאת כצורך לעבוד את אלוקים מתוך שמחה. בספר התהילים נאמר: "עבדו את ה' בשמחה" ופסוק זה הפך לאחד המשפטים העיקריים של החסידות כולה. עבודת השם צריכה להעשות מתוך שמחה, וכאשר העשייה היא מתוך עצב ודכדוך, היא עלולה להביא לתוצאות לא חיוביות.


החסידות מלמדת, כי בעצם העובדה שניתנה לנו, לאנשים קטנים כמונו, הזכות לעבוד את האלוקים – יש מקור לא-אכזב לשמחה עצומה. הנה, אדם קטן יכול לשרת את מלך מלכי המלכים, ה[[בורא]] האין סופי, ולגרום לו נחת-רוח! איך אפשר, אם כן, שלא לשמוח כשאנו מקיימים [[מצווה]] או לומדים את תורתו של הבורא? – שואלת החסידות.
החסידות מלמדת, כי בעצם העובדה שניתנה לנו, לאנשים קטנים כמונו, הזכות לעבוד את האלוקים ולגרום לו לנחת רוח – יש מקור לא-אכזב לשמחה עצומה.  


נכון, תמיד יש עדיין מה לתקן ומה להוסיף. אך האם זה צריך לגרוע מהאושר הגדול שבעצם הזכות להיות [[יהודי]] ולמלא אחר ציווייו של הבורא? להפך, יש לשמוח על החיוב ובכוחה של שמחה זו לתקן את השלילה.
[[חסידות חב"ד]] מפרטת ומרחיבה נקודות אלה.
 
ב[[חסידות חב"ד]] מורחבות נקודות אלה ומוסברות היטב וזו הסיבה לכך, ש[[חסיד]]י חב"ד היו תמיד שמחים ומאושרים, למרות כל הקשיים וההתקפות שניתכו עליהם.


[[קטגוריה:ערכים חב"דים]]
[[קטגוריה:ערכים חב"דים]]