חב"דפדיה:אולם דיונים – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
א. טראכט (שיחה | תרומות)
חב"דמונח: פסקה חדשה
תגית: נושא חדש
 
שורה 1: שורה 1:
__NEWSECTIONLINK__
{{/פתיח}}
{{אולם דיונים}}
{{דיווח מצב}}
[[קטגוריה:חב"דפדיה תחזוקה]]
<!-- נא לא למחוק שורה זו ולא את השורות שמעליה – בבקשה כתבו רק מתחת לשורה זו. -->


== ישיבות תומכי תמימים תחת שלטון הקומוניסטים ==
== ניגונים בערכים ==


אני מציע לאחד את כל הערכים של גלגולי ישיבות תומכי תמימים. זה סתם מיותר. '''[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 20:29, 7 בנובמבר 2016 (UTC)
מה דעתכם לשים בערכים שבהם הועלו כבר לאתר ביצועים של ניגונים, קישור לנגן מובנה של הניגון בגוף הערך במקום קישור שמוביל לדף אחר? האם כדאי לעשות זאת באופן נרחב? ראו דוגמה כאן [[ניגון ישן (אדמו"ר הזקן)#קישורים חיצוניים]]. זה יחליף גם מקומות שבהם יש את [[:תבנית:ק.שמע]] כמו כאן [[ניגון הורודישטשר#קישורים חיצוניים]]  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בשבט ה'תשפ"ה 23:40, 1 בפברואר 2025 (IST)
:באיזה אופן? • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 21:06, ו' בחשוון, [[שנת הקהל|הקהל]] ה'תשע"ז
:אני נגד הוספת קישור שמע מובנה: א. בצורה זו, הטעינה של  הקובץ איטית יותר. ב. אין דרך להוריד את הקובץ וע"כ חבל. לדעתי [[:תבנית:ק.שמע]] זו תבנית מעולה שאין צורך להחליפה (הטוב ביותר הוא לקשר ישירות לניגון, כמו לדוגמא ב[[ניגון אִי וְו ווָאדיֶע#קישורים חיצוניים]]). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (11:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
::בנוגע לטעינה והפעלה לא בדקתי, והנקודה של הורדת הקובץ  באמת חשובה, אבל אני חושב שעוד לפני זה, זה פשוט לא אסתטי, לפחות לא בצורה שבה זה מופיע כעת. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 12:19, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:19, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::אם לסמוך רק עם פי הדוגמאות ששיע  הביא לא הבנתי מה הבעיה בהורדות פשוט זה נמצא באופציית מידע שמפנה לקובץ עצמו כמו בקובץ תמונה שיש אפשרות הורדה שם, לגבי הקישור מנסיון העבר עם אתרים כמו שטורעם ואינפו הישן אי אפשר לסמוך על זה בטווח ארוך, ובכלל לדעתי כשיש בקובץ הורדה פנימי לדעתי עדיף בכלל לוותר על קישורים לאתרים אחרים.
::::נ.ב. {{א|שיע.ק}} אגב אני רואה שעד היום לא תוקן משם מה עניין החתימה באולם דיונים [[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]], 12:55, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:55, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::::אכן עדיף להעלות את הקובץ עצמו באם אפשרי, ואז לקשר לקובץ שמע בחב"דפדיה עצמו. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 16:41, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 16:41, 2 בפברואר 2025 (IST)
::::::אנסה להסביר מדוע ואיך כדאי ואפשר לשלב נגן. א. זה זמין, נח והופך את האתר למושך יותר ושימושי. ב. קישור חיצוני מבלבל יותר (אפילו אם נתחיל לסמן בצורה ברורה איזה קישור מוביל ישירות לקובץ ואיזה לאתר חיצוני), מי שלא מכיר את האתר, יתקשה להבין איזה קישור מוביל ישירות לדף עם הקובץ ואיזה לא. ג. בדקתי וזה לא מאט את טעינת האתר. הטעינה היא מספיק חכמה כך שקודם נטען הדף עם הטקסט ואח"כ נטענת המדיה. ד. לגבי העיצוב, מבין את ההסתייגות אפשר לשלב תחת הכותרת 'להאזנה' או משהו אחר. ה. {{א|דוד קורצוג}} הוספתי את הבעיה ב[[חב"דפדיה:פיתוח#חתימה באולם הדיונים]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 15:44, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::אולי באותו סגנון עיצוב של תמונה,  משוך לשמאל וכו'. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 18:42, ה' בשבט, ה'תשפ"ה 18:42, 3 בפברואר 2025 (IST)
::::::::מדוע לא להשתמש ב[https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg נגן הקודם והמוכר]? בצורה כזו הקובץ מופעל בצורה אוטומטית ומהירה והורדתו מתאפשרת בקלות רבה, כמו"כ כפי שכתב להתראות, רק טקסט מוכנס לערך ולא [[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]] קובץ שמע שתופס את כל העין. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:57, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::למה לא? א. כי הישן מוכר רק לחב"דפדים, לא לגולשים רגילים. למשתמש שאינו מכיר, ברור שקל יותר ללחוץ על נגן שמופיע בערך, מאשר על קישור שמוביל לדף אחר ובו הנגן. אגב, שום אתר שמכבד את עצמו לא אתר חדשות, ולא אתר ממשלתי וכיו"ב מחייב ללחוץ על קישור ולעבור דף כדי לשמוע או לראות מדיה. היום הכל מופיע בדף עצמו. ב. כי זה דווקא יתרון שערך מציג גם מדיה ולא רק טקסט, אנחנו בעידן שנדרש מאתר להיות כמה שיותר אינטארקטיבי. בן אדם יכול לשמוע את הניגון תוך כדי שהוא קורא את המידע עליו ומבלי לצאת מהדף. ג. אפשר להוסיף ליד כל נגן קישור פשוט שיהיה כתוב בו [https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg להורדה]. ד. אולי אני טועה אשמח לשמוע עוד דעות מנומקות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 22:45, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::::השתכנעתי, ישר כח. רק אשמח שהורדת הקובץ תוכל להתבצע בקלות מאוד (מבלי לצאת מהדף {{קריצה}}). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (22:53, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::::להעיר, שכאשר מכניסים לתוקף את הנגן החדש,  נוצרת כותרת חדשה של 'לשמיעת הניגון' ולא 'קישורים חיצוניים' כפי שיש כעת. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:20, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
:::::::::::בכל אופן, לא כדאי להשתמש בצורה <nowiki>[[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]]</nowiki> אלא ליצור תבנית מותאמת שרק היא תוכנס לערכים. מעבר לנוחות אח"כ לשנות ולמצוא את כל המקומות בהם התבנית מופיעה בקלות יהיה אפשרות להוסיף גם קישור להורדה אחרי לא בצורה ידנית. {{א|שיע.ק}}, לגבי החתימה באולם דיונים לדעתי כדאי להתקין את ההרחבה של 'תגובה' בדפי שיחה, יש שם מובנה חתימה בכל שיחה. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:12, 7 בפברואר 2025 (IST)
יוסף בן מלמד אכן יהיה צורך להוסיף כותרת 'האזנה' או משהו בסגנון. חלוקת קונרסטים. דברי טעם. אתה יכול אולי להכין תבנית כזו? לגבי ההרחבה אתה מכיר אתר שבו היא מותקנת? תוכל לכתוב את שמה באנגלית, או לקשר אליה? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ה 23:00, 8 בפברואר 2025 (IST)
:כשתהיה החלטה איך רוצים שזה יראה אני יוכל להכין את זה. לגבי ההרחבה, הוספתי ב[[חב"דפדיה:פיתוח#הרחבות]]. בהצלחה! ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:12, 9 בפברואר 2025 (IST)
::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] מה נסגר בסוף לגבי הניגונים? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 14:45, 19 באוקטובר 2025 (IDT)
:::רק עכשיו רואה את הדיון. @[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] אשמח שתכין. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בחשוון ה'תשפ"ו 14:39, 19 בנובמבר 2025 (IST)
::::רואה שיצרת את [[תבנית:שמע|התבנית שמע בעבר]], אפשר להשתמש בה. או ש{{א|שיע.ק|התכוונת}} למשהו אחר? ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ז בכסלו ה'תשפ"ו • 09:34, 17 בדצמבר 2025 (IST)
:::::שכחתי ממנה. נראה לי בעייתי בתבנית - שלא ברור איך להפעיל את השמע, וגם שכשלוחצים על השמעה אין שום לחצנים או אינדיקציה איך לעצור את השמע...  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' בטבת ה'תשפ"ו 03:49, 28 בדצמבר 2025 (IST)
::::::לכן כתבתי שצריך קודם להחליט איך רוצים שזה יראה כדי שיהיה אפשר ליצור את התבנית. מה אמור להיות כתוב לפני הלחיצה ומה אחריה, והאם בכלל השמע צריך להיות מיד או במעבר דף וכד'.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"ז בטבת ה'תשפ"ו • 00:00, 6 בינואר 2026 (IST)
:::::::@[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]]. זה צריך להיות שיהיה נגן בדומה לתבנית הנוכחית שיש בה את המאפיינים הבאים: כפתור המאפשר הפעלה ועצירה של הנגינה. כפתור שליטה על העוצמה. וכפתור המאפשר מעבר לחלק הרצוי בקובץ השמע (כלומר קדימה אחורה).
:::::::בנוסף צריך למצוא דרך שתענה על הבעיות שהוצגו לעיל? שזה יהיה אסטתי, ושיהיה ברור שם הקובץ, וכפתור הורדה (בקשת יוסף בן מלמד שתהיה אפשרות להורדה בלי לעבור דף, נראה לי לא אפשרית, גם כיום וגם בתבנית עתידית). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:43, 8 בינואר 2026 (IST)
::::::::לכל המשתתפים בדיון @[[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]]@[[משתמש:להתראות|להתראות]]@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]]@
::::::::אני חושב שהתבנית הבאה, נותנת פתרון די טוב. מה דעתכם: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94
::::::::[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:49, 8 בינואר 2026 (IST)
:::::::::חושבני שאפשרות להורדה היא דווקא כן פרקטית ותעזור המון, (בעבר היו 3 נקודות בצד הימני של הקובץ עם אפשרות ישירה להורדה). כמו כן, תבנית זו שהצעת נמצאת (קצת בשינוי) בדף [[משתמש:יוסף בן מלמד/כל ניגוני חב"ד להאזנה ישירה]] והיא מעולה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:54, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:54, 8 בינואר 2026 (IST)
::::::::::לא חושב שצריך קישור להורדה בערכים, אפשר בקלות להיכנס לקובץ עצמו ומשם להוריד. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 00:20, 9 בינואר 2026 (IST)
::::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]], אתה בעצם רוצה תבנית אותו דבר כמו התבנית הקיימת רק בצבע אחר שפחות תופס את העין? בדומה לגרסה הישנה? כי אי אפשר שזה יהיה בתור טקסט ויהיה אפשרות שליטה בעוצמה או מעבר לחלק אחר של השיר בלחיצה. נראה לי שאם התבנית השחורה תכנס זה יכביד על הערכים ויזואלית ויקשה על הקריאה. וגם בקישור שהבאת מוויקיפדיה זה לדעתי פחות יפה בתוך הערכים עצמם (אולי לכן הם לא שמו אותה בכל ערכי השירים). אולי בתור תמונה שיר אחד אם יש מקום פנוי וזה ממש קשור לערך המנגינה בביצוע הזה. כי אם יהיה עכשיו בכל ערך רשימת השמעות של מלא ביצועים לכל ניגון זה לדעתי כבר לא יפה. ודווקא התבנית {{תב|שמע}} נראית לי ממש נחמדה להכנסה לגוף הערך בתוך טקסט ואפשר להכניס אותה לכל ביצוע בנפרד - זה לא נראה מכביד. כמובן שמי שרוצה שליטה בעוצמה או העברה יכול להכנס לקובץ הניגון.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 10:54, 9 בינואר 2026 (IST)
:::::::::בקיצור מבין שדעת הרוב כאן להשתמש בתבנית 'שמע'. מקבל.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 15:08, 11 בינואר 2026 (IST)
::::::::::עדיף {{תב|רשימת מדיה}}, אבל זה קצת יותר מורכב להכניס בערכים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 15:16, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::אם אני מנסה לסכם, יוסף וחלוקת בעד תבנית שמע, ונגד נגן מובנה בערכים. (הן באמצעות קישור לקובץ עצמו, והן באמצעות  (תבנית רשימת מדיה).  יוסף בעד יצירת כפתור מובנה להורדה (אני גם בעד אבל לא יודע אם זה אפשרי טכנית).
:::::::::::שיע ורובין בעד 'רשימת מדיה'. גם להתראות, היה בעד אם זה יראה כמו תמונה (במסגרת ומיושר לשמאל) שזה בעצם מה ש'רשימת מדיה' עושה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 16:57, 11 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::שיניתי את תבנית שמע. כך שיהיה כתוב ברור 'לחצו להאזנה' כך:  {{שמע|קובץ=ניגון הורודישטשר.mp3}}
::::::::::::מה אומרים? נסתפק בזה וזהו?  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בטבת ה'תשפ"ו 20:08, 14 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::נראה מעולה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (17:11, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו) 17:11, 15 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::אחלה, אם זה משהו שולי כמו ביצוע מסויים לניגון אז אפשר להשאיר ככה וזה יפה להכנסה בקישורים חיצוניים וכד'. אם זה משהו משמעותי שקשור ישירות לערך הביצוע הזה באופן ספציפי אפשר להכניס ברשימת מדיה כתמונה. תודה שיע  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:12, 18 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::לדעתי ביצוע לניגון זה ממש לא שולי, אלא מרכזי ועיקרי '''בכל''' ערכי הניגונים. ויתכן מאוד שזה הדבר העיקרי שמבוקש בערכים אלו, אבל התפשרתי על הנ"ל.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בשבט ה'תשפ"ו 16:13, 19 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::::כנראה שלא הבנת את כוונתי, אני יקצין את המקרה: דמיין שילד מקליט את עצמו בפלאפון שר ניגון ומכניס את זה בתור רשימת מדיה כתמונה... יש ביצועים נחשבים יותר ונחשבים פחות, את המרכזיים שבהם (אם בכלל) נכון להכניס כתמונה, את כל השאר, בקישורים חיצוניים או בהערות. הגיוני?  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:11, 27 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::::הבנתי. גם לדעתי לא כל ביצוע צריך להכנס. ואפילו במקרה של שפע ביצועים טובים, יש לצמצם את הגלריה לכמות מוגבלת (האם לקבוע כלל למקסימום?) [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ו 20:39, 28 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::אז יוצא שיש פה רוב גדול בעד רשימת מדיה (של קבצים נבחרים ולא של כולם) [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ו 20:45, 28 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::אז תכלס {{תב|שמע}} או {{תב|רשימת מדיה}}? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 10:48, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::::הוספתי ב[[עזרה:העלאת קובץ מדיה#ערכים העוסקים בניגונים|עזרה:העלאת קובץ מדיה#]] את הפסקה הבאה:
:::::::::::::::::::בערכים העוסקים בניגונים, מקובל בחב"דפדיה לקשר לביצועים של הניגון שניתן להאזין להם. כאשר מדובר בביצועים שניתן להעלות אותם לחב"דפדיה כקובץ (שהם הופצו לציבור ללא הפרת זכויות יוצרים), מומלץ לעשות זאת.
:::::::::::::::::::בערך, ניתן להציג רשימה מצומצמת של ביצועים נבחרים. באמצעות התבנית {{תב|רשימת מדיה}} שמציגה נגן מלא של הקבצים. בנוסף ניתן לקשר לרשימת ביצועים באמצעות {{תב|תבנית:שמע}} שמציגה סמליל קטן המאפשר נגינה של הקובץ. מומלץ להציג לא יותר מ-4 ניגונים נבחרים, ואם ישנם ביצועים נוספים להציג אותם באמצעות התבנית {{תב|שמע}}. לתשומת לבכם: הקבצים ב'רשימת מדיה' מוצגים באופן בולט ולכן אין לבחור ביצועים איזוטריים, שוליים, או עיבודים שאינם נאמנים למקור. במקרה שאין ביצועים מתאימים, יש לוותר על התבנית.
:::::::::::::::::::עד כאן. כמובן ניתן לערוך שם, להעיר או לשפר לפי דעת שאר המשתמשים. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בשבט ה'תשפ"ו 22:52, 10 בפברואר 2026 (IST)


== מענדל או מנדל ==


הנושא כבר הועלה עשרות פעמים ותירצו שזה בשביל החיפוש, ואני הקטן לא זכיתי להבין מהו החילוק? הלא מקסימום ימצאו דף הפניה וידעו מהו הכתיב הנכון. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 11:32, 22 בינואר 2017 (UTC)
== ערכי מלחמות ==
:צריך לזכור ששמות הערכים אצלנו, אינם כמו שם ערך בספר. יש להתייחס אליהם כקוד המפנה לערך. זה תפקידם העיקרי, ו-לא- דף הפניה לא מקבל בגוגל את אותו משקל של דף רגיל, גוגל מבדילים ביניהם. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ו בטבת ה'תשע"ז 22:24, 24 בינואר 2017 (UTC)
כגון מלחמת לבנון השני', חרבות ברזל וכו' (שאחרי ג' תמוז), שהינם כמעט ללא שום קשר חב"די - מה החשיבות? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 15:06, 15 ביוני 2025 (IDT)
::תעשה חיפוש בגוגל שמו של הרבי בעי"ן ותראה שהוא מוצא דפי הפניה (אגב, כשמתקנים משהו כאן לוקח כשבועיים עד שגוגל קולט את זה). '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 01:02, 25 בינואר 2017 (UTC)
:א. יש הקשר חב"די ב. אפשר להוסיף. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 11:23, 16 ביוני 2025 (IDT)
:::לפי הבנתי: א. מכיוון שדעתו הק' של הרבי שליטלכתוב מענדל ב"'''ע'''" דווקא, זה '''צריך''' להיות עיקרון. כיוון שזה עניין פרינציפי ועקרוני לא ניתן לסחור בזה, גם לא לטובת עיקרון אחר, גם אם הוא נעלה יותר. ב. גוגל בגדול ממזער את הבדלים בין מענדל ומנדל, ומיחס את ההבדל גם לטעות הקלדה/כתיב. יש שינוי, אבל מזערי. לעניינינו, כנראה שבין כה ויקיפדיה יעקפו, ובין כה נהיה מיד אחריהם.. ג. באמת אפשר לעשות גם דף הפניה, כנראה שגוגל מבדיל בין השתיים לפי מס' הכניסות, ואם יכנסו יותר מהחיפוש בלי ע יהיה שם יותר כניסות. וגם אם הוא מבדיל זה לא בקיצוניות כ"כ.
::אין (ולא יהי') הקשר '''משמעותי'''. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 11:30, 16 ביוני 2025 (IDT)
:::::אכן, אבל יועיל באם מישהוא יחפש את דעת הרבי בנידון, (בחיפוש:"חרבות ברזל - חב"ד", וןכיצ"ב). ע"ה שבויקיקליפע כמובן יותר מפורט וכו', יוכלו כאן למצוא את דעת הרבי (הכללית אמנם, אבל אנן סהדי שלא יחפש את מלחמת ששת הימים-מל' יוה"כ ויקיש לזמנינו...).
:::::לכן לדעתי כדאי בערך קצר ותמציתי.
::: בטח שיש אפשר לכתוב על פעילות חב"ד במלחמה ועל טיסת החטופים לרבי וכו' וכו' [[משתמש:איקס|איקס  ]] - [[שיחת משתמש:איקס|שיחה]], 15:35, כ' בסיוון, ה'תשפ"ה 15:35, 16 ביוני 2025 (IDT)
::::::אפשר א"כ לסכם בערך מקוצר 'מלחמות ישראל' (ורק על ששת הימים, יוכ"פ וכו' לעשות גם ערך מורחב). בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 16:12, 16 ביוני 2025 (IDT)
:::::::אין התנגדות? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 12:28, 17 ביוני 2025 (IDT)
::::::::אם - כי שלא יהי' מורחב מידי. די בערך קצר, עם הרחבה אודות עמדת חב"ד\שיטת הרבי\וכה"ג (מה שבטוחני שיהיו אזלכע ... שידאגו למלאת א"ז בכל פרט אפשרי..)[[שיחת משתמש:שפי"ץקייט]] ונזכה זע'הן זיך מיט'ן רבי'ן בב"א. 23:32, 17 ביוני 2025 (IDT)
:::::::::וקריינא דאגרתא כו'.. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 23:36, 17 ביוני 2025 (IDT)
::::::::::אין אפשרות לכתוב ערכים שההקשר החב"די שלהם יהיה: עמדת / שיטת הרבי על מלחמות שהתרחשו בתקופה בה לא שומעים דברים חדשים מהרבי. אם רוצים לכתוב עמדת / שיטת הרבי על נושאים מסוימים זה צריך להיות בערכים כלליים כגון 'שלמות הארץ' 'הסכמי שלום וכו'. צריך לראות האם יש מספיק הקשר עדכני במובן של אירועים במלחמה שקשורים בחב"ד. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בסיוון ה'תשפ"ה 00:37, 19 ביוני 2025 (IDT)
::::::::::::::ישנם הקשרים נוספים, כמו למשל פעולות חסידי חב"ד בקשר למלחמה ופעילות חסידות חב"ד במלחמה זאת, פגיעות בחסידי חב"ד, כמו שניתן לראות בהרחבה בערך על [[מלחמת חרבות ברזל]]. לדעתי ערכים כאלו שנכתבו כראוי ועם הרחבה רבה להקשר החבדי אין כל הצדקה למחקם. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 04:12, כ"ז בסיוון, ה'תשפ"ה 04:12, 23 ביוני 2025 (IDT)
:::::::::::::::@[[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] מסכים איתך. תגובתי התייחסה רק לרעיון שהובא לעיל. ליצור ערך שההקשר החב"די שלו מתבסס על שיחות מהרבי משנים עברו וקישורם למאורעות עכשווים. שעל זה הגבתי שזה יכול להכנס רק בערך כללי בנושא שלמות הארץ וכו'. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 17:00, 11 בינואר 2026 (IST)


:::אגב כשחיפשתי עכשיו בגוגל "מנחם מנחם מ'''ע'''נדל שניאורסון" התוצאה השלישית היה הפניה מ"מנחם מענדל שניאורסון (אדמו"ר שליט"א)" והרבעית הדף עצמו - א. דף ההפניה עקף, ב. אותו דבר אפשר להשיג גם במקרה הפוך (שלישי זה לא כזה גרוע). בברכת הגאולה השלמה -- [[משתמש:מחלק דולרים|חלוקת דולרים מאחדת את העם]] * [[שיחת משתמש:מחלק דולרים|פינת החי]] * 11:52, כ"ח בטבת, ה'תשע"ז ''<font size="1">(26 בינו' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
== נכדים בקטגוריית משפחות ==
::::הרבי שליט"א מלך המשיח אמנם קובע שהכתיב הנכון הוא בעין, אבל היכן עומד על כך כפרינציפ? באותה מידה שכותבים את שמו הק' באנגלית ובסינית בלי עין, כך לענ"ד ניתן לכתוב בעברית ישראלית בצורה שתהיה קליטה לציבור הרחב. -- '''[[משתמש:ד. שטרן|<span style="color: darkgoldenrod">ד. שטרן <font size="4"><sub>*</sub></font></span>]] [[שיחת משתמש:ד. שטרן|<span style="color: goldenrod">השמים מספרים</span>]]''' • 16:44, כ"ח בטבת, ה'תשע"ז ''<font size="1">(26 בינו' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]] • '''יחי המלך המשיח!'''
האם גם מי שהוא נכד של אדם למשפחה מסוימת שכבר לא נושא את שם המשפחה ראוי להיכלל תחת הקטגוריה. א"כ האם גם בעל\אישה של אדם כזה צריך להיות בקטגוריה. [[משתמש:גג|גג]] - [[שיחת משתמש:גג|שיחה]], 12:46, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:46, 18 ביוני 2025 (IDT)
:בוודאי שכן, הוא  הרי חלק מהמשפחה. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 12:52, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:52, 18 ביוני 2025 (IDT)
:: בפועל לא נהוג כך. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 12:56, 18 ביוני 2025 (IDT)
::: כמדומני ש[[משתמש:יוסף בן מלמד]] כתב שלא ואף הסיר בפועל קטגוריות שהוספו לנכדים. [[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  23:44, כ"ג בסיוון, ה'תשפ"ה 23:44, 19 ביוני 2025 (IDT)
:::: בויקיקליפה הקטנה (המכלול) וכנראה גם בויקיקליפה הגדולה נהוג כמו שכתבתי. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:26, כ"ט בסיוון, ה'תשפ"ה 03:26, 25 ביוני 2025 (IDT)
:::::אם כך, אין לדבר סוף. בעבר הוסכם לצרף לקטגוריה רק בנים וחתנים. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:22, ב' באב, ה'תשפ"ה)
::::::אני חושב שצריך לעשות כמו 'המכלול' ולצרף גם נכדים וכו', גם אם אין לדבר סוף משתמשים רוצים לראות מי המשפחה (ולא רק המשפחה המצומצמת) [[משתמש:חבדניק 111|חבדניק 111]] - [[שיחת משתמש:חבדניק 111|שיחה]], 00:11, י"ב בכסלו, ה'תשפ"ו 00:11, 2 בדצמבר 2025 (IST)
:::::::מסכים. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 14:00, 11 בינואר 2026 (IST)


צודק הרב {{א|ד. שטרן|הכוכב}} שלכאורה אין בזה פרינציפ (ולכן להביא את זה לועדה הרוחנית זה מגוחך), אולם יש כאן משום כתיב נכון. שמי הפרטי הוא שלום, וכשמישהו כותב שולם אני יוצא מדעתי, לו היה שמי יחיאל ומישהו היה כותב בתום לב (בכונה זה סיפור אחר) יכיאל גם הייתי יוצא מדעתי. מלבד זאת יש בזה גם קצת ענין של כבוד לשמו הק' של רבינו. זה דבר ראשון.
== מספר הצפיות בדפים ==
רק עכשיו אני רואה שניתן סו"ס לראות את מספר הצפיות בכל דף. אחרי שנים שלא היה אפשר. המספרים שרואים עכשיו זה ממתי? מזמן הקמת האתר? ממתי שתיקנו? למישהו יש מושג? [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 01:14, י"ח בתמוז, ה'תשפ"ה
:ממתי שהתקינו, לפני מס' חודשים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 13:50, 14 ביולי 2025 (IDT)
::ב"ה. כי זה דיי נמוך.. [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 19:03, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
:::מה פתאום? הצפיות מאז הקמת האתר. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 19:35, 15 ביולי 2025 (IDT)
::::מה יודעים לומר בנושא מפעילי המערכת? [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 21:08, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
:::::אם הצפיות היו מאז הקמת האתר היה כמה מאות מליוני צפיות. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 23:20, 15 ביולי 2025 (IDT)
:::::היכן ניתן לראות כמה צפו? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:39, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:39, 15 בדצמבר 2025 (IST)
::::::אם שאלתך על צפיות מהקמת האתר, זה אבד במרוצת מעברים ושידרוגים במהלך השנים...  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 19:37, 11 בינואר 2026 (IST)


שנית, למה שתכתוב באופן קליט לישראלים ולא באופן קליט לחרדים החוצניקים? (גם הישראלים, אך להם זה כנראה פחות מפריע). מה שקליט לא אמור להוות שיקול, רק הכתיב הנכון. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 01:03, 27 בינואר 2017 (UTC)‏‎
== קטגוריות אישים שנולדו בשנת____ ==
:אני לא יודע באיזה גוגל חיפשתם, אבל בגוגל שלי, לא עולה שום דף הפניה בעמוד הראשון של התוצאות. בחיפוש אחר 'מענדל' עולים הערכים על הצמח צדק ובן המהר"ש, ולאחריהם ויקיפדיה. ובחיפושים אחר 'מנדל' עולה ויקיפדיה ראשון, חב"דפדיה שניה (וויקי ישיבה שלישית).
:בשולי הדברים אעיר, זה לא שאלה של שם 'קליט', זה עניין של כתיב על פי כללי הדקדוק בעברית (בעברית לא אמורים לכתוב 'ע' אם לא שומעים אותה). בן אדם שומע 'מנדל' הוא לא יעלה על דעתו לחפש 'מענדל'. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשע"ז 21:35, 6 בפברואר 2017 (UTC)
::מוזר, אולי יש הבדל בין גוגל בסיומת co.il לבין סיומת .com? '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 03:41, 7 בפברואר 2017 (UTC)
:::אני מתכנן לבדוק יום אחד מה המקור (לכן התעכבתי עד עכשיו), אם יתברר שמשמע מהמקור שזה כן עניין עקרוני אני יפתח את הדיון שוב. בינתיים רק אומר, שלדעתי גם אם ד. שטרן צודק וזה לא עקרוני כלל וכלל, גם אז לנו כחסידים צריך (מה בפועל?) הדבר להיות - לדעתי - עקרוני. "הואיל ונפיק מפומיה דרב" - הרבי אומר שכך נכון לכתוב (אפי' אם זה רק מבחינה דיקדוקית) לנו זה כבר המקסימום.


:::אגב גם לי השתנו התוצאות, כנראה שהיה איזה עדכון לגוגל וזה רק מראה כמה הדבר הזה ניתן לשינוי. ועדיין גם בחיפוש עם "ע" הוא מביא את התוצאה בלי "ע", כנראה הוא מבחין שזה טעות כתיב (בלי "ע"{{קריצה}}). בברכת הגאולה השלמה -- [[משתמש:מחלק דולרים|חלוקת דולרים מאחדת את העם]] * [[שיחת משתמש:מחלק דולרים|פינת החי]] * 17:11, י"ד בשבט, ה'תשע"ז ''<font size="1">(10 בפבר' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
מה דעתכם להחליף את כל הקטגוריות בילידי____? כמובן שיבוצע ע"י בוט. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:52, 28 ביולי 2025 (IDT)
:מה הבעי' בניסוח הנכחי? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 22:58, 28 ביולי 2025 (IDT)
::ארוך תמיד עדיף לקצר כמה שאפשר כך גם בוויקיפדיה. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 23:01, 28 ביולי 2025 (IDT)
:::מה דעת @[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]]? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:07, 17 באוגוסט 2025 (IDT)
::::אני בעד. כדאי לשמוע עוד דיעות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ד באב ה'תשפ"ה 02:58, 18 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::בתקווה שנוסח "ילידי" לא יחליט מאן-דהו לכתוב את שם הרך הנולד, אחיו וכו' [[משתמש:קול השופר|קול השופר]] - [[שיחת משתמש:קול השופר|שיחה]], 18:02, כ"ו באב, ה'תשפ"ה 18:02, 20 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::{{חב"דפדים פעילים}} יש התנגדות? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:45, 4 בספטמבר 2025 (IDT)
:לדעתי זה ניסוח לא נכון, כי המושג 'ילידים' מזכיר את המושג (נותן קונוטציא) של ילידים מקומיים. לדוגמא: 'פלוני הינו יליד גרמניא'. ופעמים רבות מצוי שהמילה 'ילידים' מזכירה במיוחד בהקשר של 'שבטים' שונים ומשונים לדוגמא: 'ילידים אינדיאנים' וכיוצ"ב)...
:נכון שלהבדיל אלף אלפי הבדלות מאוד מצוי באג"ק שרואים שהרבי מברך "נחת מכל ילידיהם שיחיו", אבל זה כתוב בסגנון של לה"ק (לא עברית) ובטח שאם מתבטאים בסגנון של אנציקלופדיא (עברית) אז צריך לשים לב שלא לתת קונוטציא לדברים שאנחנו לא רוצים לתת... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:34, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:34, 15 בדצמבר 2025 (IST)
:::::::לא. {{בעד חזק}} ● <font face="Narkisim" size="3"> [[User:יונה זאב סטמבלר| יונה זאב סטמבלר]] ●  [[שיחת  משתמש:יונה זאב סטמבלר|שיחה]] ● [[ט"ו באלול]] [[ה'תשפ"ה]] ''<font size="1">(8 בספט' למניינם)</font>''</font>
{{שבירה}} @[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] אני חושב כבר אפשר לבצע את ההחלפות. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:07, 5 באוקטובר 2025 (IDT)


== קישורים לקבצים ==
:הניסוח הגיע מההשוואה לאישים לפי מיקום, אישים לפי פטירה ואישים לפי ילודה. כך שאם משנים יש לשים לב לכמה דברים: א. לקחת בחשבון שאישים לפי מוצא כבר לא יהיה דומה. ב. בגלל שבמקרה שלנו מדובר בשנה עברית ולא במספר יהיה נכון יותר להוסיף את המילה 'שנת' כך שיהיה כתוב 'ילידי שנת תשפ"ו' וכד'. ג. לשנות גם את אישים שנפטרו בשנת... ל'נפטרי שנת...'. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ב בתשרי ה'תשפ"ו • 23:23, 14 באוקטובר 2025 (IDT)
::א. עדיין יש יתרון לקיצור. ב. לא הצלחתי להבין למה אי אפשר ילידי תשפ"ו - בלי שנת. ג. בעד.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:49, 11 בינואר 2026 (IST)
:::ב. כי חשבתי שאם תכתוב ילידי תר"ח - הקורא החיצוני עלול לחשוב שמדובר בר"ת כלשהם ולא בשנה עברית. אם לדעתך זה לא עלול לבלבל אפשר להוריד גם את 'שנת'  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:37, 18 בינואר 2026 (IST)


באתי להעיר ולבקש מכם לקבוע מדיניות בעניין. כאשר מעלים קובץ חיצוני, כגון שיר או PDF, כיצד יש לקשר אליו.


1. באופן כזה:  [http://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9B%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%9D.pdf ניגון ברכת כהנים], או באופן כזה:[[קובץ:ניגון ברכת כהנים.pdf]].
== מושגים בחסידות ==


2. היכן יש לקשר אליהם ב'לקריאה נוספת או ב'קישורים חיצוניים'.  
לאחרונה אני מגלה עוד ועוד ערכים רבים העוסקים במושגים בחסידות כפולים או כמעט כפולים (בשינוי קטן בשם הערך), מהם קיימים כבר כו"כ שנים וא"א לא שם לב (!), מהם רבים הממשיכים להיווצר עד לתקופה האחרונה ממש. בחיפוש קצר של שם המושג על שלל הטיותיו ושמותיו ניתן למנוע בקלות תופעה מצערת זו. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 14:39, 31 ביולי 2025 (IDT)


:דעתי, יש לבצע הקישור באופן הזה: [http://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9B%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%9D.pdf ניגון ברכת כהנים] כי זה יותר אסטטי. יש לקשר ב'קישורים חיצוניים', כי בנוסף להיות הקובץ מחוץ למרחב הערכים, ההבדל בין 'לקריאה נוספת' לבין 'קישורים חיצוניים' הוא שבקישורים אפשר לקרוא את החומר, בעוד שב'לקריאה' מדובר בחומר שצריך לחפש אחריו. הכנסת קישורים לקבצים בתוך 'לקריאה נוספת מבלבלת את הקורא. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשע"ז 21:41, 6 בפברואר 2017 (UTC)
:ישר כח. אנא שימו לבכם לפני יצירת ערך. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באב ה'תשפ"ה 17:00, 3 באוגוסט 2025 (IDT)
::אשמח לדוגמאות קונקרטיות. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 00:20, י' באב, ה'תשפ"ה 00:20, 4 באוגוסט 2025 (IDT)
:::[[העלאה והמשכה]], [[אור ישר/אור חוזר]], [[יחודא תתאה]], [[דעת עליון]], ועוד הרבה ערכים שכבר נמחקו. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 00:26, 4 באוגוסט 2025 (IDT)
::::לא הבנתי. תן דוגמאות לערך המיותר והערך הקרוב אליו שהוא כפול ומיותר עם שם כמעט זהה. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 15:19, י"ג באב, ה'תשפ"ה 15:19, 7 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::[[המשכה]] - [[העלאה והמשכה]], [[אור ישר/אור חוזר]] - [[אור ישר]] ו[[אור חוזר]], [[יחודא תתאה]] - [[יחודא עילאה ויחודא תתאה]], [[דעת עליון]] - [[דעת עליון ודעת תחתון]]. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 15:22, 7 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::תבורך על הרעיון (ועל הביצוע?).
::::::להעיר: ספציפית הערך [[יחודא תתאה]] לענ"ד לא דורש איחוד. למרות שמו, הפתיח ורוב התוכן עוסק בעיקר ב[[יחוד זו"ן]]. לכן יש להעביר לשם זה, להשמיט את החלק העוסק ביחודא תתאה, ולציין לאיזה מקום המבאר שיחוד זו"ן הוא יחודא תתאה (ראיתי מציינים ללקו"ת פקודי ה, ג), אבל יש מקום לשני הערכים בנפרד למרות שהמושג חופף. -- [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 15:03, ט"ז באב ה'תשפ"ה 15:03, 10 באוגוסט 2025 (IDT)


== ערכים לדוגמה ==
== עריכות שעשיתי עם כתובת ה-IP שלי ==


אודה לעזרתכם, שתצביעו על דוגמאות לערכים שבהם יש בחב"דפדיה מידע נרחב שלא קיים ולא מתאים להכניס לערכים המקבילים בויקיפדיה. דוגמאות אלו נדרשות לצורך הצבעת מחלוקת אודות קישורים משם לכאן. לקישורים אלו משמעות רבה מאוד על כמות האנשים שיחשפו לחב"דפדיה. ואני כותב את הדברים על פי נתונים סטטיסטיים ברורים. תודה מראש. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ב בשבט ה'תשע"ז 00:00, 8 בפברואר 2017 (UTC)
אם ערכתי בלי להתחבר לחשבון שלי, האם ניתן "להעביר" את העריכות שלי מכתובת ה-IP שלי לחשבון שלי? [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 12:52, כ"ח באלול, ה'תשפ12:52, 21 בספטמבר 2025 (IDT)
:ערכים חב"דיים, או בדווקא לא? כלומר: האם אתה מתכוון לערכים דוגמת [[נסיעה לרבי]], [[ריקוד חסידי]] ו[[חלקת חב"ד הר הזיתים]], או לערכים דוגמת [[צה"ל]], [[ליל ניטל]] ו[[ברכת כהנים]]. או שמא לא זה ולא זה? [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 09:41, 8 בפברואר 2017 (UTC)
::ערכים רבים בתורת החסידות ([[אור אין סוף]] [[צמצום שלא כפשוטו]] [[צמצום בבחינת מרובע]] ועוד) אמורים להיות מתאימים להגדרה זו (היות ואריכות רבה להם בתורת חסידות חב"ד וכמדומה ששם יבואו הדברים רק באיזכור דברים) אם כי עדיין אינם כך, (אולי גם [[שינה בסוכה]] וערכים נוספים כגון דא).--[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 10:21, 8 בפברואר 2017 (UTC)
:::יש"כ, למסייעים. השתמשתי בחלק מהדוגמאות. אנסה להסביר מדוייק יותר. נדרשים ערכים:
#עשירים בתוכן, מסודרים, כתובים היטב, עם מקורות, או במילים אחרות ש'נראים טוב' גם לקורא שמצפה לקרוא ערך אנציקלופדי במובן המקובל של המילה.
#שעוסקים בנושאים שויקיפדיה עוסקת בהם, ברכת כהנים או קראון הייטס אלו דוגמאות מתאימות (חלקת חב"ד בהר הזיתים זה איזוטרי, ריקוד חסידי לא ברור מאיזה ערך בויקיפדיה יקושר אליו).
#שלא מתאים להכניס את כל התוכן שבערך החב"דפדי לויקיפדיה, ולכן לא ירצו שם להעתיק את התוכן אלא רק לקשר אליו. לדוגמה הערך על 770 שאצלנו יורד לרוזלוציה ששם לא ירצו לפרט כ"כ. לעומת הערך על ר' הלל מפאריטש, שרוב התוכן שאצלנו מתאים גם להעתקה לשם.
#באופן כללי עדיף ערכים חב"דיים, כי ערכים כלליים זה פחות מתאים לויקיפדיה, לדוגמה ירושלים לירושלים, ביבי לביבי וכו'. זה לא הגיוני שכל ערך בויקיפדיה שיש לו זוית חב"דית יקושר לחב"דפדיה... רק אם זה דוגמה בולטת זה יתאים --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בשבט ה'תשע"ז 02:05, 10 בפברואר 2017 (UTC)
:::לא עם סוגי הערכים שאני הבאתי?--[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 06:33, 10 בפברואר 2017 (UTC)
::::הנחה, אין סוף וצמצום מרובע הם ערכים יפים רק שאין מקביל להם בויקי, כפי שתוכל לראות בדוגמאות שלהלן. השתמשתי בינתיים בערכים הבאים: [[מרכז חב"ד העולמי - 770]], [[קראון הייטס]], [[שמחה עלברג]], את הערכים [[צמצום בבחינת מרובע]], [[צמצום הראשון]], [[צמצומים שלפני צמצום הראשון]], [[צמצום לא כפשוטו]], הצעתי לקשר לערך הבודד שם שנקרא בשם המשונה 'תורת הצמצום'. עוד ערכים שהצעתי זה [[קליפת נוגה]] ו[[שלוש קליפות הטמאות]] לערך שם 'קליפות', [[נפש אלוקית]] לפסקה ב'נשמה' העוסקת בנשמה על פי תורת הקבלה. [[שינה בסוכה]] לפסקה 'אכילה ושינה' בערך 'סוכה'. [[נסיעה לרבי]] לפסקה מאפייני החצר, בערך 'חצר חסידית'.
::::הצעות נוספות יתקבלו בברכה, בדגש על ערכים העוסקים בנושאים שגם ויקיפדיה/ ויקיפדים יתעניינו בהם, ושמכילים תוכן איכותי בשפה אנציקלופדית. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בשבט ה'תשע"ז 20:37, 11 בפברואר 2017 (UTC)
:::::{{א|שיע.ק}}, קבל הצדעה לפעילותך החשובה שם. אני חולק על ההנחה שיש לנו מה לתרום רק בנושאים קבליים/חב"דיים, כמעט כל ערך יהודי שנמצא אצלנו במצב טוב יש לו הרבה הרחבה על פני ויקיפדיה! רק שלבושתנו אין הרבה כאלה... אבל, דוגמאות כמו [[מרדכי היהודי]], [[אחשוורוש]], [[משתה ושמחה]] למשל יכולים להיות רלוונטיים (ואם הם יעברו אצלנו עוד הרחבה - עאכו"כ). ועוד דוגמא מצויינת היא [[הקשת]], שכבר [https://he.wikipedia.org/w/index.php?title=%D7%A7%D7%A9%D7%AA_%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%9F&type=revision&diff=18376652&oldid=18269623 נכנסה] ו[https://he.wikipedia.org/w/index.php?title=%D7%A7%D7%A9%D7%AA_%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%9F&type=revision&diff=19573328&oldid=19546024 הוצאה] שם!
:::::ואם בעניני ויקי עסקינן, אולי אשאלך: יש לך מושג למה למרות שיש ערך "הזרם המשיחיסטי", בכל זאת הרבה ערכים שבהם הוא מוזכר לא מקשרים אליו אלא ל"פולמוס המשיחיות"? למשל: [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A0%D7%94_%D7%A6%D7%91%D7%90%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%9D במחנה צבאות השם], [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%98%D7%94_%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97 מטה משיח], [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%95%D7%A9%D7%A2_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9F יהושע מונדשיין] ועוד ועוד. • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 08:54, כ"ד בשבט ה'תשע"ז
::::אני מסכים שאפשר לקשר כמעט מכל ערך שיש לו ערך מקביל לחב"דפדיה, אבל צריך שגם הויקיפד הממוצע יסכים. אפשר להבין, שאין להם עניין בהפצת המעיינות, ורובם ככולם של הויקיפדים לא יסכימו למצב שבו יש מאות קישורים לחב"דפדיה, לכן צריך להתמקד באילו בעלי הסיכויים הטובים ביותר, שיש להם הצדקה לפי הקריטריונים הויקיפדיים. ערכי יהדות כלליים, ויקיפדיה יכולה להעתיק את המידע הכללי שיש אצלנו, וההיבט החב"די הוא לא מרכזי מבחינתם. כמובן שלאחר שתוכרע הצבעת המחלוקת ניתן יהיה להציע ולהעלות ערכים ספציפיים שיעשירו את הערכים המקבילים בויקיפדיה. לעניין הקישור ל'פולמוס' במקום ל'זרם' זה פשוט מאוד, הפולמוס הוא ערך ותיק והקישורים נוצרו עוד לפני שהיה את הערך 'הזרם'. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באדר ה'תשע"ז 23:10, 7 במרץ 2017 (UTC)


