ספר המאמרים (אדמו"ר הריי"צ)
ספר המאמרים - אדמו"ר הריי"צ היא סדרת ספרים של המאמרים שאמר אדמו"ר הריי"צ במהלך שנות נשיאותו.
ספרי הסדרה
- ספר המאמרים תר"פ-תרפ"א
- ספר המאמרים תרפ"ב-ג - שבעה מאמרים הודפסו בספר שיצא לאור בשנת תשמ"ו, שש שנים לאחר מכן חילק הרבי "קונטרס מאמרים תרפ"ב", ובו ג' מאמרים נוספים מאותה שנה.
- ספר המאמרים תרפ"ד
- ספר המאמרים תרפ"ה
- ספר המאמרים תרפ"ו
- ספר המאמרים תרפ"ז
- ספר המאמרים תרפ"ח - כולל חלק גדול מהמאמרים שאמר (או כתב) אדמו"ר הריי"צ בשנת תרפ"ח. בחודש חשוון תרפ"ח אדמו"ר הריי"צ עבר להתגורר בריגא שבלטביה, ועל כן רוב המאמרים משנה זו נאמרו בלטביה, ומיעוטם ברוסיה או בוורשה (בעת ביקור שאירע באותה שנה). חלק מן המאמרים לא הגיעו לידי קה"ת, ולכן לא נדפסו בספר[1]. בנוסף למאמרים נדפסו בספר גם חלק משיחות ומכתבים, סקירות קצרות ותיאורים שונים על אירועים שהתרחשו עם אדמו"ר הריי"צ באותה שנה. הספר נערך על ידי מערכת אוצר החסידים ויצא לאור במהדורה ראשונה על ידי קה"ת בר"ח סיון תשל"ח, ובמהדורה שנייה (ללא שינוים) על ידי קה"ת - בשנת תשמ"ו, ב"דפוס עזרא" על ידי הרב מרדכי שוסטרמן.
- ספר המאמרים תרפ"ט
- ספר המאמרים תר"צ־תרצ"א (נמצא בדפוס)[2].
- ספר המאמרים תרצ"ב-תרצ"ג
- ספר המאמרים תרצ"ד-תרצ"ה - יצא לאור לראשונה לקראת כ"ב שבט תשפ"ב על ידי מערכת אוצר החסידים[3], ואחריו י"ל לראשונה קונטרס מאמרים - תרצ"ד' - ובו שבעה מאמרים לראשונה מכת"י[4].
- ספר המאמרים תרצ"ו-תרצ"ז
- ספר המאמרים תרח"ץ
- ספר המאמרים תרצ"ט
- ספר המאמרים ש"ת[5]
- ספר המאמרים תש"א
- ספר המאמרים תש"ב
- ספר המאמרים תש"ג
- ספר המאמרים תש"ד
- ספר המאמרים תש"ה
- ספר המאמרים תש"ו-תש"ז
- ספר המאמרים תש"ח
- ספר המאמרים תש"ט
- ספר המאמרים תש"י
- ספר המאמרים מלוקט - תשי"א
- קונטרס מאמרים - ת"ש - אידיש
ספר המאמרים - אידיש
ערך מורחב – ספר המאמרים אידיש |
ספר המאמרים - אידיש כולל את המאמרים שהודפסו בין השנים תש"א - תש"ה בשפת האידיש, במדור 'ילמדנו רבנו' בירחון הקריאה והקדושה. הספר כולל חמישים ושלוש מאמרים[6]. המאמרים נועדו עבור הציבור היהודי בארצות הברית ששפתו העיקרית הייתה אידיש. על תרגום המאמרים היו אחראים צוותי קה"ת והקריאה והקדושה, בראשות הרבי. המתרגם הראשי היה העיתונאי אהרן לעוויט-הירש, אשר ידוע בשם "י. סגל".
ספר זה היה הראשון מספרי המאמרים של אדמו"ר הריי"צ שראו את אור הדפוס[7], ולקראת ההדפסה הרבי עצמו העיר בו את הערותיו.
הספר יצא לאור לראשונה על ידי הוצאת קה"ת בחורף תש"ו, לכבוד חגיגות יובל השישים וחמש לאדמו"ר הריי"צ, שנערכו בחודש תמוז תש"ה. בתחילת הספר הופיע הקדמה מיו"ר קה"ת (בתקופה ההיא) - הרבי. לאחר שנתיים בשנת תש"ח, הדפיסה הוצאת קה"ת במינכן, בראשות הרב דוד ברוומן והרב שלום מענדל קלמנסון את הספר עבור היהודים שהתגוררו באותה עת במחנות הפליטים בגרמניה. בשנים תשט"ז, תשכ"ח ותשמ"ו הדפיסה הוצאת קה"ת בקראון הייטס שלוש מהדורות צילום של הספר.
ספר המאמרים - קונטרסים
סדרת 'ספר המאמרים קונטרסים' כוללת שלשה חלקים, בהם אוגדו המאמרים שיצאו לאור בקונטרסים על ידי האדמו"ר הריי"צ (מאז היציאה מרוסיה) בין השנים תרפ"ח-תשי"א. בספר, הקונטרסים נדפסו באופן כללי במתכונתם המקורית, וצורפו אליהם גם ההוספות שנלוו אליהם בהוצאה לאור המקורית, בהן ליקוטי הנהגות וקטעי שיחות של אדמו"ר הריי"צ, שנערכו על ידי הרבי.
מהקונטרסים, הושמטו שיחותיו של אדמו"ר הריי"צ שכבר נדפסו בסדרת לקוטי דיבורים, ומסיבה זו לא הודפסו בסדרה זו הקונטרסים שכללו שיחות בלבד.
הסדרה החלה לצאת לאור בשנת תשכ"ב, כרך שני יצא לאור גם הוא בשנת תשכ"ב, והכרך השלישי יצא לאור בשנת תשל"ז. במהלך השנים נדפסו מהדורות נוספות (על ידי סניף קה"ת כפר חב"ד, בשנים תשל"ג, תשל"ו, תשל"ט ותשמ"ו). בשנת תשע"ט נדפסה הסדרה כולה בהוצאה חדשה[8] ומתוקנת על ידי מערכת אוצר החסידים.
קישורים חיצונים
הערות שוליים
- ↑ ד"ה "צהר תעשה", "קטנתי", "אין עומדים להתפלל", "ועתה שמע", "ועשו לי מקדש" ו"זכור".
- ↑ לקראת ראש השנה ה'תשפ"ד י"ל קונטרס מאמרי ראש השנה תר"צ, תדפיס מתוך הספר.
- ↑ ספרי קה"ת חדשים יצאו לאור לרגל כ"ב בשבט
- ↑ קה"ת, ברוקלין, תשפ"ב.
- ↑ מאמר קטנתי מכל החסדים שנדפס לראשונה בשנת תשפ"ב (ולכן לא הודפס בספר המאמרים)
- ↑ בעיתונים הודפסו 60 מאמרים, אך השבע הראשונים נדפסו בלשון הקודש ולכן לא נכללו בספר.
- ↑ למעשה זהו הספר הראשון ב'שער' הראשון ב'היכל' של אדמ"ר הריי"צ.
- ↑ הוצאה שישית.