יהושע אייזיק ברוך: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(עריכה כללית דחופה - דבר האבד)
שורה 1: שורה 1:
'''יהושע (שייע) אייזיק ברוך''' מ[[זיטומיר]], ידוע ביראת שמים ואהבת ישראל שלו, הי' ראש הקהילה החב"דית בעיר [[קובנה]] ומשפיע הקהילה, בשנים ת"ש־ש"א שימש כר"מ בעיר, היה גם משפיע ד[[תומכי תמימים ווילנא]]. נספה על קידוש השם בח' מר חשון תש"ב בגטו [[קובנה]], הי"ד.
[[תמונה:קובנא.jpg|left|thumb|250px|בית הכנסת בקובנא בו שימש כמשפיע]]
המשפיע הנודע הרב '''יהושע (שייע) אייזיק ברוך''' מ[[זיטומיר]], היה ראש הקהילה החב"דית בעיר [[קובנה]] ומשפיע הקהילה.


המשפיע הנודע הרב יהושע אייזיק ברוך הי"ד עמד בראש הקהילה החב"דית בעיר קובנה. (כאשר הוא לא שהה בעיר, מילא את מקומו הרה"ח ר' סנדר [בלוי?]). הוא היה חסיד ומקושר ביותר לאדמו"ר הריי"צ, והיה מרבה לכתוב לו במגוון עניינים, הן בענייני העסקנות הכללית והן בשאלות וביאורים בתורת החסידות.
בשנים [[ת"ש]] - [[תש"א]] שימש כר"מ בעיר, היה גם משפיע ד[[תומכי תמימים ווילנא]].  
בכרכי אגרות קודש של אדמו"ר הריי"צ מצויים העתקי מכתבים שונים שנשלחו אליו, ובהם ביאורים בענייני חסידות. שניים מהמכתבים מתפרשים על פני עשרה עמודים!!!


ר' יהושע אייזיק היה שולח ביאורים בתורת החסידות למערכת "התמים" בוורשה. למרות שעסק רבות בענייני הכלל, היה מרבה ללמוד ולהתעמק בלימודו, בנגלה ובחסידות. דמותו הייתה חביבה ואף נערצת על תושבי קובנה.
היה ידוע ב[[יראת שמים]] ו[[אהבת ישראל]] שלו.  


בהתוועדויות שנערכו בבית הכנסת ב[[קובנה]], גם ה'מתנגדים' הגיעו, שכן הקשר בין החסידים ל'מתנגדים' היה טוב. ר' יהושע אייזיק היה ראש המתוועדים.
הוא עמד בראש הקהילה החב"דית בעיר קובנה<REF>כאשר הוא לא שהה בעיר, מילא את מקומו הרה"ח ר' סנדר [בלוי?]. [http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=23620 בית משיח]</REF>


ה'אקציה הגדולה' ב[[קובנה]] החלה ביום ח' במר-חשוון תש"ב. בשעה חמש לפנות בוקר החלו הגרמנים להוציא את היהודים מגטו קובנה. כתשעת אלפים יהודים, אנשים נשים וטף, ובהם המשפיע החסידי ר' יהושע אייזיק ברוך ועוד מחסידי חב"ד, נלקחו ל'פורט התשיעי'.
היה חסיד ומקושר ביותר ל[[אדמו"ר הריי"צ]], והיה מרבה לכתוב לו במגוון עניינים, הן בענייני העסקנות הכללית והן בשאלות וביאורים בתורת החסידות.
בכרכי [[אגרות קודש]] של אדמו"ר הריי"צ מצויים העתקי מכתבים שונים שנשלחו אליו, ובהם ביאורים בענייני חסידות. שניים מהמכתבים מתפרשים על פני עשרה עמודים!!!
 
ר' יהושע אייזיק היה שולח ביאורים בתורת החסידות למערכת [[התמים]] ב[[וורשה]]. למרות שעסק רבות בענייני הכלל, היה מרבה ללמוד ולהתעמק בלימודו, ב[[נגלה]] וב[[חסידות]]. דמותו הייתה חביבה ואף נערצת על תושבי קובנה.
 
ב[[התוועדות|התוועדויות]] שנערכו בבית הכנסת ב[[קובנה]], גם ה[[מתנגדים]] הגיעו, שכן הקשר בין ה[[חסידים]] ל'מתנגדים' היה טוב. ר' יהושע אייזיק היה ראש המתוועדים.
 
ה'אקציה הגדולה' ב[[קובנה]] החלה ביום [[ח']] ב[[מר חשוון]] [[תש"ב]]. בשעה חמש לפנות בוקר החלו הגרמנים להוציא את היהודים מגטו קובנה. כתשעת אלפים יהודים, אנשים נשים וטף, ובהם המשפיע החסידי ר' יהושע אייזיק ברוך ועוד מחסידי חב"ד, נלקחו ל'פורט התשיעי'.
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|ברוך יהושע אייזיק]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|ברוך יהושע אייזיק]]

גרסה מ־05:51, 1 באפריל 2010

בית הכנסת בקובנא בו שימש כמשפיע

המשפיע הנודע הרב יהושע (שייע) אייזיק ברוך מזיטומיר, היה ראש הקהילה החב"דית בעיר קובנה ומשפיע הקהילה.

בשנים ת"ש - תש"א שימש כר"מ בעיר, היה גם משפיע דתומכי תמימים ווילנא.

היה ידוע ביראת שמים ואהבת ישראל שלו.

הוא עמד בראש הקהילה החב"דית בעיר קובנה[1]

היה חסיד ומקושר ביותר לאדמו"ר הריי"צ, והיה מרבה לכתוב לו במגוון עניינים, הן בענייני העסקנות הכללית והן בשאלות וביאורים בתורת החסידות. בכרכי אגרות קודש של אדמו"ר הריי"צ מצויים העתקי מכתבים שונים שנשלחו אליו, ובהם ביאורים בענייני חסידות. שניים מהמכתבים מתפרשים על פני עשרה עמודים!!!

ר' יהושע אייזיק היה שולח ביאורים בתורת החסידות למערכת התמים בוורשה. למרות שעסק רבות בענייני הכלל, היה מרבה ללמוד ולהתעמק בלימודו, בנגלה ובחסידות. דמותו הייתה חביבה ואף נערצת על תושבי קובנה.

בהתוועדויות שנערכו בבית הכנסת בקובנה, גם המתנגדים הגיעו, שכן הקשר בין החסידים ל'מתנגדים' היה טוב. ר' יהושע אייזיק היה ראש המתוועדים.

ה'אקציה הגדולה' בקובנה החלה ביום ח' במר חשוון תש"ב. בשעה חמש לפנות בוקר החלו הגרמנים להוציא את היהודים מגטו קובנה. כתשעת אלפים יהודים, אנשים נשים וטף, ובהם המשפיע החסידי ר' יהושע אייזיק ברוך ועוד מחסידי חב"ד, נלקחו ל'פורט התשיעי'.

  1. כאשר הוא לא שהה בעיר, מילא את מקומו הרה"ח ר' סנדר [בלוי?]. בית משיח