== כתיבת מדיניות ==
:אין כזו אפשרות . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:12, כ"ח באלול, ה'תשפ"ה) 23:12, 21 בספטמבר 2025 (IDT)
::"למה החשבון שלי מתנתק מעצמו כל עשר דקות?" [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 19:19, ז' בתשרי, ה'תשפ"ו 19:19, 29 בספטמבר 2025 (IDT)
:::אולי כי לא סימנת בוי את תיבת לזכור שנכנסתי . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (12:49, ח' בתשרי, ה'תשפ"ו) 12:49, 30 בספטמבר 2025 (IDT)
::::זה באג ישן. @[[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] זכור לי שדיווחת עליו. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 20:59, 5 באוקטובר 2025 (IDT)


קיימים מספר דפי מדיניות בחב"דפדיה, אבל כמעט אף אחד לא יודע על קיומם ועד שעלו טענות שלא קיים בכלל מדיניות. הטענה כמובן נכונה, אבל לא בגלל שהיא לא קיימת כמו זה שאינה יעילה (לדעתי). כדי שבאמת יהיה מדיניות יעילה צריך: א. להחליף את הקישור מדיניות למטה ל[[:קטגוריה:חב"דפדיה - מדיניות פנים]]. ב. לשנות את שם הקטגוריה לקטגוריה:חב"דפדיה - מדיניות, ולצרף אליה את שאר דפי המדיניות (עליי). ג. מתנדב שירשום איזה דפים צריך במדיניות כדי שתקיף את כל הכללים בחב"דפדיה אבל לא תיצור כפילויות בכללים. ד. לייצר תבנית ניווט לכלל דפי המדיניות כולל הדפים החסרים. ה. מה שכחתי?


אגב קיים דף בשם [[חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים]] וצריך למזג אליה את [[חב"דפדיה:עקרונות וקוים מנחים/טיוטה]] בברכת הגאולה השלמה -- [[משתמש:מחלק דולרים|חלוקת דולרים מאחדת את העם]] * [[שיחת משתמש:מחלק דולרים|פינת החי]] * 10:48, ט"ז בשבט, ה'תשע"ז ''<font size="1">(12 בפבר' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
== הפניות ==


== מילון ==
כאשר ישנם ב' ערכים על ב' אישים בעלי אותו שם, לאיזה ערך כדאי לקשר (והב' לשים במפנה) - את האישיות הקדומה יותר או המפורסמת (והמקושרת יותר, מן הסתם) יותר? בהגיון מסתבר כהאפשרות הב', אך מרפרוף קל באתר נראה שהאפשרות הראשונה היא הנהוגה והמקובלת יותר בהווה. דוגמא לדילמה זו: הערך [[ישראל שמעון קלמנסון]]. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|ספרא וסייפא]] 23:11, 5 בנובמבר 2025 (IST)
[[חב"דפדיה:אולם_דיונים/ארכיון_18#.D7.9E.D7.99.D7.9C.D7.95.D7.9F:.D7.9E.D7.95.D7.A9.D7.92.D7.99.D7.9D_.D7.97.D7.A1.D7.99.D7.93.D7.99.D7.99.D7.9D|מילון:מושגים חסידיים]]


מה ההחלטה הסופית? ואם המילון בחב"דפדיה איזה מרחב שם צריך? מילון או מילון חסידי?--[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 14:23, 15 בפברואר 2017 (UTC)
:שאלה טובה, דוגמה פחות טובה. שני הדברים שכתבת לא ברורים בהקשר זה - הערך על קלמנסון השוחט גם נצפה הרבה יותר פעמים, וגם מקושר להרבה יותר ערכים - אבל אני לא בטוח שהאחרון אכן מוכר יותר. בכל אופן בדרך הטבע ומכיוון שהאתר ותיק למדי ערכים על אישים צעירים נכתבים אחרי שהשם כבר נתפס על ידי הדמות המבוגרת יותר.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:42, 4 בינואר 2026 (IST)


:{{בעד חזק}}--[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 18:36, 18 בפברואר 2017 (UTC)
== היכן ניתן לשלב ==


:דעתי היא כמו השם הנוכחי כמובן, מילון חסידי. --'''[[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|עליכם]]''' כ"ג בשבט ה'תשע"ז, למניינם 02:07, 19 בפברואר 2017 (UTC)
מידע אינצקלופדי רב שאין עליו ערך מוגדר?
::אולי מאוחר מידי, אבל לא אתאפק מלהביע תמיהתי:
::#למה צריכים מרחב משתמש מיוחד בשביל 4 ערכים?
::#למה יש גם דפים המתחילים ב"מילון" וגם ב"מילון חסידי"?
::בהצלחה, • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 08:43, כ"ד בשבט ה'תשע"ז


== מדיניות תבניות תאריכים ==


בקשר עם עריכות אלו ([http://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%9B%22%D7%90_%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%98&curid=41745&diff=287523&oldid=287162 1] [http://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%9B%22%D7%91_%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%98&curid=41746&diff=287522&oldid=287164 2] [http://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%9B%22%D7%93_%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%98&curid=41748&diff=287521&oldid=287168 3]) הייתי שמח לברר שוב מהי המדיניות שלנו. בהגיון שלי תאריכים שאינם חב"דיים במובהק, גם אם מכניסים אותם, צריכים להופיע בנפרד, עם קו מפריד. לאחרונה באופן עיקבי כל תבנית שאני מעלה מגיע אנונימי ו'מתקן' בצורה שרירותית. היתה איזו מסקנא? החלטה? [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 10:00, 19 בפברואר 2017 (UTC)
(לדוגמה - מאמרים ןשיחות שהוגהו ע"י הרבי יותר מפ"א (לדוגמה - לא היו ימים טובים ל"ה, קידוש החודש, חלק מ'), בתבנית דומה לזו שבמפתח.[[משתמש:למך|למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 22:07, טבחשוון, ה'תשפ"ו 22:07, 6 בנובמבר 2025 (IST)
:לא היתה החלטה. חשבתי שעשית את זה בטעות כי ראיתי את זה רק בכמה ערכים בודדים וזהו לכן שיניתי, אבל אם זה בכוונה אז מתנצל ותשחזר (אבל צריך אז לעשות גם בשאר הימים).
::א. "לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל ממנה".
::ב. מן הראוי, שכל אחד יתקן את מה שעשה. גם כך אין לי זמן מיותר...
::בברכת הצלחה לכל עניני הרבי, ושנזכה להיות חלק מזה. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:34, 20 בפברואר 2017 (UTC)
:::תכלס אתה רוצה שאעבור להחזיר בכל התאריכים?
::::אם תוכל - אשמח. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 14:03, 20 בפברואר 2017 (UTC)
{{שבירה}}
:בקשר לתבניות, רציתי להזכיר את המדיניות בהתקרבנו לחודש אדר: בתבניות אדר סתם ([[תבנית:א' באדר]]) - נכללים כל האירועים, גם בשנים פשוטות וגם באדר א' וב' בשנים מעוברות. בנוסף ישנם תבניות נפרדות לשנים מעוברות ([[תבנית:א' באדר א']], [[תבנית:א' באדר ב']]) שבהן ישנם רק אירועים מאדר פשוט וכן אדר זה (כלומר, בא' באדר א' אין אירועים מא' אדר ב'https://shluchim.vertlach.net/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%, ולהפך). וק"ל.
:תבניות אדר סתם מקוטלגות בקטגוריה ו (ו01, ו02 וכו'), אדר א' - ז, אדר ב' - ח.
:עשיתי כעין תבנית פירושונים בראש תבניות אדר כדי להדגיש את הנ"ל, ולמנוע בלבולים בעריכתם בעתיד. אשמח לשמוע דעת הקהילה בנדון.
:'''בנוסף''': יש בלבול בנוגע לאירועים שהתרחשו בשנים מעוברות, שלא ברור איזה מהם באדר א' ואיזה באדר ב'. ניסיתי לברר חלקם כמה שידי מגעת, אבל חלקם לא הצלחתי ועליהם מוצבות [[תבנית:הבהרה]]. מי שיוכל לברר עוד - תבוא עליו ברכה (קצת פאדיחה שבעמוד הראשי יהיו הרבה תבניות הבהרה). יישר כח לכולם • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 07:03, כ"ו בשבט ה'תשע"ז


== קרובי משפחה ==
:שולב בשיחת המשתמש שלי.[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 21:23, י"ז בחשוון, ה'תשפ"ו 21:23, 8 בנובמבר 2025 (IST)
::יש"כ. כל דבר לגופו. על הגהה יותר מפעם אחת לכאורה אפשר להכניס ב[[מוגה]].  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:24, 4 בינואר 2026 (IST)
:::מקום נוסף לאפיזודות ועובדות מעניינות שלא שייך לכתוב עליהן ערך, זה 'הידעת' שמופיע במקום מכובד בדף הראשי. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' בשבט ה'תשפ"ו 00:46, 26 בינואר 2026 (IST)


אילו קרובי משפחה ראוי להכניס בערך. הבה נקבע כללים ברורים שיכנסו בעז"ה לפסקה שטרם קיימת בדף: [[חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכי אישים#משפחתו]]. נא הביעו דעתכם בפסקאות הבאות, כמובן שכל אחד יכול להוסיף ניסוחים הצעות ופסקאות, רק השתדלו שיהיה ברור ומסודר. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באדר ה'תשע"ז 22:44, 7 במרץ 2017 (UTC)
== עשרה ניגונים, באופן שיגרתי או לא? ==
:חבל שהדיון ייסגר ככה, מה המסקנה? (צריך בסוף לעדכן בדף הנ"ל, כמו ש{{א|שיע.ק}} כתב. • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 05:07, י"ט באדר ה'תשע"ז


===ללא מחלוקת שצריך להכניס===
בעמוד של עשרה ניגונים כתוב כך:
1. בעל/אשה.
2. אב ואם.
3. ילדים בעלי תפקיד/בולטים/מפורסמים.


:לענ"ד שנים הראשונים צריכים להיכנס בגוף הערך ואינם צריכים להיכפל בפיסקה "משפחתו". '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 06:20, 8 במרץ 2017 (UTC)
יש הנוהגים לא לנגן [[ניגונים]] אלו באופן שגרתי כי-אם בעיתים מזומנים או בשעת הכושר, בנוגע לניגון [[ד' בבות (ניגון)|ארבע בבות]] זהו לא רק מנהג חסידים אלא הוראה מפורשת מ[[פורטל:נשיאי חב"ד|רבותינו נשיאינו]].
:: {{מצטרף}} • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 05:53, י"א באדר, ה'תשע"ז ''<font size="1">(9 במרץ למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
:::{{מצטרף|}} • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 08:55, י"א באדר ה'תשע"ז


===אחים===
א. לכתוב את כל האחים והאחיות בכל אישיות.
ב. לכתוב רק על אחים בעלי תפקיד/בולטים/מפורסמים.


:ב. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 06:20, 8 במרץ 2017 (UTC)
מי מהיודעים האם יש מקור להוראה זו בהקשר לעשרת הניגונים?
::לכתוב רק בערכים שלא נמצא מידע כזה בערך אחר. כלומר אם אין ערך על האבא, להוסיף את האחים. אם אין ערך על השווער - להוסיף את הגיסים. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:32, 8 במרץ 2017 (UTC)
:::כמו להתראות, ובדיעבד כמו שף ויתיב. --'''[[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|עליכם]]''' י"א באדר ה'תשע"ז, למניינם 00:06, 9 במרץ 2017 (UTC)
:::: אין טעם לכפול את השמות בכל ערך, אם יש ערך אחר (כמו האב, או השווער), זה ממש מיותר; וגם אם אין, אני חושב שאפשר לוותר.. • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 05:53, י"א באדר, ה'תשע"ז ''<font size="1">(9 במרץ למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
:::::אם אין '''ולא יהיה''' ערך על האב/השווער, והאח/הגיס הוא בעל חשיבות גדולה מאוד (לא רק חשיבות אנציקלופדית, אלא חשיבות '''לעובדה''' שפלוני הוא אחיו/גיסו של אלמוני. לדוגמא, ר' [[משה פנחס כץ]] והרב [[מרדכי מנטליק]]). • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 08:59, י"א באדר ה'תשע"ז


===גיסים===
והאם באמת כך המנהג?
א. לכתוב את כל האחים והאחיות בכל אישיות.
ב. לכתוב רק על אחים בעלי תפקיד/בולטים/מפורסמים.
:כמו אחים. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 06:28, 8 במרץ 2017 (UTC)
::כמו אחים. --'''[[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|עליכם]]''' י"א באדר ה'תשע"ז, למניינם 00:06, 9 במרץ 2017 (UTC)
::: כמו שכתבתי באחים• '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 05:53, י"א באדר, ה'תשע"ז ''<font size="1">(9 במרץ למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
::::אפשר למחוק את הפסקה כדי שלא יאלצו כל אחד להכנס ולכתוב "כמו אחים" {{קריצה}} • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 09:00, י"א באדר ה'תשע"ז


===ילדים===
תודה מראש
א. לכתוב את כל הילדים בכל אישיות.
ב. לכתוב רק על ילדים נשואים.
ג. לכתוב רק על ילדים בעלי תפקיד/בולטים/מפורסמים.
:מתלבט בין ב' לג'. בוודאי אין מקום להביא ילדים שאינם נשואים. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 06:28, 8 במרץ 2017 (UTC)
::בעד אפשרות ב'. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:32, 8 במרץ 2017 (UTC)
::בעד ב --[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 10:23, 8 במרץ 2017 (UTC)
:::רק להעיר, שכמדומה ברור לכולנו שבחור מבוגר מוכר (בדוגמת פינטו) לכאורה נכנס בגדר של נשוי. הלא כן? '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 11:38, 8 במרץ 2017 (UTC)
::::בעד ב'. --'''[[משתמש:שלום|שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|עליכם]]''' י"א באדר ה'תשע"ז, למניינם 00:07, 9 במרץ 2017 (UTC)
::::: ב • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 05:53, י"א באדר, ה'תשע"ז ''<font size="1">(9 במרץ למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
::::::בעד ב. ובהסתייגות, אם מדובר בילדים שנהרגו בשואה, תמימים שנפטרו בצעירותם וכד' (גם מסכים ל"דוגמא" של שף ויתיב, אבל עם כל המאמצים לא מצליח למצוא מקרה דומה...) • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 09:02, י"א באדר ה'תשע"ז


===נכדים===
[[משתמש:מכון שירו למלך|מכון שירו למלך]] - [[שיחת משתמש:מכון שירו למלך|שיחה]], 23:24, י"ג בכסלו, ה'תשפ"ו 23:24, 3 בדצמבר 2025 (IST)
א. לכתוב את כל הנכדים בכל אישיות.
ב. לכתוב רק על נכדים נשואים.
ג. לכתוב רק על נכדים בעלי תפקיד/בולטים/מפורסמים.
:לא להכליל נכדים, מקסימום אפשר להכליל אותם יחד עם הוריהם באם הם מפורסמים '''ביותר''', למשל בין בני הרב [[מאיר אשכנזי]] ניתן לכתוב אצל אביו של הרב אשכנזי מכפ"ח "בנו הוא הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]] מ[[כפר חב"ד]]". באם אינם מפורסמים ביותר אך הם מפורסמים קצת ניתן אולי לכתוב באם אין שם משפחתם שווה.'''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 06:28, 8 במרץ 2017 (UTC)
::כנ"ל, לכתוב רק באם המידע הזה לא נמצא בערכים אחרים. אם אין ערך על הבן/חתן, להוסיף את הנכד (ורק אם הוא בעל תפקיד בולט). [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:32, 8 במרץ 2017 (UTC)
:::{{מצטרף|}} וע"ד שכתבתי לגבי אחים/גיסים. • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 09:03, י"א באדר ה'תשע"ז


===נוסף===
:אני מבין שמסתמא מדובר על עשרת הניגונים של אדמו"ר הזקן.
לעיל נידון קביעת כלל שרירותי. לענ"ד יש מקום להפעלת שיקול דעת בערכים ריקים, להכליל את האחים/גיסים בשביל למלא את הערך (אם זה מוסיף ולא נראה מיותר, כגון שיש להם תפקיד וכדומה). [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:32, 8 במרץ 2017 (UTC)
:פעם ראשונה שאני שומע על מנהג כזה... גם לא לימדונו דבר כזה לא בחיידר ולא בישיבות תו"ת בהם למדתי...
:ערכים שצריך למלא יש לעיין אם יש להם זכות קיום. אולם אני מודה שלו נניח שפנחס רייזעס היה גיס של בנימין קלעצקער יש לציין זאת בערך. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 09:22, 8 במרץ 2017 (UTC)
:מעניין גם לדעת מי הם ה'יש נוהגים'... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:06, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:06, 15 בדצמבר 2025 (IST)
::{{בעד חזק|}} הפעלת שיקול דעת בכל מקרה שהוא, {{נגד חזק|}} קיומם של ערכים שצריך להוסיף אחים כדי למלאם. [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 09:04, י"א באדר ה'תשע"ז


== [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 3#חב"דפדיה באנגלית|חב"דפדיה באנגלית]] ==
== למה חב"דטקסט לא נקראת "מאגר טקסטים חב"דיים"?? ==


אולי כדאי לפתוח באמת את חב"דפדיה באנגלית ודהיא תהיה בייחד עם העברית (שכל שינוי טכני שעושים בעברית יהיה גם באנגלית ושבכל ערך באנגלית יהיה קישור לערך בעברית)? בתור ערכים ראשונים אפשר לפתוח מרחב שם/ להעלות אותה ולא להודיע (כדי לחסוך עבודה של העתקה) --[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 11:49, 9 במרץ 2017 (UTC)
למה חב"דטקסט נקראת "'''מאגר טקסטים חופשיים'''" ולא "'''מאגר טקסטים חב"דיים'''" או משהו בסגנון... {{אנונימי}}
{{א|שיע.ק}}, {{א|שלום}}, {{א|חיים נהר}}, {{א|חבר}}--[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 13:01, 9 במרץ 2017 (UTC)
:(מדוע אתה מזכיר אותי יחד אם גדלי חב"דפדיה? אני שווה להם?) {{בעד}} לעשות חב"דפדיה באנגלית (שיקראו לה חב"דפדיה האנגלית כמו ויקיקליפה האנגלית וכדו') צריך לעשות שכל שינוי שעושים כאן אוטומטית יהיה גם שם ולהפך--[[משתמש:חבר|חבר]] - [[שיחת משתמש:חבר|שיחה]] - [[אידישעפדיה|בואו נתוועד!]] משיח בא בתאריך: [[י"א באדר]] [[ה'תשע"ז]]
::אפשר להגדיר שדף שלא קיים באנגלית וקיים בעברית יוצג בעברית. להתחיל בבניה באופן שיהיה צריך להירשם ולקבל הרשאה?--[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 14:45, 9 במרץ 2017 (UTC)
:::כמובן, הרשאה מידית לעורכים מרכזיים כאן--[[משתמש:חבר|חבר]] - [[שיחת משתמש:חבר|שיחה]] - [[אידישעפדיה|בואו נתוועד!]] משיח בא בתאריך: [[י"א באדר]] [[ה'תשע"ז]]
::::אני מתנגד נחרצות לפתיחת חב"דפדיה אנגלית, עד שיוכח שיש לה סיכוי ממשי. אצטט מספר טיעונים מהדיון בדף הנ"ל:
#"במידה ונודיע בחגיגיות בחב"ד אינפו על פתיחתה של חב"דפדיה באנגלית, ויעבור חודשיים-שלושה, ושום דבר רציני לא יתקדם שם, נצא מופסדים .. לפני זה מישהו רציני שיקח על עצמו כתיבתם של מינימום 750 ערכים ראשוניים".
#שיתחילו להעלות ערכים כאן בחב"דפדיה בעברית - ערכים באנגלית, ואחרי שיצטבר כאן ערכים באנגלית, נעלה את המיזם. הערכים יכנסו בנתיים תחת קטגוריה:ערכים באנגלית.
#רעיון נחמד. קודם לכן חייבים לדאוג שדובר אנגלית כשפת אם ייקח אחריות לנושא. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ב באדר ה'תשע"ז 01:19, 10 במרץ 2017 (UTC)
::::עד כאן.


=== סיכום ===
:א. "חופשיים" זה ס'פאסט נישט. ב. "חופשיים" זה גם לא נכון עובדתית... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:58, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 19:58, 15 בדצמבר 2025 (IST)
בסיכום כללי של הדיעות כאן אפשר לסכם: תומכים בהקמה מיידית של חב"דפדיה באנגלית, הם: Men770, חבר.
המליצו להמתין: שיע ק.


::מתנגד נחרצות לרעיון. אין ספק שחשיבותו של חב"דפדיה באנגלית היא גדולה ביותר (אולי אף יותר מזו העברית), אולם מכמה סיבות אני מתנגד:
:מה הבעי'ה בזה? זה חופשי לעריכה אז קוראים לזה חופשי... [[מיוחד:תרומות/95.86.80.239|95.86.80.239]] 01:04, 19 בדצמבר 2025 (IST)
*שני התומכים בפתיחה המיידית כנראה אינם דוברים אנגלית כלל וכלל.
::אני אסביר: חופשי זה אומר שאפשר לכתוב מה שרוצים, וזה לא נכון!, כי חב"דטקסט זה רק ספרי חסידות וספרים תורניים. זה לא משהו שהעורך כותב לפי דעתו אלא רק את מה שכתבו בספרים -ספרי קודש (!). (אני לא מדבר על אולם דיונים ודפי שיחה).
*אם המצב בעברית הוא על הפנים למה להיכנס לפרוייקטים חדשים?
::מילא על חב"דפדי'ה זה עוד נכון לומר 'חופשי' כי באמת כל אחד יכול לערוך וליצור בעצמו לפי מה שהוא מבין - יש איזה כללים כלליים אבל תכל'ס זה יצירה שכל אחד מתבטא בה כפי דעתו סגנונו והבנתו. אבל חב"דטקסט זה לא ככה.
*מה הפירוש מיידית? לפתוח את זה היום, והמצב בה יהיה כהמצב בויקיפדיה בשפת ה"pitkin-norfuk"?
::דבר שני המושג 'ספרים חופשיים' או 'ספריה חופשית' הוא מושג בלתי רצוי כידוע ליודעים (לימודי חול או גרוע מכך ה"י)... אז ברור שלספרי'ה של ספרי קודש - חב"דטקסט - לא מתאים לקרוא בכינוי כזה. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:44, ב' בטבת, ה'תשפ"ו 19:44, 22 בדצמבר 2025 (IST)
*קהל משיחיסטי אמריקאי - אין. לפתוח אתר עבור שנים שלוש חברה מתפארת מנחם שאינם קוראים עברית, ועבור קבוצה מצומצמת ביותר של בנות - פשוט לא שווה את המאמץ. אתר לא מזוהה פוליטית לא יקום (לצערנו).
:::דף שיחה (בנושא) זה, נערך בשנית על ידי {{א|המכריז}}. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 21:10, י"א בטבת, ה'תשפ"ו 21:10, 31 בדצמבר 2025 (IST)
::::@[[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]]. מה דעתך בענין? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:37, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:37, 8 בינואר 2026 (IST)
:::::בכדי להבדיל מוויקיטקסט אז היא נקראת מאגר טקסטים חב"דיים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 00:12, 9 בינואר 2026 (IST)
::::::@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]] ברור שלזה התכוונתי. שיהי' כתוב חב"דיים ולא כמו שכתבו חופשיים (בתבנית של מיזמי חב"דפדי') [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:06, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:06, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::אגב, אותו ענין צריך לתקן על חב"דציטוט. שיהי' כתוב "מאגר ציטוטים חב"די" וכיוצ"ב. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:16, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:16, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::שיניתי. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:18, 11 בינואר 2026 (IST)


::{{א|שף ויתיב}} מחוץ לחשבון 08:27, 10 במרץ 2017 (UTC)
== מרחב טיוטה ==


:::מצטרף להתנגדות.
{{חב"דפדים פעילים}} לפני כשנתיים העלה המשתמש צוברענגען משיח הצעה להקמת מרחב טיוטה, אך הדיון הסתיים ללא הכרעה.
:::לדעתי יש להתמקד בשיפור העברית, ואם מתעקשים על פרוייקט חדש כל שהוא לקראת העשור, אפשר להוסיף פרוייקטי־משנה בעברית (כמו שהתחילו עם מילון, פתגמים וכדו') [[משתמש:יעקב בן שמואל|יעקב בן שמואל]] - [[שיחת משתמש:יעקב בן שמואל|שיחה]] 04:39, 12 במרץ 2017 (UTC)
::::ולתומכים אומר, אפשר לפתוח בינתיים מיזם פנימי בתוך ויקיפדיה, וכשנגיע לכמות מינימאלית של ערכים בסיסיים באנגלית סבירה לפחות, אפשר יהיה לפתוח את חב"דפדיה באנגלית. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ז באדר ה'תשע"ז 00:03, 14 במרץ 2017 (UTC)
:::::רעיון מוצלח, להעיר אשר בויקיפדיה האנגלית ההשגחה הרבה פחות צמודה מאשר זו העברית והסיכויים שימחקו לכם ערכים הקשורים בחב"ד פחותה בהרבה. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 21:28, 14 במרץ 2017 (UTC)
::::::"שימחקו '''לכם'''"? ובעומדנו בסמיכות לימי חג הפסח, כיון שהוציא עצמו מן הכלל וכו'. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 06:35, 15 במרץ 2017 (UTC)
:::::::הרי לי לא ימחקו אף בעברית {{קריצה}} '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 07:27, 15 במרץ 2017 (UTC)
::::::::אפשר גם בתוך חב"דפדיה במרחב שם סגור.--[[משתמש:Men770|מתכנת]] - [[שיחת משתמש:Men770|שיחה]] - לפניות בענינים טכניים: [[חב"דפדיה:פיתוח התשתית/Men770|דף הפניות אלי]] 16:16, 15 במרץ 2017 (UTC)
== התסביך המשיחי של עדין אבן ישראל ==


באיזה ערך משלל ערכי גאולה ומשיח באתרנו הנכבד, ראוי לדעתכם להכליל את [http://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/3593460#utm_medium=email&utm_source=מגזין_(עברית)&utm_campaign=he&utm_content=content הקישור החיצוני הזה]? [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 11:20, 15 במרץ 2017 (UTC)
לדעתי, כיום הצורך במרחב כזה ברור אף יותר: ישנם עשרות, ואולי אף מאות, ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה, ללא מסגרת מסודרת שתאפשר עבודה רציפה והבשלה אמיתית של הערכים.
:אתה שואל ברצינות? יש כבר קישור בערך [[ניצוץ משיח]].--[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 13:27, 15 במרץ 2017 (UTC)


== תבניות ==
אשמח לשמוע את דעת המשתמשים בנושא. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:24, 6 בינואר 2026 (IST)


