ניגון ק"כ (הכנה למאמר) – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
 
(6 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[ניגון]] זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורו ומיהו מחברו, אך מרגלא בפי [[חסידי חב"ד]] לשוררם ב[[התוועדות|התוועדויות]] חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של [[ניגונים]] אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות ה[[נפש]] והתעוררות ה[[לב]] ל[[תשובה]] ועליה.
{{מפנה|ניגון ק"כ (הכנה למאמר)|ניגון אחר שהיו מנגנים אצל הרבי מהר"ש כהכנה למאמר|ניגון פ"ד (הכנה למאמר)}}[[ניגון]] זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורו ומיהו מחברו, אך מרגלא בפי [[חסידי חב"ד]] לשוררם ב[[התוועדות|התוועדויות]] חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של [[ניגונים]] אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות ה[[נפש]] והתעוררות ה[[לב]] ל[[תשובה]] ועליה.


במחברת התווים של ר' [[שלום חריטונוב (ניקולייב)|שלום חריטונוב]] נרשם על תווים של ניגון זה: "הניגון הזה הביא אתו הר"ז זלאטאפאלסקי כשבא למדינת עסטרייך".
במחברת התווים של ר' [[שלום חריטונוב (ניקולייב)|שלום חריטונוב]] נרשם על תווים של ניגון זה: "הניגון הזה הביא אתו הר"ז זלאטאפאלסקי (הרב [[זלמן זלטפולסקי]]) כשבא למדינת עסטרייך". יש המייחסים את הניגון לר' [[אהרון חריטונוב]].


סיומת הניגון זהה לסיומת הניגון לר' [[זלמן זלטפולסקי]] ([[ניגון ס"א]] בספר הניגונים), ניתן למצוא "תנועה" נוספת בה דומים שני הניגונים: פתיחת ניגון ההכנה למאמר (ארבע צלילים ראשונים) מופיע בניגון של ר' זלמן בבבא השנייה.
סיומת הניגון זהה לסיומת ניגונו של הרב זלמן ב[[ניגון ס"א]] ב[[ספר הניגונים]], ניתן למצוא "תנועה" נוספת בה דומים שני הניגונים: פתיחת ניגון ההכנה למאמר (ארבע צלילים ראשונים) מופיע בניגון של ר' זלמן בבבא השנייה.
 
יש המייחסים את הניגון לר' [[אהרון חריטונוב]].


מקובל בפי חסידים לנגן ניגון זה כהכנה ל[[מאמר]].
מקובל בפי חסידים לנגן ניגון זה כהכנה ל[[מאמר]].
שורה 14: שורה 12:
*[https://chabadpedia.co.il/images/2/2e/120_%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A5.mp3 לשמיעת הניגון] מפי ר' [[דוד הורביץ]] {{צליל}}
*[https://chabadpedia.co.il/images/2/2e/120_%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A5.mp3 לשמיעת הניגון] מפי ר' [[דוד הורביץ]] {{צליל}}
*[https://www.chabad.org/multimedia/music_cdo/aid/140842/jewish/Nigun-Hisvaadus.htm לשמיעת הניגון] מתוך [[ניח"ח]] {{צליל}}
*[https://www.chabad.org/multimedia/music_cdo/aid/140842/jewish/Nigun-Hisvaadus.htm לשמיעת הניגון] מתוך [[ניח"ח]] {{צליל}}
*[http://old2.ih.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=538 לשמיעת הניגון בעיבודו של ר' אלאור ולנר] {{צליל}}
*[http://old2.ih.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=1063 לשמיעת הניגון מתוך "אוצרות הניגון"] {{צליל}}


{{ניגוני חב"ד}}
{{ניגוני חב"ד}}
[[קטגוריה:ניגוני התוועדות]]
[[קטגוריה:ניגוני התוועדות]]