M&n ענה על ההודעה האחרונה בדף שיחתו בתאריך ה' באב ה'תשס"ז.

ברוך בואך לחב"דפדיה!

שלום M&n, וברוך בואך לחב"דפדיה - האנציקלופדיה החב"דית ברשת האינטרנט

חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה פתוחה, שכולם יכולים לקרוא ולהיעזר בה, ואף לשפר ולערוך אותה.

  • בראש ובראשונה, מטרת האנציקלופדיה הינה הפצת תורת חסידות חב"ד, כידוע מענה מלך המשיח להבעל שם טוב כי התגלותו תהיה על ידי הפצת מעיינות החסידות חוצה. בנוסף לזאת, באנציקלופדיה מידע על כל נושא ומושג הקשור לחסידות וחסידים.
  • לתשומת לבך: אין להכניס חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. הדבר תקף גם לגבי תוכן כתוב וגם לגבי תמונות - אין להעלות תמונות שמצאת סתם כך בגלישה באינטרנט, אלא יש לברר האם ניתן להשתמש בהן בהתאם לחוקי זכויות היוצרים.
  • תקוותנו כי החומר הרב בחב"דפדיה יהיה לך לתועלת, ותרומותיך יהיו השתתפות בזכות להגדיל ולהרחיב את האנציקלופדיה לנחת כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח.
  • בחב"דפדיה נהוג לחתום בדפי השיחה בסיום כל תגובה. החתימה נעשית באמצעות הוספת ארבע טילדות (~~~~), או באופן אוטומטי בלחיצה על האייקון (מופיע מעל חלונית העריכה). את חתימתך ניתן לעצב בדף ההעדפות האישיות.
  • בכל שאלה אפשר לפנות כאן, או בכתובת הדואר האלקטרוני: chabadpedia.a@gmail.com
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד

--chabadnik - שיחה 16:43, 5 יולי 2007 (EDT)

תואר אחיד

בעוקבי אחר השינויים הרבים והטובים שלך, חלקם תחת הקטגוריה ניגוני חב"ד בו אני עוסק כרגע (בעיקר) רציתי להעיר לך דבר אחד; לתועלת האינפופדיה עדיף שתוארו של הרבי יהיה אחיד כמה שיותר ולכן יש להשתדל להשתמש בתוארים הרווחים (אדמו"ר שליט"א, הרבי מלך המשיח וכיו"ב), פחות בתוארים לא שגרתיים כמו "כ"ק מה"מ שליט"א". המשך עבודה מוצלחת! --חיים נהר (שיחה) 20:25, 5 יולי 2007 (EDT)

אוקי. הרבי מה"מ שליט"א - קביל? --M&n 22:05, 5 יולי 2007 (EDT)

כמובן!
ריבוי הצלחות בעבודתך היסודית והנפלאה, אולי תכתוב על עצמך קצת בדף המשתמש שלך שנוכל לעמוד טיבך. --חיים נהר (שיחה) 15:15, 6 יולי 2007 (EDT)
תודה, עדיין לא גבשתי את זהותי כאינפופד, מסתמא שזה יקרה מתי שהוא. M&n 03:28, 8 יולי 2007 (EDT)
כדאי למעט כמה שיותר בראשי תיבות בכתיבה באתר. ישנם ריבוי אנשים שלא יודעים מהם הראשי תיבות "מה"מ", לכן מומלץ להשתמש בתואר אחר, ללא ראשי תיבות (חוץ מראשי התיבות 'שליט"א'). המשך הצלחה רבה. --chabadnik - שיחה 18:49, 6 יולי 2007 (EDT)
בהחלט, אשנה בהמשך. M&n 03:28, 8 יולי 2007 (EDT)

עבודה ממש יפה!

שמע, אתה עושה עבודה ממש יפה! הצלחה רבה בהמשך! --chabadnik - שיחה 21:57, 5 יולי 2007 (EDT)

תודה :), בע"ה. --M&n 22:03, 5 יולי 2007 (EDT)

פרוייקט הניגונים/ אבקש את דעת הציבור הק'

סיימתי לשייך ניגונים לשמיעה כמעט לכל הניגונים שמופיעים ללא קטגוריות בעמוד הראשון. האם להמשיך לעשות זאת לאלו שמופיעים בתוך קטגוריות? שם יש בד"כ ניגון אחד לשמיעה. או ש: להוסיף ניגונים נוספים, אולם היכולת שלי כרגע תהיה מוגבלת כמעט ורק לציון קוד הניגון מספר הניגונים, קישורים לשמיעה, ומילות הניגון אם קיימות. אין לי כ"כ ידע תיאורטי - אין לי כרגע את ספר הניגונים. כך שערכים אלו יוזקקו לעריכה מיידית.

חיים נהר, לפי איזה סדר אתה עובד? אשמח לקבל תוכנית או שאעבוד באופן חופשי בכפוף להגבלות הנ"ל.

יש צורך בכל מה שציינת (זאת אומרת, גם להוסיף לינקים לניגונים הקיימים וגם להכניס - אפילו כמה מילים - ניגונים חדשים). כדאי שתפנה את חיים נהר (מדף השיחה שלו) לשאלה שלך כאן. הצלחה --chabadnik - שיחה 22:12, 8 יולי 2007 (EDT)

פרוייקט הניגונים/ לגבי קטגוריות

אפשר שלכל ניגון תשוייך קטגוריה ע"פ הפרק בה מופיעה בספר הניגונים. בנוסף לכך יהיו עוד קטגוריות נוספות - כגון הניגונים המכוונים שכבר קיים, ועוד. לפענ"ד יהיה זה מסודר יותר.

אולי אפשר להכליל הסברים על ניגונים כגון ניגון מכוון בקטגוריה נוספת? ואולי לא.

אפשר שכל ניגון יהיה משוייך לכמה קטגוריות - ולפתוח קטגוריות חדשות לפי הפרקים בספר הניגונים - אם האופן הזה יקל על המחפש למצוא את ניגון מבוקש. --chabadnik - שיחה 22:15, 8 יולי 2007 (EDT)

פרוייקט הניגונים/ תהיות נוספות

האם השאיפה היא שכל ניגון יופיע בערך נפרד שעומד בפני עצמו?

א"כ, מה לגבי ניגונים בעלי שם אחד - אך עם כמה מנגינות - כגון צמאה לך נפשי, שושנת יעקב וכו', או ניגונים בעלי שם כללי כגון "ניגון לשבת ויו"ט", "ניגון שמחה".

השאיפה היא שכל ניגון יופיע כערך נפרד. לגבי ניגונים בעלי שם דומה, הנכון יהיה לציין בשם הערך הבדל, כגון שם המחבר, האדמו"ר אליו משתייך הניגון וכדומה. הצלחה. --chabadnik - שיחה 22:12, 8 יולי 2007 (EDT)
אמת, ישנם ניגונים יוצאי דופן המופיעים באותו שם לאותו אדמו"ר (כגון צמאה לך נפשי של הרבי), במצבים כאלו ניתן למספר בסוגריים או כיו"ב (1)ו-(2). בנוגע לקטגוריות יופיעו הניגונים שיש להם מכנה משותף גם בקטגוריה בפני עצמם (ניגוני שמחה, שויו"ט דבקות, התעוררות וכו'), בשונה מניגונים בעל קטגוריה אחידה. כלומר, ישנו הבדל בין ניגונים בעלי קטגוריה אחידה לבין קטגוריה משותפת. ובכלל בנוגע לקטגוריות ככל שירבו הניגנוים כך נגדיל את הקטגוריות להקל על המחפש את מבוקשו. אני עובד על פי הסדר בספר הניגונים, ניגון אחר ניגון ואשתדל להזדרז, בכ"א הוסף גם אתה ככל יכולתך. --חיים נהר (שיחה) 22:31, 8 יולי 2007 (EDT)
בהחלט עדיף לשייך קודם את הניגונים לשמיעה גם בתוך הקטגוריות. בנוגע למספר ניגונים המופעים באותו ערך (ניגוני ר' הלל מפאריטש, ניגונים לשבת ויום טוב) הכנתי במיוחד מקום לקישורים. בהצלחה! --חיים נהר (שיחה) 22:38, 8 יולי 2007 (EDT)

תבנית הניגונים

אם אתה חושב שיש מקום לשים את התבנית הזו בכל ניגון, אשמח לסדר לך את התבנית באופן נכון יותר - שיצטרכו רק להכניס את מספר הניגון מחב"ד אינפו ואת מספר הניגון מ[ספר הניגונים]].

