לדלג לתוכן

אברהם שמואל לוין – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
 
(3 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב פיינשטיין מכתב הרבי.JPG|שמאל|ממוזער|ר' אברהם שמואל לוין ליד הרב [[משה פיינשטיין]], בקריאת מכתב שקיבל מהרבי]]
[[קובץ:הרב פיינשטיין מכתב הרבי.JPG|שמאל|ממוזער|ר' אברהם שמואל לוין ליד הרב [[משה פיינשטיין]], בקריאת מכתב שקיבל מהרבי]]
ר' '''אברהם שמואל לוין''' (יליד שנת [[תש"ו]]) הינו חסיד חב"ד ועסקן בענייני [[שלימות העם]] ו[[שלימות הארץ]], חבר הנהלת [[מרכז חב"ד תל אביב ]] ומזכיר [[קונגרס הרבנים למען השלום]].
ר' '''אברהם שמואל לוין''' (יליד שנת [[תש"ו]]) הינו חסיד חב"ד ועסקן בענייני [[שלימות העם]] ו[[שלימות הארץ]], חבר הנהלת [[מרכז חב"ד תל אביב]] ומזכיר [[קונגרס הרבנים למען השלום]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
שורה 7: שורה 7:
בתחילת שנות הכ"פים למד בישיבת תומכי תמימים בבדפורד, ובשנים תשכ"ו-תשכ"ז למד בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. בסמוך להתחלת לימודו בישיבה בכפר חב"ד, נכנס ל[[יחידות]] אצל הרבי במהלכה הורה לו הרבי: "כעת אסכם איתך שתכתוב לי כל חודש, רצוי שזה יהיה ביום כיפור קטן, אבל לא על מזג האוויר אלא על מה שאתה לומד"{{הערה|1=[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=16532&CategoryID=2528 יחידות לרב אברהם שמואל לוין, גליון התקשרות פרשת עקב ה'תש"פ].}}.
בתחילת שנות הכ"פים למד בישיבת תומכי תמימים בבדפורד, ובשנים תשכ"ו-תשכ"ז למד בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. בסמוך להתחלת לימודו בישיבה בכפר חב"ד, נכנס ל[[יחידות]] אצל הרבי במהלכה הורה לו הרבי: "כעת אסכם איתך שתכתוב לי כל חודש, רצוי שזה יהיה ביום כיפור קטן, אבל לא על מזג האוויר אלא על מה שאתה לומד"{{הערה|1=[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=16532&CategoryID=2528 יחידות לרב אברהם שמואל לוין, גליון התקשרות פרשת עקב ה'תש"פ].}}.


בשנת תשל"ב, עוד בהיותו בחור, התמנה למזכיר [[אגודת הרבנים דארצות הברית וקנדה|אגודת הרבנים בארצות הברית]], ובמסגרת תפקידו קיים יחסים קרובים עם גדולי הרבנים בארצות הברית כגון הרב [[שמחה אלברג]] ועוד, וכן היה עוזרו האישי של הרב [[יוסף אליהו הנקין]] בארצות הברית, בין השנים [[תשכ"ט]] - [[תשל"ב]].
בשנת [[תשל"ב]], עוד בהיותו בחור, התמנה למזכיר [[אגודת הרבנים דארצות הברית וקנדה|אגודת הרבנים בארצות הברית]], ובמסגרת תפקידו קיים יחסים קרובים עם גדולי הרבנים בארצות הברית כגון הרב [[שמחה אלברג]] ועוד, וכן היה עוזרו האישי של הרב [[יוסף אליהו הנקין]] בארצות הברית, בין השנים [[תשכ"ט]] - [[תשל"ב]].


בראש חודש ניסן תשל"ד התחתן בקראון הייטס. החופה התקיימה ברחבת 770 ומסדר הקידושין היה הרב [[משה פיינשטיין]], מה שהוביל לפגישה חצי-רשמית עם הרבי, כאשר הרב פיינשטיין שהה ב[[יחידות]] משך כמחצית השעה, יחד עם הרב [[שמחה אלברג]], פגישה שזכתה לפרסום רב בעולם היהודי.
בראש חודש ניסן [[תשל"ד]] התחתן בקראון הייטס. החופה התקיימה ברחבת 770 ומסדר הקידושין היה הרב [[משה פיינשטיין]], מה שהוביל לפגישה חצי-רשמית עם הרבי, כאשר הרב פיינשטיין שהה ב[[יחידות]] משך כמחצית השעה, יחד עם הרב [[שמחה אלברג]], פגישה שזכתה לפרסום רב בעולם היהודי.


בשנת תשמ"ב עלה להתגורר בארץ הקודש, ושימש כיועצו של שר המדע יובל נאמן. בשנת תשמ"ז התפטר מתפקידו, ומונה לכתב העיתון "[[ג'ואיש פרס]]".
בשנת [[תשמ"ב]] עלה להתגורר בארץ הקודש, ושימש כיועצו של שר המדע יובל נאמן. בשנת תשמ"ז התפטר מתפקידו, ומונה לכתב העיתון "[[ג'ואיש פרס]]".


