ועד להפצת שיחות תפקידו הוא לערוך, להדפיס ולהפיץ את שיחותיו המוגהות של אדמו"ר שליט"א, הועד הוקם בשנת תשכ"ז, ועד היום פעיל בהפצת שיחות של אדמו"ר שליט"א ועריכת ספרים חדשים.

חברי הועד

בראש המערכת עומדים הרב נחמן שפירא והרב יעקב לייב אלטיין, חברי המערכת הינם הרב אלימלך צוויבל, הרב אלכסנדר סנדר פיקרסקי והרב חיים שלום דובער ליפסקר. בכמה שנים גם עזרו הרב יוסף יצחק וילשאנסקי והרב דוד אולידורט. חברים נוספים של הוועד, והממונים על ההוצאה לאור הם הרבנים שניאור זלמן חנין והרב שלום יעקבסון.

הספרים העיקריים עליהם עבדו הועד הינם ספרי הלקוטי שיחות. ספרי הליקוטי שיחות הודפסו בהתחלה בתור 'ליקוט שבועי' ולאחר שהצטבר כמות של שיחות הראויים להוות ספר, הוציאם הועד לאור. עריכת השיחות נעשתה על ידי הועד, הועד לקח שיחה שהרבי אמר (או כמה שיחות יחד) וערכם לשיחה אחת עם מראי מקומות והערות, לאחר שהרבי היה מגיה את השיחות היו השיחות יוצאות לאור ומתפרסמות.

הקמת הועד ומהותו

הגהת השיחות של הרבי החלה לראשונה לקראת חג השבועות תשי"ח, הרבי הסכים להגיה שיחה על מנת שיוכלו לחזור עליה בבתי כנסיות, במסגרת ההקהלת קהילות. היוזמים היו צעירי אגודת חב"ד בארצות הברית. בתחילה עבדו על השיחות ר' אוריאל צימר (חלקים א'-ב') ור' יואל כהן (חלקים ג'-ד').


בשנת תשכ"ז קרא ר' בן ציון שם טוב למספר בחורים וביקש מהם לקחת את האחריות על הפצת שיחותיו של הרבי. כאשר ניגש ר' בן-ציון למזכירו הראשי של הרבי ומנהל המרכז לענייני חינוך, הרב חיים מרדכי אייזיק חודוקוב, הוא קיבל את הרעיון בחיוב, אך הבהיר לו שהיות ומדובר במוסד עצמאי שאינו שייך להוצאת הספרים קה"ת, לכן פעילותו לא תתוקצב על-ידי המרכז לענייני חינוך שאחראי גם על הוצאת קה"ת. גם זכות הדפסת ארבעת הכרכים הראשונים של הלקוטי שיחות, שבעבר הודפסו על-ידי צא"ח ניתנה אחר-כך לועד שהוקם. כך גם רכישת השיחות היו במשרדי הוועד, ולא בחנות קה"ת.

כאשר הכניסו דוגמא לדף השער של החוברת לרבי, סימן הרבי להוסיף את סמל קה"ת על שער החוברת, ואף את השער המיוחד של הרבי. כלומר, למרות שהשיחות יצאו לאור על-ידי הועד להפצת שיחות, שהוא מוסד עצמאי, בכל זאת, הורה הרבי להשתמש בחותמת קה"ת (במשך השנים זכו לכך מוסדות נוספים כמו 'ועד שיחות באנגלית' 'היכל מנחם' ועוד.

ר' יואל כהן עמד בראש הועד עד שנת תשל"ז.

הוצאה לאור

הועד מחזיק בית דפוס המנוהל על ידי ר' משה שגלוב, עד לאחרונה בית הדפוס היה ממוקם בקומה העליונה של 770, לאחרונה עבר הדפוס למקום אחר בשכונה. משרדי הועד שכנו עד לאחרונה ב-770, צמוד לבית הדפוס הם פונו משם, ועברו למשרדים חדשים.

במהלך השנים, ערך הועד ספרים רבים חדשים, מתוך שיחותיו המוגהות של הרבי.

הספרים שבהוצאת הועד:

 
הספר

החומש אור מנחם, הוא ספר שיצא לאור ע"י הוועד להפצת שיחות. עד תמוז תש"ע יצאו לאור שלושה כרכים בסדרה, עד פרשיות וירא וחיי שרה.

הספר נועד הן למי שעוד לא נכנס לטייל בפרד"ס הגדול של תורת הרבי, והן לבקיאים ורגילים בתורתו; והוא תמצות של שיחות הרבי על הפרשה.

הספר נערך על ידי הרב אברהם ברוך פבזנר משלוחי הרבי לארץ הקודש ורב קהילת אנ"ש בפריז, הרב יעקב מאיר שמחה היילפרין ר"מ בישיבת תות"ל בבני ברק, הרב ישראל שולמן והרב יחיאל מאיר הלפרין.