יוסף יצחק דגן – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ החלפת טקסט – "ל770" ב־"ל-770"
 
(63 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{בעריכה מתמשכת}}
{{פירוש נוסף|נוכחי=בחור יוסף יצחק דגן|אחר=ראש מועצת השומרון|ראו=[[יוסי דגן (שומרון)]]}}
[[קובץ:הת' יוסף יצחק דגן.png|שמאל|ממוזער|הת' יוסף יצחק דגן ע"ה]]
הת' '''יוסף יצחק דגן''' ([[כ"ו אדר]] [[תשד"מ]]{{הערה|נולד עם אחיו התאום אבי שי'}} - [[ט"ו טבת]] [[תשס"ג]]) היה תלמיד [[ישיבת חב"ד בצפת|ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)]], שנפטר בתאונת דרכים מחרידה, בעת שהרכב שנסע בו בדרך ל'מבצעים' בכפר תפוח התנגש באוטובוס, והוא נהרג במקום.
 
==תולדות חיים==
נולד ב[[כ"ו אדר]] [[תשד"מ]] לאביו דוד ולאמו רחל לאה.
 
לידתו ולידת אחיו התאום היתה בברכת [[הרבי]].
 
נולד ברובע קווינס שבניו יורק ובשנת [[תשנ"ה]] עלה לארץ עם משפחתו.
 
כשמשפחתו עברו לארץ, למד עם אחיו התאום אבי בתלמוד תורה בבני ברק.{{הערה|למרות שבמקום מגוריו היו תלמודי תורה, אבל הוא רצה דווקא תלמוד תורה חב"די}} לאחר מכן המשיך ללמוד בתו"ת לוד ובישיבה גדולה למד ב[[צפת|ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)]]{{הערה|ביחד עם אחיו}}.
 
היה למדן גדול וידיעותיו עשו לו שם בישיבה, וכל הזמן היה מנצל את זמניו ללימוד ובזמניו הפנויים היה עושה [[מבצע תפילין]] ביום שישי, ומעולם לא פספס אפילו שבוע אחד בלי מבצעים.
 
==פטירתו==
כשהיה בשיעור ג' ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)|ישיבה גדולה חח"ל בצפת]], נהרג ב[[יום שישי]] [[ט"ו טבת]] [[תשס"ג]] סמוך לשעה 9 בבוקר, בתאונת דרכים מחרידה בכביש שבין צומת תפוח לאריאל שבשומרון.
 
הוא היה בדרכו לשבת שליחות בישוב תפוח שבשומרון, לחיזוק הקהילה החב"דית בישוב יחד עם עוד מספר תמימים מ[[ישיבת חב"ד בצפת|ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)]]. אוטובוס שפגע ברכב בו נסע, ריסק את הרכב בצורה בלתי הפיכה וכתוצאה מהפגיעה נהרגו יוסי ונהג הרכב.
 
===ספר תורה לזכרו===
ביום השנה הראשון הוכנס [[ספר תורה]] לעילוי נשמתו ל[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)|ישיבה הגדולה בצפת]] - בה למד ומלבד זאת נעשו עד כה עוד עשרות פעולות לעילוי נשמתו.
 
==מעשים לזכרו==
* [[ספר תורה]] נתרם לעילוי נשמתו.{{הערה|סיום כתיבת האותיות התקיים בבנין הפנימיה של ישיבת חב"ד בצפת, בה למד הת' יוסף-יצחק דגן ע"ה, ומשם יצא תהלוכה ובראשה ספר התורה לכיוון ישיבת חב"ד שבעיר}}
* חבריו הוציאו כבר אחרי ה'שבעה', קונטרס [[הערות התמימים]] לעילוי נשמתו.
* ל-770 נתרמו 53 כרכי [[דבר מלכות]] ע"י ה'[[קבוצה]]' לעילוי נשמתו.
* ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת (גדולה)|ישיבת חב"ד צפת]], בה למד עשו מבצע ההכנה לרגל יו"ד שבט לזכרו.


[[קובץ:הת' יוסף יצחק דגן.png|שמאל|ממוזער|הת' יוסף יצחק דגן ע"ה]]
* ביוזמת בני משפחתו וחבריו, נקנו שתי פרוכות לישיבה בה למד (צפת) ולישיבה בה למד אחיו (תורת אמת).
* חבריו פתחו 'קרן יוסף יצחק', ספר פלפולים לעילוי נשמתו.
 
==קישורים חיצוניים==
*[https://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=301 הכנסת ספר תורה לישיבת חב"ד צפת לע"נ הת' יוסי דגן ע"ה.{{אינפו}}]


הת' יוסף יצחק דגן "ו אדר תשד"מ - ט"ו טבת תשס"ג) היה תלמיד ישיבת חב"ד בצפת , שנפטר בתאונת דרכים מחרידה. בעת שהרכב שנסע בו בדרך ל'מבצעים' בכפר תפוח, התנגש באוטובוס, והוא והנהג נפטרו.
*[https://www.chabad.fm/144/2456.html ספריה לזכרו של הת’ יוסף יצחק דגן ע"ה, תוקם ב-770.{{אינפו}}]
[[יום חב"ד בכנסת]]


=תולדות חיים=
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:דגן, יוסף יצחק}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:משפחת דגן]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשד"מ]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים לוד]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ג]]