מאז פרשת "[[מיהו יהודי]]" נתמנה למזכיר נשיאות [[הועד למען שלימות העם]].
מאז פרשת "[[מיהו יהודי]]" נתמנה למזכיר נשיאות [[הועד למען שלימות העם]].
שורה 17: שורה 17:
כן היה חבר הארגון [[שופר אסוסיאיישן דאמריקה]] שנוסד על מנת לעורר את יהדות העולם למען [[מיהו יהודי]].
כן היה חבר הארגון [[שופר אסוסיאיישן דאמריקה]] שנוסד על מנת לעורר את יהדות העולם למען [[מיהו יהודי]].


כאשר התייסד [[קונגרס הרבנים למען השלום]] בשנת תשנ"ה, נתמנה למזכיר הקונגרס.
כאשר התייסד [[קונגרס הרבנים למען השלום]] בשנת [[תשנ"ה]], נתמנה למזכיר הקונגרס.


בנוסף לכך מינה אותו שליח הרבי ב[[תל אביב]], הרב [[יוסף שמואל גערליצקי]] לשמש כחבר הנהלת [[מרכז חב"ד תל אביב]].
בנוסף לכך מינה אותו שליח הרבי ב[[תל אביב]], הרב [[יוסף שמואל גרליצקי]] לשמש כחבר הנהלת [[מרכז חב"ד תל אביב]].


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
שורה 26: שורה 26:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=cols&id=31 הלוואי שנהיה כמו ר' שלמה חיים]''', טור מאת הרב לוין על ה[[משפיע]] הרב [[שלמה חיים קסלמן]]
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=cols&id=31 הלוואי שנהיה כמו ר' שלמה חיים]''', טור מאת הרב לוין על ה[[משפיע]] הרב [[שלמה חיים קסלמן]] {{שטורעם}} {{קישור שבור}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה אחרונה מ־13:17, 23 במאי 2025

ר' אברהם שמואל לוין ליד הרב משה פיינשטיין, בקריאת מכתב שקיבל מהרבי

ר' אברהם שמואל לוין (יליד שנת תש"ו) הינו חסיד חב"ד ועסקן בענייני שלימות העם ושלימות הארץ, חבר הנהלת מרכז חב"ד תל אביב ומזכיר קונגרס הרבנים למען השלום.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תש"ו.

בתחילת שנות הכ"פים למד בישיבת תומכי תמימים בבדפורד, ובשנים תשכ"ו-תשכ"ז למד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד. בסמוך להתחלת לימודו בישיבה בכפר חב"ד, נכנס ליחידות אצל הרבי במהלכה הורה לו הרבי: "כעת אסכם איתך שתכתוב לי כל חודש, רצוי שזה יהיה ביום כיפור קטן, אבל לא על מזג האוויר אלא על מה שאתה לומד"[1].

בשנת תשל"ב, עוד בהיותו בחור, התמנה למזכיר אגודת הרבנים בארצות הברית, ובמסגרת תפקידו קיים יחסים קרובים עם גדולי הרבנים בארצות הברית כגון הרב שמחה אלברג ועוד, וכן היה עוזרו האישי של הרב יוסף אליהו הנקין בארצות הברית, בין השנים תשכ"ט - תשל"ב.

בראש חודש ניסן תשל"ד התחתן בקראון הייטס. החופה התקיימה ברחבת 770 ומסדר הקידושין היה הרב משה פיינשטיין, מה שהוביל לפגישה חצי-רשמית עם הרבי, כאשר הרב פיינשטיין שהה ביחידות משך כמחצית השעה, יחד עם הרב שמחה אלברג, פגישה שזכתה לפרסום רב בעולם היהודי.

בשנת תשמ"ב עלה להתגורר בארץ הקודש, ושימש כיועצו של שר המדע יובל נאמן. בשנת תשמ"ז התפטר מתפקידו, ומונה לכתב העיתון "ג'ואיש פרס".

מאז פרשת "מיהו יהודי" נתמנה למזכיר נשיאות הועד למען שלימות העם.

כן היה חבר הארגון שופר אסוסיאיישן דאמריקה שנוסד על מנת לעורר את יהדות העולם למען מיהו יהודי.

כאשר התייסד קונגרס הרבנים למען השלום בשנת תשנ"ה, נתמנה למזכיר הקונגרס.

בנוסף לכך מינה אותו שליח הרבי בתל אביב, הרב יוסף שמואל גרליצקי לשמש כחבר הנהלת מרכז חב"ד תל אביב.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • שבועון כפר חב"ד, סודות מהחדר, ראיון עם הרב לוין, גיליון 1341, ט"ו אלול תשס"ט
  • שלום מגידמן, השליח החשאי, שבועון כפר חב"ד 1904 עמוד 37

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים