ישראל לייב ינובסקי – הבדלי גרסאות

משפחתו: מקום מגורי ר׳ מנחם מענדל הלוי יאנאווסקי
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
השאלה מהרבי אודות ר׳ מאיר שלמה אם היה לוי , ומענה הרבי
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
{{עריכה|כל הערך=כן}}
{{עריכה|כל הערך=כן}}
הרב ישראל אריה ליב הלוי{{הערה|אירע וא' שאל אצל הרבי אם נערך לו פדיון הבן, וטעמו בצידו: מחד קיבל עדויות מיוצאי ניקאלאייעוו (ר' [[צמח גורביץ']] ור' [[שמשון חאריטאנאוו]]) שהרב מאיר שלמה היה לוי; בתעודת השחיטה של ר׳ שמואל זלמנאוו חתום הרב ר' מנחם מענדל הלוי יאנאווסקי (כנראה אחיו של ר׳ מאיר שלמה) ישנו רב ב[[ארץ הקודש]] (המכשיר של כרמל מזרחי) בשם יאנאווסקי והוא לוי, אך אינו ברור אם יש לו שייכות לר׳ מאיר שלמה; ומאידך, במצבת הרבנית חנה לא נכתב שהוא לוי, וכן בהקדמה לספר קב נקי לא כתב הרבי שהוא לוי. וענהו הרבי שמאז (היינו מתשכ"ה) כבר נתברר שהיה לוי. ולהעיר, ב[[יחידות]] של ר' איסר קלובגאנט, ביקשו הרבי - שבדרכו לאוסטרליה, יעבור בארץ הקודש ויתעניין אצל קרובו ר' אברהם דוד יאנאווסקי אם ר׳ מאיר שלמה היה לוי או לא, וענהו שאכן ר׳ מאיר שלמה היה לוי.}} יאנאווסקי ([[תקצ״ה]] - [[תרמ"ד]]) היה אביו של הרב [[מאיר שלמה ינובסקי]] רבה של העיר ניקאלאייעוו - סבו של [[הרבי]].  
הרב ישראל אריה ליב הלוי{{הערה|אירע ואחד שאל אצל הרבי אם נערך לו פדיון הבן, וטעמו בצדו: מחד קיבל עדויות מיוצאי ניקאלאייעוו (ר' [[צמח גורביץ']] ור' [[שמשון חאריטאנאוו]]) שהרב מאיר שלמה היה לוי; בתעודת השחיטה של ר׳ שמואל זלמנאוו חתום הרב ר' מנחם מענדל הלוי יאנאווסקי (כנראה אחיו של ר׳ מאיר שלמה), ישנו רב ב[[ארץ הקודש]] (המכשיר של כרמל מזרחי) בשם יאנאווסקי והוא לוי, אך אינו ברור אם יש לו שייכות לר׳ מאיר שלמה; ומאידך, במצבת הרבנית חנה לא נכתב על ר׳ מאיר שלמה שהוא לוי, וכן בהקדמה לספר קב נקי לא כתב הרבי שר׳ ישראל ארי׳ ליב יאנאווסקי (חתנו של הרב לאוואוט ואביו של ר׳ מאיר שלמה) הוא לוי. וענהו הרבי שמאז (היינו מתשכ"ה, שנת פטירת הרבנית חנה) כבר נתברר שהיה לוי. ולהעיר, ב[[יחידות]] של ר' איסר קלובגאנט, ביקשו הרבי - שבדרכו לאוסטרליה, יעבור בארץ הקודש ויתעניין אצל קרובו ר' אברהם דוד יאנאווסקי אם ר׳ מאיר שלמה היה לוי או לא, וענהו שאכן ר׳ מאיר שלמה היה לוי.}} יאנאווסקי ([[תקצ״ה]] - [[תרמ"ד]]) היה אביו של הרב [[מאיר שלמה ינובסקי]] רבה של העיר ניקאלאייעוו - סבו של [[הרבי]].  


בשנת תרי״ד על פי בקשת הרב אפרים זלמן ראזומנע מסמילא (שהתמנה לרבה של ניקאלאייעוו בשנת תקע״א) מילא הרב לאוואט את מקומו ברבנות ניקאלאייעוו; ולרבנות המושבה [[ראמאנאווקא]] שבפלך [[חרסון]], וראשות הישיבה, נתמנה חתנו של הב לאוואוט: הרב ישראל ארי׳ ליב יאנאווסקי.
בשנת תרי״ד על פי בקשת הרב אפרים זלמן ראזומנע מסמילא (שהתמנה לרבה של ניקאלאייעוו בשנת תקע״א) מילא הרב לאוואט את מקומו ברבנות ניקאלאייעוו; ולרבנות המושבה [[ראמאנאווקא]] שבפלך [[חרסון]], וראשות הישיבה, נתמנה חתנו של הב לאוואוט: הרב ישראל ארי׳ ליב יאנאווסקי.