השאלה היא האם יש מקום לתבנית, מאחר שלא כל ניגון אפשר לשמוע מכל המצויינים בתבנית. --chabadnik - שיחה 16:48, 10 יולי 2007 (EDT)

בינתיים היה לי נח לעבוד איתה בהעתק הדבק כך שאצטרך לשנות רק את המספרים (במקום לפתוח איזשהו ניגון שערכתי ולהעתיק) עוד לא טרחתי לבדוק איך היא יכולה לעבוד מעבר לזה ואשמח לדעת:)
בהחלט לא כל ניגון מצוי בכל הקישורים הנ"ל, כך שלשימוש שמצאתי לה כרגע היא טובה כי קל לי יותר למחוק את המיותר מאשר ליצור עוד, אשמח לדעת איך זה אמור לעבוד. אי אפשר למחוק ממנה ערכים?--M&n 17:03, 10 יולי 2007 (EDT)
לשימוש ל"העתת הדבק" עדיף יותר לשמור את הטקסט בדף השיחה, או לפתוח ארגז חול מיוחד בשבילך (אם אתה לא יודע איך פותחים אחד כזה ואתה רוצה, אפתח לך).
אפשר ליצור תבנית כזאת שלא כל השורות יופיעו בה. זה קצת מסובך (יש הסבר מפורט בויקיפדיה העברית). אם נראה לך שזה הכרחי, אנסה לבנות לך אחת כזאת בע"ה. הצלחה רבה. --chabadnik - שיחה 17:37, 10 יולי 2007 (EDT)
בינתיים לא נראה לי שזה הכרחי, במיוחד אם זה מסובך ליצור א"ז. אמשיך להשתמש בהעתק הדבק ואתה מוזמן למחוק את הערך, לארגז חול פרטי בהחלט לא אתנגד, תודה.--M&n 18:05, 10 יולי 2007 (EDT)

ארגז חול פרטי

בבקשה:

תודה רבה.--M&n 03:30, 11 יולי 2007 (EDT)
ברגע שמשהו נכתב בדף המשתמש שלך, תהי' ההפני'ה אוטמטית מארגז החול שלך לדף המשתמש שלך. (כתבתי שם את המילה "נסיון" רק לצורך הבדיקה) --chabadnik - שיחה 01:52, 15 יולי 2007 (EDT)
תודה, אם כי לא הבנתי. ונסיון ליצור קישור לארגז(העתקתי מכמו שמופיע אצלך) לא עלה בידי. אם כי זה לא קריטי כי הארגז שמור אצלי במועדפים, אך אשמח לדעת אם התכוונת למשהו אחר שאפשר לעשות מעבר לקישור ידני.--M&n 01:10, 16 יולי 2007 (EDT)
מכיוון שנרשם משהו בדף המשתמש שלך (דף המשתמש שלך מופיע עכשיו בכחול ולא באדום), ממילא ישנו קישור אוטומטי מארגז החול שלך לדף המשתמש שלך בראש העמוד. מקווה שהובנתי. --chabadnik - שיחה 01:48, 17 יולי 2007 (EDT)
אכן הובנת. פשוט חשבתי קודם שמדובר על הפניה הפוכה - משם המשתמש לארגז. תודה.--M&n 13:11, 17 יולי 2007 (EDT)

שימת לב

אני חושב שההפניות לניגונים הוא דבר מיותר וקצת לא בטיחותי. כלומר, ישנם שמות של ניגונים שמהווים ערך בפני עצמם ללא קשר לניגון וכשיבואו לכתוב את הערך הוא יימצא מקשר לערך קיים. לאידך מי שיחפש את הערך בלא הסוגריים "(ניגון)" ימצא מיד את הניגון ב"כותרות דפים תואמות". זהו דעתי ואולי כדאי גם לשאול את דעתו של חב"דניק ולהכריע. --חיים נהר (שיחה) 16:08, 11 יולי 2007 (EDT)

