מ החלפת טקסט – " ראה ב" ב־" ראו ב"
ב. א. א. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 81: שורה 81:
==טבילה במקווה לפני התפילה==
==טבילה במקווה לפני התפילה==
{{ערך מורחב|טבילה במקווה}}
{{ערך מורחב|טבילה במקווה}}
בקרב חסידי חב"ד בפרט ותלמידי הבעש"ט בכלל{{הערה|ואף היה נהוג כן בקרב אחב"י הספרדים-ראה בספר [[ותורה יבקשו מפיהו]].}} נהוג לילך למקווה קודם התפילה, לתוספת טהרה.
בקרב חסידי חב"ד בפרט ותלמידי [[הבעש"ט]] בכלל{{הערה|ואף היה נהוג כן בקרב אחב"י הספרדים-ראה בספר [[ותורה יבקשו מפיהו]].}} נהוג ללכת למקווה בבוקר קודם התפילה, לתוספת טהרה.


הרבי הסביר זאת על פי דברי הרשב"א - הובא במגן אברהם ריש סימן ד' - אשר האדם בקומו בבקר הוא ככהן המתכונן לעבודה, והרי אין נכנסים לעבודה אלא בטבילה תחלה. הרבי מסביר, כי על אף שלא קבעו זה חובה, כמו שלא קבעו גדולה מזו - טבילת עזרא, הסיבה לכך היא מפני שאין כח בצבור לעמוד בה.
הרבי הסביר זאת על פי דברי [[הרשב"א]] - הובא במגן אברהם ריש סימן ד' - אשר האדם בקומו בבקר הוא ככהן המתכונן לעבודה, והרי אין נכנסים לעבודה אלא בטבילה תחלה. הרבי מסביר, כי על אף שלא קבעו זה חובה, כמו שלא קבעו גדולה מזו - טבילת עזרא, הסיבה לכך היא מפני שאין כח בצבור לעמוד בה.


בשנים הראשונות של הישיבה בלוד, עודד הרב [[שלמה חיים קסלמן]] ללכת למקוה שלוש פעמים בשבוע. וכפי שסיפר הרב [[משה ליפא רבינוביץ]] שהרב שלמה חיים אמר כי רמז לזה הוא הדין - בשר שלא הודח שלושה ימים אסור לאוכלו. אמנם בשנים הבאות עודד ללכת לטבול במקווה כל יום{{הערה|המשפיע, חלק א, ע' 460}}.
בשנים הראשונות של [[הישיבה בלוד]], עודד הרב [[שלמה חיים קסלמן]] ללכת למקוה שלוש פעמים בשבוע. וכפי שסיפר הרב [[משה ליפא רבינוביץ]] שהרב שלמה חיים אמר כי רמז לזה הוא הדין - בשר שלא הודח שלושה ימים אסור לאוכלו. אמנם בשנים הבאות עודד ללכת לטבול במקווה כל יום{{הערה|המשפיע, חלק א, ע' 460}}.


== ראו גם ==
== ראו גם ==