ארון הברית – הבדלי גרסאות

ב. א. א. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
ב. א. א. (שיחה | תרומות)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
שורה 64: שורה 64:


==גניזת הארון==
==גניזת הארון==
הארון נגנז על ידי יאשיהו{{הערה|יומא דף נב.}}.
הארון נגנז על ידי המלך [[יאשיהו]] במחילות ש[[שלמה המלך]] הכין מראש{{הערה|יומא דף נב.}}.


בשבת פרשת דברים תשמ"א הביא הרבי את דברי הרמב״ם שאמר: {{ציטוטון|בית שבנה שלמה את הבית ידע שבסופו להיחרב, בנה בו מקום לגנוז את הארון.}} והרבי אמר שגניזת הארון לא הייתה בגלל שלא הייתה ברירה, אלא כך נקבע מלכתחילה שיש בעבור הארון מקום נוסף במטמוני האדמה.
בשבת פרשת דברים [[תשמ"א]] הביא הרבי את דברי [[הרמב"ם]]: {{ציטוטון|בעת שבנה שלמה את הבית ידע שבסופו להיחרב, בנה בו מקום לגנוז את הארון.}} הרבי ביאר שגניזת הארון לא הייתה בגלל שלא הייתה ברירה, אלא שמלכתחילה יש מקום נוסף בעבור הארון במטמוני האדמה.


דבר זה מסביר שבבית המקדש השני לא היה חסר דבר מעיקרי בניין הבית, שכן אף הארון היה במקומו, רק שהיה במדור הגנוז שנועד לכך.
דבר זה מסביר שב[[בית המקדש השני]] לא היה חסר דבר מעיקרי בניין הבית, שכן אף הארון היה במקומו, רק שהיה במדור הגנוז שנועד לכך.


== ראו גם ==
== ראו גם ==