לצערי לא הבנתי למה כוונתך במשפט השני. בנוגע למעשה גם אנחנו הגענו לפני כן למסקנה שזה מיותר, אך לא מחקתי את ההפניות שעשיתי קודם לכן. למחוק? אתה מוזמן לעשות זאת.--M&n 16:24, 11 יולי 2007 (EDT)

ובלי קשר, איך קוראים לפיוט ששרים בליל יוה"כ שהבתים שלו נגמרים במילה סלחתי? (לשושנה חטא העבר וגם... ממרומים, סלחתי)--M&n 16:24, 11 יולי 2007 (EDT)

המשפט השני: השיקול למה כן לעשות את ההפניות הנ"ל הם כיון שרוב המחפשים לא יוסיפו את המילה "ניגון" אחרי שם הניגון. על זה בא המענה שאמנם באופן כזה הם לא יגיעו לניגון אך הם ימצאו את הניגון תחת הכותרת "כותרות דפים תואמות". כל זה שווה בשביל שמות הניגונים הניגונים בעלי ערך הראוי להתכבד.
בכ"א אני לא אמחק אא"כ גם חב"דניק יסכים לדעתי. חושבני שכדאי לעכב בינתיים את ההפניות מסוג זה. --חיים נהר (שיחה) 16:33, 11 יולי 2007 (EDT)
אכן, כתבתי לך כבר קודם שאני לא הולך להמשיך. ותשובה לשאלתי השניה יש?
סידור אצלך, יש? --חיים נהר (שיחה) 17:56, 11 יולי 2007 (EDT)
מחזור אין. וכי זה מופיע בסידור?--M&n 18:02, 11 יולי 2007 (EDT)


הרי"ז לפניך מלא בושא וכלימה מה...מחזור:

"אמנם כן. יצר סוכן. בנו. בך להצדק. רב צדק. ועננו: סלחתי:

געול מרגל. וגם פגל. ספרו. דוד שואג. בקול. יתן קול דברו. סלחתי:

הס קטגור. וקח סנגור. מקומו. ויהי השם למשען לו. למען נואמו. סלחתי:

זכות אזרח. גם יפרח. לשושנה. חטא העבר. וקול הגבר. ממעונה. סלחתי:

טוב וסלח. מחל וסלח. אשמים. י-ה הקשב. ודם השב. ממרומים. סלחתי:

כאב תחבוש. ובצול תכבוש. עוני. לך תהלה. אמור מלה. למעני. סלחתי:

מחה פשע. וגם רשע. בני ברית. נהוג חסדך. כן הודך. לשארית. סלחתי:

סכות רחשי. וגם לחשי. תרצה. עון נושא. למענך עשה. ותפצה. סלחתי:

פנה לעלבון. מקום עון. להשים. צחן הסר. וגם תבשר. לבך חוסים. סלחתי:

קולי שמע. וראה דמע. עיני. ריב ריבי. שעה ניבי. והשיבני. סלחתי:

שמץ טהר. כעב מהר. כנאמר. תמחה פשע. לעם נושע. ותאמר. סלחתי:"

--חיים נהר (שיחה) 19:12, 11 יולי 2007 (EDT)

הקלדת את הכל או שמצאת את זה איפשהו? לא התכוונתי,תודה על הטרחה. רציתי רק את תחילת-שם הפיוט, ע"מ לשייך אותו לניגון ע"ה לכתוב ששרים אותו כך ב770.--M&n 19:24, 11 יולי 2007 (EDT)
הקלדתי את הכל. היית צריך לציין שזה מה שאתה רוצה. את ההתחלה ידעתי. בכ"א הכל בהשגח"פ. ודאתינן להכי רציתי לומר לך שכרגע ההשקעה היא (אצלי עכ"פ) בעיקר בהוספת ערכים עד שאגיע למחסה מסויים אותו קבעתי לעצמי כשלאחמ"כ נתחיל לעשות סדר בכל הניגונים וישנם כמה תוכניות. --חיים נהר (שיחה) 19:28, 11 יולי 2007 (EDT)
בהחלט השג"פ, כתבתי לך שאני מעוניין בשמו ולא במילותיו.בכ"א נהנתי לראותו. חבל באמת שלא ציינתי למה.
אשמח לשמוע לגבי התוכניות. אני כרגע התחלתי לעבוד גם ע"פ הסדר של ספר הניגונים - אם יש עריכות גורפות שאוכל לעשות אשמח לשמוע ובכלל--M&n 19:39, 11 יולי 2007 (EDT)


