מבצע בשורות טובות

מבצע בשורות טובות העולמי

דיווח על מבצע בשורות טובות העולמי בגליון 'בית חיינו'

מארגני ומייסדי המבצע היו התמימים יצחק אהרן אקסלרוד, אהרן גינזבורג, יקותיאל ליפא פלדמן.

בליל שבת פרשת בשלח תשנ"ב התאספו כמה תמימים מתלמידי ישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 והחליטו על מבצע התעוררות עולמי בקשר עם 'י"א ניסן - צדי"ק שנה' במסגרתו יוסיפו תלמידי התמימים בבשורות טובות שידווחו לרבי על מנת להוסיף לו נחת רוח ובכך לחזק את בריאותו.

בהתוועדות השבת שלמחרת סיים הרבי את השיחה הרביעית כרגיל בברכה לגאולה וכו' והרבי סיים באורח חריג במילים: "ובשורות טובות ממש!", דבר שהתפרש כרמז ועידוד ברורים למבצע. כנראה שלכך גם מכוון המענה הבא שכתב הרבי בשלהי חודש שבט תשנ"ב להנהלת האולפן לעולי רוסיא שע"י ניידות חב"ד באה"ק בקשר לתכנית שבת שעורכים[1]: "והזמן גרמא לבשורות טובות וכמבואר בהשיחות בפרטיות. אזכיר על הציון".

המבצע התמקד בתלמידי התמימים וניתן בו דגש מיוחד על הוספה בלימוד תורתו של הרבי.

הדו"חות שנשלחו במסגרת המבצע זכו לכמה מענות קודש והמיוחד שבהם היה במענה לדיווח של תלמידי ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק[2]: "ואשרי חלקם וגדול זכותם וכו'. אזכיר עה"צ".

המאורע של כ"ז אדר תשנ"ב גרם לחיזוק ותנופה משמעותיים למבצע לאור התגברות הצורך להוספה בבריאותו של הרבי.


חידוש המבצע בתשנ"ד

בחורף תשנ"ד חודש והוחייה המבצע ע"י התמים יעקב רייטער מישיבת אהלי תורה במתכונת הבאה[3]:

אחת לשבוע נכנס לרבי דו"ח מכל הבשורות הטובות שמגיעות כאשר הסדר הוא אשר המזכיר הרב בנימין קליין מכניס את החבילה לרבי, מציגה ולאחמ"כ מקריא את הבשורות הטובות הרבות, כאשר מצורף לזה מכתב מיוחד ובו כתוב בכללות ובפרוטרוט על המצורף בזה - מהיכן זה הגיע ומאיזה ישיבות שלחו דוחו"ת וכו'. על כל זה מקבל המזכיר אישור והסכמה ולאחמ"כ ממשיך לקרוא המכתבים וכו'.

בא' הפעמים שאל המזכיר את הרבי באם יש לו נח"ר וענה: כן.

כך לדוגמא כתב המזכיר הרב קליין אחרי אחד הדיווחים השבועיים: "הבשורות טובות מפ' בא ה'תשנ"ד נסמר לכ"ק אדמו"ר שליט"א שאישר את זה ע"י נענוע בראשו הק'".

הערות שוליים

  1. ליקוט מענות קודש תשנ"ב מענה שצא
  2. ליקוט מענות קודש תשנ"ב מענה תיד
  3. עפ"י גליון יומן 'בית משיח - 770' מס' 74