פתיחת התפריט הראשי

שינויים

הוסרו 3 בתים ,  10:47, 20 בספטמבר 2021
מ
החלפת טקסט – "\ (\n)" ב־"$1"
בחלוף השנים, התמסדו השידורים יותר ויותר והתפשטו למקומות נוספים ב[[ארץ הקודש|ארץ]] ובחו"ל.
החל משנת [[תשל"א]] אורגנו השידורים על ידי [[אגודת חסידי חב"ד]] בארץ הקודש שמרכזו היה במשרדי ישיבת [[תומכי תמימים לוד]] ומשם השידור היה עובר לכמה נקודות נוספות ב[[ארץ הקודש]].
במהלך השנים, הודות למסירותו של ר' [[חיים ברוך הלברשטאם]] מנהל 'מרכז שידורי חב"ד' השתכלל 'חדר השידורים' (חדר בקצה המיסדרון ב[[מרכז חב"ד העולמי - 770 איסטרן פארקוויי#קומת כניסה|קומת כניסה]] של [[770]] (שהי' בעבר חדרו של ר' [[משה לייב רודשטיין]])) והתפתח. בשל כך השידורים של התוועדויות של הרבי בארץ הקודש וברחבי העולם נקלטו בצורה חלקה יותר וללא קשיים והפרעות. בתוך שנים מעטות עלה מספר קוי הטלפון שעמד לרשות מערך השידורים בקצב מסחרר, עד שבשנת [[תשנ"ב]] היו מנויים למערך השידורים כחמש מאות קווי טלפון, ששידרו בו זמנית את הנעשה והנשמע ב-[[770]] לכל העולם.
==יחסו של הרבי==
הרבי עודד מאד את מערך השידורים, ובכל פעם בתום ה[[התוועדות]] היה הרבי ממתין לדו"ח על נקודות השידור, בו נכתב כמה יהודים בדיוק השתתפו בכל שידור ופרטים נוספים. הרבי היה מגלה התעניינות בפרטי השידור, כגון לכמה מקומות שודרו דברי קודשו בהתוועדות, והיה מעודד ומחזק במענות קודש את העוסקים במלאכת השידור.
ר' [[חיים ברוך הלברשטם]] היה כותב לרבי דו"ח מפורט אחרי כל שידור, והיה מקבל מענות מיוחדים. בשנת [[תשל"ו]] נכנס הת' מוליק ריבקין ל'[[יחידות]]', ובמהלכה קיבל מהרבי שטר של מאה דולר - "עבור השידורים"! כמו כן העניק הרבי כמה פעמים 'משקה' עבור כל המסייעים במלאכת השידור.
==העברת הבעלות==
בחודש [[אייר]] [[תשס"ו]]{{הערה|1=[http://col.org.il/show_news.rtx?artID=19712 נמכר הארכיון הגדול ביותר של תיעוד הרבי] {{COL}}}}, לאחר משא ומתן של קרוב לשנה, עברה הבעלות של ארכיון התצלומים, הוידאו והאודיו מהרבי, שתועדו החל משנת [[תש"ל]] על ידי ר' [[חיים ברוך הלברשטם]] מנהל חברת wlcc, לחברת ההפקות החב"דית [[Jem]].
את היוזמה למכירה דחפו עסקנים ממספר ארגונים על מנת לשמר את החומר שמאבד את איכותו במהלך הזמן. חברת [[jem]] בראשותו של ר' [[אלקנה שמוטקין]] לקחה על עצמה להעביר את המידע לשיטה הדיגיטלית הנהוגה כיום.