סדרת שיחות קודש, הינן שיחות מהרבי, שנכתבו על ידי כותבים שונים (בעיקר חברי ועד הנחות התמימים), ולא הוגהו על ידו.

סמל פרוייקט שיחות קודש
ההוצאה החדשה
כרכי השיחות קודש

היסטוריה

כמעט כל מאמריו ושיחותיו של הרבי הועלו על הכתב על ידי "מניחים" שונים, כאשר רק בחלק מן המקרים הגיה הרבי את הדברים לאחר מכן. את השיחות הבלתי מוגהות הדפיסו בעמוד בעל טור אחד, זאת בשונה מההדפסה של השיחות המוגהות - אותן הדפיסו בעמוד בעל שני טורים.

בשנים הראשונות לנשיאות הסתייג הרבי נחרצות מכך שההנחות הבלתי מוגהות יודפסו באופן רגיל. רק דבר שהוגה או נחתם על ידי הרבי אושר לדפוס (ואף זה לא היה חזון נפרץ). השיחות הבלתי מוגהות אישר הרבי להפיצם ב"קופיר", כפי שהדבר נקרא אז, או במכונת-שכפול ("סטנסיל") שעבדה על ספירט והדפיסה בצבע כחול. ה"הנחות" היו איפוא פרסום פנימי לחלוטין, והפצתם נעשתה מיד ליד במספר עותקים מצומצם ביותר. לאחר מכן נדפסו השיחות, כצילום הדפים שהופצו, בסדרת שיחות קודש, ללא חותמת של קה"ת וללא ציון שם הוועד שעומד מאחורי הענין. בסדרה ההנחות מהשנים תשי"א עד תשמ"א, ובנפרד גם תשד"מ ותשמ"ה. עבודת האיסוף, ההקלדה, והדפסת השיחות יזם וניהל התמים גרשון אייכהורן.

בשנים האחרונות החלה מערכת ההוצאה לאור שעל ידי מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח להוציא מחדש את הסדרה, בהוספת הנחות רבות שהיו חסרות בהוצאה הראשונה ובעימוד נוח וקריא יותר (זאת לאחר שבשנות המ"מים אישר הרבי להדפיס שיחות בלתי מוגהות בדפוס רגיל - סדרת התוועדויות). בסדרה החדשה הודפסו עד עתה השנים תש"י עד תשכ"א וכן השנים תשל"ו עד תש"מ.

ראה גם

קישורים חיצוניים

דף הבית של שיחות קודש