נראה לי שנכון יהי'ה לשפוט כל ניגון לגופו. יש ניגונים שהשם שלהם בוודאי לא יהווה ערך יום אחד. אגב, בדקתי ברשימת ההפניות וראיתי שגם שם ההפני'ה הוא עם המילה "ניגון" בסוגריים. ראה כאן. --chabadnik - שיחה 20:36, 11 יולי 2007 (EDT)
למה תתכוון באומרך "התחלתי לעבוד גם ע"פ הסדר של ספר הניגונים? --חיים נהר (שיחה) 23:22, 11 יולי 2007 (EDT)
לשייך קישורים לניגונים, ע"ע לא הלכתי לפי הסדר--M&n 01:47, 12 יולי 2007 (EDT)
למה תתכוון באומרך "לשייך קישורים לניגונים"? --חיים נהר (שיחה) 18:38, 12 יולי 2007 (EDT)
תמהני שלא הבנת - כוונתי ליצירת קישורים חיצוניים לשמיעת הניגון. לא כתבתי את המילה לשמיעת קודם כי חשבתי שזה ברור - זה רוב מה שאני עושה כאן. בשו"ט יחי.--M&n 18:49, 12 יולי 2007 (EDT)
תמהני שתתמה?! וא"כ לא מובן מה נתעוררת לכתוב "התחלתי לעבוד גם ע"פ הסדר וגו'" והרי זה משך זמן שכבודו עוסק בנידון זה. --חיים נהר (שיחה) 20:10, 12 יולי 2007 (EDT)
...:) כוונתי היא שקודם לא עבדתי לפי הסדר בו הניגונים מופיעים בספר הניגונים וכעת התחלתי לעבור עליהם מא'.--M&n 20:21, 12 יולי 2007 (EDT)

תודה רבה

מחמאותיכם נתקבל בתשואות חן חן. בעז"ה בשמחתכם נחמיא לכם גם כן, בעז"ה.

בנוגע לזכויות יוצרים - לא רשום בספר הניגונים. גם, יצא כבר ספר ניגונים חדש (של ולנר) ובד"כ הכלל הוא שהוצאה חדשה מורידה קצת את ה"עצבים" מזכויות הישן ומקסימום אפשר להוריד את זה. אני מקווה שלא יושיבו פה אף אחד בכלא..--חיים נהר (שיחה) 20:01, 16 יולי 2007 (EDT)

תודה:) מקווה גם, אם לא כתוב שם על זכויות לא יהיה להם על מה לטעון.. ועוד משהו - הרשימה שכתבתי בעמוד של קטגורית הניגונים לא מקבילה לחלוקה בספר? אם זה טעויות קטנות אשמח אם תתקנם.--M&n 13:09, 17 יולי 2007 (EDT)

החלוקה שלך מקבילה, אבל בספר הניגונים אין סדר מסודר. המלקט ליקט מה שהצליח והוציא את כרך א'. לאחמ"כ מצא עוד ניגונים ועשה שוב פעם את אותם מחלקות ושערים שכבר ישנם בחלק א' והוסיף עוד ניגונים. כך שמה שאנחנו צריכים לעשות זה לערוך את כל הניגונים ואח"כ לקטלג ולחבר מב' הכרכים.
נקודה נוספת: עד לניגון מ"ו ישנם הפניות מאות הניגון. למשל: חיפוש של ניגון א' יוביל אותך לארבע בבות (ניגון) כך עד ניגון מ"ו, זה יכול להקל עליך קצת את מלאכת הקישורים. --חיים נהר (שיחה) 19:29, 17 יולי 2007 (EDT)
כיום כבר ישנם קישורים לכל הניגונים של כרך א' (עד ניגון קע"ה). --חיים נהר (שיחה) 04:39, 20 יולי 2007 (EDT)
יש"כ גדול.

לקחנו לאחרונה קצת פסק זמן אך בע"ה נשוב לזה בקרוב. כו"ט ושבת שלום