בית העלמין מונטיפיורי – הבדלי גרסאות

מ. רובין (שיחה | תרומות)
ביטול גרסה 814715 של 164.138.120.10 (שיחה)
שורה 13: שורה 13:
{{ערך מורחב|ערך=[[אוהל הרבי הריי"צ]]}}
{{ערך מורחב|ערך=[[אוהל הרבי הריי"צ]]}}


== אוהל הרבי מליובאיווטש ==
בבית העלמין מונטיפיורי נמצא האוהל הקדוש של כק אדמור [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|מנחם מענדל שניאוסון]]ן המקום ה'[[אהל]]' הוא מקום שבו נמצא [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|הרבי מליובאוויטש]], רבי [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|מנחם מנדל שניאורסאהן]], בסמיכות לחותנו, האדמו"ר השישי לשושלת חב"ד, רבי יוסף יצחק שניאורסון זי"ע. המונח '[[אהל]]' לבנין שנבנה מסביב מקום מנוחת ה[[צדיק]].
כל מי שבא אי פעם במגע עם ה[[רבי]] , חש כמה אהבה ותשומת לב אישית העניק הרבי לכל [[יהודי]] באשר הוא, ללא הבדלי עדות ומעמדות. בין אם באו בבקשת ברכה, עצה או עידוד, אנשים ונשים מכל הזרמים והחוגים מצאו נחמה ומרגוע בדבריו המחממים ופניו המאירות של ה[[רבי]]. השהיה בקירבתו של הרבי העצמה, הייתה חוויה [[רוחנית]] אדירה, אשר נסכה שלווה נשמתית פנימית אצל הסובים, שחותמה העמוק מאיר ומחמם את הלבבות עד ימינו אלה.
חכמינו זכרונם-לברכה מלמדים, כי השפעת הצדיק בעולמנו ממשיכה גם לאחר [[הסתלקות]]ו. גם היום, לאחר הסתלקותו של ה[[רבי]], מספר אלפי אנשים מכל העדות להגיע אליו. הפעם הם באים אל ה[[אהל]]. הם מבקשים מהרבי להעתיר בעדם תחינה במרומים ולעורר על נשמתם רחמים. האהל נעשה מרכז בו ממשיך העם לקבל ברכות וחיזוק גשמי ורוחני.
מרכז "אהל חב"ד ליובאוויטש" הסמוך – דרכו ניתן להכנס בצורה הנוחה ביותר אל האהל – פתוח 24 שעות ביממה, במשך כל השבוע (מלבד שבתות וחגים).
== אישים הטמונים בבית העלמין ==
== אישים הטמונים בבית העלמין ==
* '''רבי [[אדמו"ר הריי"צ|יוסף יצחק שניאורסון - אדמו"ר הריי"צ]]'''
* '''רבי [[אדמו"ר הריי"צ|יוסף יצחק שניאורסון - אדמו"ר הריי"צ]]'''