אור התורה הינה סידרה בת 42 כרכים ובהם דרושים אותם כתב אדמו"ר הצמח צדק בהם מאמרים ודרושים על פרשיות השבוע, חנוכה, פורים, שלוש רגלים, ראש השנה ויום הכיפורים.

אחד מהכרכים

דפוס ברדיטשוב

בשנת תרע"ג הובא לדפוס בברדישטוב, חלק א' ובו דרושים על ספר בראשית וחנוכה, על ידי הרב חיים אליעזר ביחובסקי, הכנת הספר לדפוס הייתה על ידי הרב חיים מאיר הילמן מחבר הספר בית רבי, שניהם חסידי חב"ד-קפוסט.

מקור הדרושים הוא - כפי שנדפס בשער הספר - מ"כת"י שנמסרו מרבותינו נבג"ם ושליט"א ועוד הרבה מנכדי רבינו", בעיקר מה שהתקבל על ידי האדמו"ר מקפוסט ובנו.

במשך תקופה ארוכה נמנעו חסידי חב"ד-ליובאוויטש מלהשתמש בספרים הללו, עקב התבטאויות לא ראויות של המו"ל, כלפי אדמו"ר הרש"ב.

הוצאת אוצר החסידים

הוצאת ה"אור התורה" החלה על ידי הרבי בשנת התש"י, ונדפס על ידו פרשת שמות והשלמות לספר בראשית שנדפס בדפוס ברדיצ'ב, בשנת ה'תשכ"א החלה להדפס חלקי הסדרה השלמה אור התורה, תחלה ספר שמות פרשות שמות-וארא-בא, פרשת שמות כפי שי"ל על ידי אדמו"ר שליט"א, ופרשות וארא-בא נדפסו בפעם הראשונה מכת"י.

בעקבות יוזמה של מספר אברכים בשנת תשע"ב החלו בהכנות להדפסה חוזרת של כל הסט. בנוסף לזה יצא לאור כרך חדש של אור התורה. למרות שהרבי התייחס לפירוש הצמח צדק על התהילים - "יהל אור" כ"אור התורה - תהילים", לא נדפס כחלק מהוצאה זו.

בהוצאה זו, הוקלדו מחדש הכרכים שיצאו לאור בהוצאה הקודמת בכתב רש"י, ויצאו לאור בסדר חדש ומאיר עיניים.

רשימת החלקים

קישורים חיצוניים

ספרי אור התורה  

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.


שגיאות פרמטריות בתבנית:הערות שוליים

פרמטרים ריקים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
==הערות שוליים==

  1. בכרך זה נכללו גם מאמרים על כתובים שנדפסו קודם לכן בקונטרסים נפרדים: על מגילת איכה (יצא לאור בשנת תשי"א, ומילואים בשנת תשי"ב); שיר השירים רות וקהלת (יצא לאור בשנים תשכ"א ותשל"ה); ותהלים - יהל אור.