חב"דפדיה:נקודת מבט נייטרלית
חב"דפדיה רואה בתורה את האמת המוחלטת, הנצחית והעליונה. בהתאם לכך חב"דפדיה מבקשת להציג בצורה הוגנת את כל העובדות החשובות שפורסמו על ידי מקורות אמינים בערכים השונים. כל זאת בכפוף לאמת התורנית. כך לדוגמה חב"דפדיה תציג את עובדות אסטרונומיות, זאולוגיות וכדו' בהתאם לאמור בתורה.
- הימנעו מלהציג דעות כעובדות. לרוב, ערכים יכילו אינפורמציה מסוימת בנוגע לדעות בעלות חשיבות הקשורות לנושא. למרות זאת, אין להציג דעות אלה כדעותיה של ויקיפדיה, אלא יש לייחסם בתוך הטקסט למקורות הרלוונטיים, או אם הדבר מוצדק, להציגן כדעות רווחות. לדוגמה, ערך אינו אמור להצהיר ש"רצח עם הוא רע", אך הוא יכול להצהיר ש"רצח עם תואר על ידי פלוני כהתגלמות הרוע האנושי".
- הימנעו מלהציג טענות לא מוסכמות כעובדות. אם מקורות אמינים שונים מעלים טענות סותרות בנושא מסוים, התייחסו לטענות אלה כדעות במקום לכעובדות ואל תציגו אותן כטענות ישירות.
- הימנעו מלהציג טענות מוסכמות כדעות בלבד. טענות עובדתיות, שאינן שנויות במחלוקת, צריכות להיאמר בקול של ויקיפדיה (בקול של אנציקלופדיה). אלא אם כן, הנושא עוסק במישרין במחלוקת על מידע, שבמצב אחר מוסכמת, אין צורך לשייך ייחוס לטענות, למרות שזה מועיל להוסיף קישור הפניה למקור, כתמיכה בעקרון יכולת אימות המידע.
- העדיפו שפה לא ביקורתית. נקודת מבט נייטרלית אינה אוהדת ואינה מזלזלת בנושא שבה היא עוסקת (או במה שמקורות אמינים אומרים על הנושא), למרות שלפעמים יש צורך באיזון מסוים. הציגו דעות וממצאים סותרים באופן אובייקטיבי.
- הציגו בצורה מדויקת את החשיבות היחסית של דעות מנוגדות. ודאו שדיווחים של דעות סותרות בנושא מוצגים באופן ובמידה יחסיים לרמת התמיכה שלה זוכות דעות אלה, ושאין הם מציגים רושם כוזב של שוויון, או נותנים משקל לא הוגן לדעה מסוימת. לדוגמה, לכתוב ש"לפי שמעון ויזנטל, השואה הייתה תוכנית של הכחדת יהודי גרמניה, אך דייוויד אירווינג חולק על הטענה הזאת", תיצור מצב של שוויון בין דעת הרוב (של ויזנטל) עם דעת של מיעוט זעיר (אירווינג), על ידי כך, שהוצג תומך אחד בכל דעה ולהצגת כל דעה הוקדש בגוף הערך בדיוק משפט אחד.