ספר השלוחים

גרסה מ־13:59, 30 באוגוסט 2022 מאת 95.86.64.60 (שיחה) (ניסוח, הגהה)

ספר השלוחים הינו ספר בו תמונותיהם של השלוחים ומשפחותיהם ברחבי העולם. בספר מופיעים השלוחים שיצאו לשליחות עד שנת תנש"א. באלבום גם תמונותיהם של העוסקים בשדה החינוך במוסדות הרבי, ולמען השלמת התמונה הורה הרבי לכלול גם תמונות ממוסדות חב"ד ברחבי העולם.

תצלום הסדרה

היסטוריה

האלבום יצא לאור בשנת תנש"א על ידי מזכירות הרבי בהוצאת הספרים החבדי"ת קה"ת.

הרבי הפקיד את מזכירו הרב חיים יהודה קרינסקי על הפרויקט. העורך הראשי היה הרב יוסף ברוך הכהן פרידמן ועל ההדפסה הופקד הרב ישעיהו גינזבורג. הם נעזרו בקבוצת בחורים, ביניהם נמנו הרב שלום צימנד והרב מנחם מענדל אזימוב[1], שצורף לקבוצה שעסקה בכך בשל הנסיון המוקדם שלו בקלדנות.

הרבי היה מעורב בכל שלבי עריכת הספר, כאשר לעיתים קרובות קיבל הרבי עדכון על השלוחים ששיגרו את תמונותיהם, ובכל פעם שקבוצת דפים היתה מוכנה לאחר שסיימו לעצב את התמונות שהגיעו, הוכנסו הדפים להגהה אצל הרבי, ופעמים רבות הגיב הרבי והוסיף הערות שונות על הדפים[2].

את השם "ספר השלוחים" נתן הרבי בשיחה שאמר בשבת פרשת תולדות בשנת תנש"א, ובשבת פרשת האזינו תשנ"ב, הביע הרבי תודה פומבית לעוסקים בהוצאה לאור של הספר.

המהדורה הראשונה של הספר כללה שלושה כרכים בלבד, יצאה לאור בסמיכות לכינוס השלוחים של שנת תשנ"ב, וכל אחד מהשלוחים קיבל במתנה עותק של הספר.

הספר מחולק לפי מדינות בסדר האל"ף-בי"ת, כאשר בחלק א' מופיעים השלוחים מארה"ב, בחלק ב' השלוחים מארץ ישראל, בחלק ג' אירופה, דרום אמריקה, אפריקה ואוסטרליה, ובחלק ד' השלמות ומפתח שמות[3].

ספר השלוחים הינו בין הספרים הבודדים שהרבי השאיר לאחר כ"ז אדר תשנ"ב על שולחנו של הרבי בחדרו הפרטי[4].

בר"ח כסלו תשנ"ב כתב הרבי לר' שלמה קונין על כך שביקש ברכה לגאולת הספרים הנמצאים ברוסיה: "האם כבר קיבל את ספר השלוחים"[5].

העורך הראשי של האלבומים, היה הרב יוסף ברוך הכהן פרידמן. במענה אליו כשהכניס שני הכרכים הראשונים אל הרבי:"נת' ות"ח ת"ח על גודל הנח"ר שגרם וכו' נוסף על העיקר גודל התועלת שיבוא ע"י כ"ז"[6].

ראו גם

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. כיום - שליח הרבי מנהל פעילות חב"ד בפריז.
  2. באחת ההזדמנויות השיב הרבי במענה: נתקבל ותשואות חן תשואות חן, ודבר בעתו אלול (עם כל הראשי תיבות שלו)".
  3. חברי מזכירות אדמו"ר שליט"א שהוכנסו לספר, הוכנסו לפי סדר הגילאים.
  4. אחד המשמשים בקודש, רש"ב גאנזבורג, העיד כי הוא סידר את החדר בכ"ז אדר א' תשנ"ב והשאיר את הספרים שם מפני חוסר מקום, ובלשונו: "אחר שהגיעה הידיעה הנוראה אודות אשר התרחש ב'אוהל' [בכ"ז אדר א'], פיניתי אני את הספרים שהיו על שולחנו הקדוש של הרבי, קודם שהרבי הגיע. בין אותם הספרים, היו ארבעת הכרכים של "ספר השלוחים" שיצאו לאור זמן לא רב לפני כן, והיו מונחים על שולחנו של הרבי מאז שהביאו אותם. אמנם, מכיוון שספרי השלוחים הם ספרים גדולים, לא מצאתי להם מקום מתאים. על כן הנחתי אותם על מעטפה (עליה הם מונחים עד היום) והשארתי אותם על השולחן".(בקודש פנימה, עמ' 62)
  5. תשורה קונין - הרץ, מענה כ"ה, ז' כסלו תשפ"ב.
  6. גליון תחיינו, כסלו תשע"ו.