חשבונו של עולם

גרסה מ־21:13, 10 ביולי 2020 מאת יוסי מ. (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "חשבונו של עולם הוא חשבון הנפש כפי שנקרא בלשון חז"ל שם זה מורה על חשיבותו של ח...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

חשבונו של עולם הוא חשבון הנפש כפי שנקרא בלשון חז"ל שם זה מורה על חשיבותו של חשבון הנפש

בגמרא

"א"ר שמואל בר נחמן א"ר יוחנן מאי דכתיב על כן יאמרו המושלים וגו' המושלים אלו המושלים ביצרם בואו חשבון בואו ונחשב חשבונו של עולם הפסד מצוה כנגד שכרה ושכר עבירה כנגד הפסדה[1]"

אצל הצמח צדק

הרבי הצמח צדק דיבר כמה וכמה שנים קודם הסתלקותו על "באו ונחשוב חשבונו של עולם" היינו איך תהיה הנהגת החסידים לאחר מאה ועשרים, ואחר כך עוד האריך ימים.

אצל הרבי

בב' אדר מוצאי שבת פרשת תרומה, אמר הרבי שיחה בסגנון "באו ונחשוב חשבונו של עולם" מה ייעשה אחר ג' בתמוז, בשיחה הורה הרבי שאחר ג' תמוז על החסידים להקשיב לרבני ה"שכונה" ה"חסידישע רבנים", וכן הדגיש הרבי כמה וכמה פעמים ש"חשבונו של עולם" אינו קשור לענין של היפך החיים ח"ו.

כאשר חסידים שמעו את השיחה נבהלו מאד כי הבינו שהרבי מדבר על מצב חמור של ג' תמוז, ולכן שיחה זו לא הודפסה ולא הוגהה למרות שפעמיים ביקש הרבי שיכניסו אליו את השיחה להגהה , רק לאחר זמן רב נדפסה חלק מהשיחה בהוספות להתועדויות תשמ"ח חלק ד'.

לאחר כמה שנים בעקבות שיחה עם האדמו"ר ממאחנובקע - בעלז ששאל מדוע לא ממנים מנהיג חדש בחב"ד ח"ו, תמלל הרב אורי ליפש את השיחה מתוך ההקלטה והדפיסה בקונטרס בשם "דוד מלך ישראל חי וקים".

קישורים חיצונים

הערות שולים

  1. בבא בתרא,דף ח, עמוד ב.