תבניות רבות הכוללות בתוכן טבלאות שונות כמו [[תבנית:שבת]] [[תבנית:פסח]] [[תבנית:חגים וזמנים]] [[תבנית:חנוכה]] וכו' כל אחד מהם שונה בגודלו במראו ב[[שיחת תבנית:חנוכה|עבר]] כבר נידון האם יש מקום ליצור צבע וצורה אחידה לכל סוגי תבניות אלו הקשורים למועדי ישראל ואני מעוררה שוב כי לדעתי יש לכך חשיבות רבה. ובעיקר לגודל ורוחב התבנית שמשתנית מתבנית לתבנית לדעתי חשוב שיהיה גודל אחיד ובעיקר זה מפריע כשיש שתי תבניות כמו לדוגמא [[שבת הגדול|כאן]].--[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 13:46, 15 במרץ 2017 (UTC)
:{{בעד}} ~ [[משתמש:א.י.ל.|א.י.ל.]] <small>({{#שווה:|כן|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|ש]]<nowiki>|</nowiki>[[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|ת]]|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|שיחה]] <nowiki>|</nowiki> [[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|תרומות]]}})</small> 16:35, 6 בינואר 2026 (IST)
:מסכים בנוגע לצורה, לגודל ולסדר (ראה למשל [[תבנית:סוכות]] שהיא ממש תוהו ובוהו). אך בנוגע לצבע כבר הבעתי דעתי שם שלענ"ד גיוון בצבעים יפה יותר. • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 05:06, י"ט באדר ה'תשע"ז
::כנ"ל בברכה, [[יחי המלך|יחי המלך המשיח!]] - [[משתמש:נסיעה לרבי|נסיעה לרבי]] - [[שיחת משתמש:נסיעה לרבי|שיחה]]. 16:50, 6 בינואר 2026 (IST)
::@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]]. אילו ערכים לדוגמא? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:52, י"ז בטבת, ה'תשפ"ו 19:52, 6 בינואר 2026 (IST)
:::[[שיחה:הוד מנחם אהרון]], [[שיחה:אברהם מאיר אייזנשטיין]], [[שיחה:שמואל גינזבורג]], [[שיחה:סאטעלייט י' שבט תשע"ה]], [[שיחה:פנחס וולך]], [[שיחה:מנחם מענדל חסקינד]], [[שיחה:דוד אקסלרוד]], [[שיחה:שלמה יעקב וילהלם]], [[שיחה:חיים מאיר זלמנוב]], [[שיחה:שלום דובער טל]].
:::ועוד המון... [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:46, 6 בינואר 2026 (IST)
::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 11:46, 8 בינואר 2026 (IST)
:בעד [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:59, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:59, 8 בינואר 2026 (IST)
:אשמח להסבר קצת יותר מפורט על מהו מרחב טיוטה, ומה נרוויח אם נעשה אותו. תודה. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:24, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:24, 8 בינואר 2026 (IST)
::כנראה שמי שהציע מרחב טיוטה לא לגמרי הבין מה זה אומר.
::מרחב טיוטה הוא המקום בו מכינים ערך חדש לפני שהוא מושלם וראוי למרחב הערכים. באם לאחר סיומו הוחלט שאין לו חשיבות הוא לא נשאר במרחב טיוטה אלא מועבר למרחב האישי. לאחר חצי שנה (בויקי) אם השתנו הנסיבות והערך נהיה יותר חשוב, ניתן לשחזר אותו למרחב טיוטה ולהוסיף בו פרטים ולאחר הסכמה שהוא ראוי לערך ניתן להוציא אותו למרחב הראשי.
::וכאן לענייננו, אם הכוונה ליצור מרחב טיוטה שיכיל את כל הערכים שנקבע בהם חוסר חשיבות אז היתה חסרה בהבנה מהו מרחב טיוטה וראה לעיל.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 11:13, 9 בינואר 2026 (IST)
:::חלוקת. מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן? (אגב, בלי קשר לזה שאנו יכולים לקבוע כללים שונים, אם נראה לנכון, לא הצלחתי למצוא בויקיפדיה את הכלל של חצי שנה). ומעניין לעניין האם גם לדעתך כדאי שיהיה מרחב טיוטה רק שימוש באופן שונה, או שלדעתך עדיף בלי?  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:38, 11 בינואר 2026 (IST)
::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]]. אני {{בעד}}. אם יהי' מרחב טיוטה כמו שתיארתם - מקום בו מקובצים כל הערכים שעדיין זקוקים לעריכה ולא יצאו לאוויר חב"דפדיא - אני חושב שזה יעשה סדר בעבודה: כל עורך שמחפש ערכים שדרושים שיפור, ימצא אותם בקלות. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:23, כ"ה בטבת, ה'תשפ"ו 18:23, 14 בינואר 2026 (IST)
::::אם המטרה היא כמו בויקי שם עובדים על הערכים במרחב טיוטה ולאחר השלמתם יצאו למרחב הראשי - אז יש בה צורך, אבל כמו שאני מבין זה לא הרצון, הרצון הוא להכניס לשם "ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה" - הדפים שנמצאים בדפי שיחה לרוב הם כאלו שהיו במרחב הראשי ונקבע עבורם חוסר חשיבות. אם הם יעברו למרחב טיוטה על מנת להישאר שם כ"מקום של ערכים לא מושלמים" אז לדעתי המרחב מיותר. זה לא נכון לשמור באתר ערכים חסרי חשיבות על בסיס קבוע.
::::לכן, אם המדובר בערכים שעדין לא הוגדרו כחסרי חשיבות ויש מחשבה להתחיל ליצור אותם במרחב טיוטה על מנת להיעזר בשאר החברים אז זה רעיון מבורך (אם כי אני לא מאמין שזה יקרה - כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו). ואילו אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:54, 18 בינואר 2026 (IST)
:::::ישנם ערכים רבים שנמצאים בשלבים שונים של עריכה, אבל מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 16:06, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 16:06, 18 בינואר 2026 (IST)
::::::אז שוב, אם המטרה היא לערוך יחד ערכים ראויים, זה רעיון טוב, אם המטרה להעביר את הערכים שנמחקו עקב חוסר חשיבות לדפי טיוטה אז יצא שכרנו בהפסדנו  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 12:47, 27 בינואר 2026 (IST)
:::::[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]]. אמרת ש"כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו". יכול להיות שזה קורה '''דווקא''' כי אין מרחב טיוטה... ר"ל: לא תמיד משתמש אחד יודע איך לסיים את העבודה. כמו שכתב כאן [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] "(על הערכים בדפי שיחה): "מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע". (ובינינו, בעיקרון לפי המדיניות אסור לערוך דברים שנמצאים במרחב אישי של משתמש אחר...) אם תנתן האפשרות לכל אחד לסיים ערכים לא מושלמים, אז זה יכול מאוד לזרז את סיום עריכת הערכים.
:::::דבר נוסף: כתבת ([[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת]]) ש"אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק". אני מבין מדבריך שהסיבה לכך היא: כי אם ישנם ערכים שלא מעוניינים לפרסמם בכלל, אז אין ענין לשבץ אותם במקום המיועד לערכים שמכינים אותם לפרסום - כי לא מעוניינים לפרסם אותם...
:::::(אגב, במאמר המוסגר: תוכל לתת דוגמאות לערכים כאלו שאינם חשובים ונמצאים בדפי שיחה?)
:::::למרות זאת דעתי היא, <u>שטוב להכניס, את כל הערכים הדורשים עריכה, כולל אותם הערכים שנמצאים בדפי השיחה - לדף הטיוטה.</u> כי בין כך מה זה משנה אם הערך חשוב או לא? כל עוד הוא לא מפורסם לעיני כל בגלוי במרחב הראשי, אין שום בעי'. ע"ד כמו שכתב [[משתמש:שיע.ק|שיע]]: "מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן?" [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:58, א' בשבט, ה'תשפ"ו 18:58, 19 בינואר 2026 (IST)
::::::הסיבה שהיה קשה למשתמשים רבים להתחיל במרחב האישי היתה חוסר הבנה בחשיבות של המרחב הראשי והרצון למלא את הדף האישי בעוד ערכים שהם כתבו...
::::::לגבי מה שכתב שולם עניתי לו.
::::::לגבי ההיזק הבנת נכון - יש ערכים ששמו עליהם תבנית חשיבות ולא ניתנה בדף שיחתם חשיבות, או שהוחלט על פי רוב למחוק את הערך. אך מאחר שבפועל היה תוכן בערך, הנוהג היה (ואולי עדין) להעביר אותו למרחב האישי של יוצר הערך או במקרה שמדובר במשתמש אנונימי לדף השיחה על מנת שיהיה אפשר למצוא אותו לאחר מכן.
::::::בפועל, הקושי למצוא ערך במרחב אישי שווה לקושי למצוא אותו במרחב טיוטה, כך שהחיסרון הקיים לא גדול.
::::::ושוב, אני לא חושב שיש בעיה במרחב טיוטה כאשר הוא מנוהל נכון והמשתמשים עורכים יחד במרחב וכל ערך שעולה עם חוסר מועבר לשם ומיד אחרי החלטה הוא יוצא למרחב הראשי או האישי..., אני כן חושב שאם הוא לא מנוהל נכון ויכניסו לשם ערכים חסרי חשיבות שיישארו שם לנצח עדיף שלא יהיה מלכתחילה.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:03, 27 בינואר 2026 (IST)
:::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] אולי אפשר לערוך הצבעה בעניין? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:40, ט"ז בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 3 בפברואר 2026 (IST)
::::::::לא נראה לי שצריך הצבעה. חלוקת מעלה נקודות שאפשר לפתור על ידי כללים. למשל: במרחב הטיוטה הכללי ניתן להשאיר רק ערכים שנושאם ראוי לערך והסיבה שאינם מועברים למרחב הערכים היא רק בשל תוכנם/ניסוחם. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ז בשבט ה'תשפ"ו 00:14, 4 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::אז אפשר להתקין את המרחב? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::הוא הותקן. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:20, 17 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::מזל טוב! היכן הוא נמצא? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:28, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 20:28, 17 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] איפה ניתן למצוא את מרחב הטיוטה וכיצד ניתן להעביר אליו דפים? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 21:04, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 21:04, 17 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::המרחב לא הותקן תקין. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 18:28, 19 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::{{א|שיע.ק}}, המרחב טיוטה הותקן ב"שיחת טיוטה", והמרחב עצמו לא הותקן. בנוסף יש לבקש שהמספר של המרחב יהיה 118 ו119 כפי שמוגדר באתר ולא 3009 כמו עכשיו. זה יפתור את השגיאות שם  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 09:59, 22 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::אעביר [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באדר ה'תשפ"ו 20:42, 22 בפברואר 2026 (IST)


== ימי חב"ד ==
== חב"דציטוט - חסום? ==


האם לדעתכם נכון שאירועי התוועדויות [[חג הפורים]] אצל הרבי בימי חב"ד יהיו שייכים ל[[ט"ו באדר]]? כנראה מי שעשה זאת חשב על זה שזה אחרי השקיעה, אבל לענ"ד לא נראה נכון כלל וכלל. ולהעיר שהתוועדות פורים תר"פ ופורים קטן תרפ"ז כן נמצאות ב[[י"ד באדר]], אף שגם הם ייתכן והיו אחר השקיעה. [השאלה כמובן רלוונטית גם לעוד אירועים כמו יסוד תקנת הרמב"ם בי"א ניסן תשד"מ ועוד ועוד]. • [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 05:04, י"ט באדר ה'תשע"ז
לתשומת לב - אתר חב"ד ציטוט חסום ב'הגנה הרמטית' של אינטרנט רימון. כדאי לטפל בזה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:57, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:57, 8 בינואר 2026 (IST)
:כפשוט, שייך לפורים/י"א ניסן וכו'. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 14:15, 17 במרץ 2017 (UTC)


== ערך על בטיחות בדרכים ==
:לי עובד, תנסה לבקש שיפתחו לך. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:38, 8 בינואר 2026 (IST)
::לכאורה - אם זה חסום לי, זה חסום גם לאנשים אחרים [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:35, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:36, 8 בינואר 2026 (IST)
:::החסימה מותקנת כאפליקציה על המכשיר? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:46, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:46, 8 בינואר 2026 (IST)
::::גם לי חסום. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 09:50, 9 בינואר 2026 (IST)
::::לא. חסימה רגילה של רימון - על האינטרנט [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:31, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו 20:31, 10 בינואר 2026 (IST)
:::::כשהחסימה לא מותקנת על המכשיר אכן האתר לא יפתח . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (22:23, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו) 22:23, 10 בינואר 2026 (IST)
::::::כמה שיותר אנשים שיפנו, זה יעזור שיפתחו את זה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:37, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::האתר '''אינו''' חסום . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:36, ג' בשבט, ה'תשפ"ו) 23:36, 21 בינואר 2026 (IST)
::::::::יישר כח [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 18:33, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 18:33, 22 בינואר 2026 (IST)
:::::::::אצלי עדיין חסום.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 18:44, 22 בינואר 2026 (IST)
::::::::::מאחר והחסימה לא מותקנת במכשיר . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:54, ד' בשבט, ה'תשפ"ו) 18:54, 22 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::אצלי החסימה לא מותקנת במכשיר. לפני כמה ימים היה חסום ועכשיו לא [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 19:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 19:57, 22 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::מעניין . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (01:34, ה' בשבט, ה'תשפ"ו) 01:34, 23 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::אצלי זה חסום <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 19:28, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::למרות שמותקנת חסימה? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (19:58, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 19:58, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::@[[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] אולי כדאי לטפל בזה? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:01, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו 20:01, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::לא מותקנת, אבל שולם אמר שעובד גם אם לא מותקנת <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 20:30, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::אצלי מותקנת ועדיין חסום.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 20:57, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::רימון או אתרוג? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:15, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:15, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::רימון הרמטית.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 23:35, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::::אפשר לפנות אליהם בקשר לסינון תכנים בוואצאפ במספר 052-5525720. לי יש טלפון פשוט, אז אני לא יכול <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 23:50, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::::אוקי, שלחתי פניה גם לרימון וגם לאתרוג (כנראה באתרוג אין בעייה ממה שאני שאני מבין) . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:56, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:56, 12 בפברואר 2026 (IST)


האם לדעתכם כדאי לעשות ערך על הוראות הרבי לבטיחות בדרכים, שם יכנס סידור תהלים ותניא, קופת צדקה, [www.tikvasmenachem.com/tm-364a.pdf מזוזה], והנלווה? צוואת רבי יהודי החסיד לא לחזור ומענה הרבי לרש"ז גורארי' לומר פרק תניא? ועוד? מה יהיה השם שלו? יש למישהו מה להרחיב? [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 11:35, 17 במרץ 2017 (UTC)
== אי כתיבת פרטים חשובים בערכים ==


:ועל הדרך, כאן המקום לקרוא למפעילים לפתוח את אתר תקוות מנחם. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 11:35, 17 במרץ 2017 (UTC)
נראה שהרוח בחבדפדיה היא לא לכתוב דברים לא טובים על אותו איש. .
כלומר, יש כל מיני פרטים שהם בגדר נייעס וכו' שמכיון כבודו של האיש לא כותבים את זה בערך.. למרות שזה דברים חשובים על האדם.


== ערכים מומלצים ==
אני יתן פירוט קצר..


בזמן האחרון יש דיבורים רבים על ערכים מומלצים, וכרגיל הכל נשאר במישור הדיבורים. לדעתי הסיבה לכך היא כי אנחנו חושבים שכאן זה ויקיבתחתונים, וכמעט בלתי אפשרי שנגיע לכמות ערכים ברמה הזאת.
1. יוסף בלוי (היה עוזר של אפי וולף במ"ט באירגון הגג) לא מוזכר במילה על מעלליו באירגון ואף בחוסר ידע ואחיזה בקרקע המשיחיסטית מפנים לסדרת כתבות שבניו כתבו עליו בכדי שיווצר מצב שאכן הוא חסיד גדול...
2. אברהם מאיור דרייזין לא מוזכר במילה על שהותו אצל הרבי שליטא מהמ למרות שהרבי שליטא לא רצה שיגיע ואף לא התייחסו אליו.
3. ח. גוראריה - לא הייתה מרוצה שהרבי שליטא מהמ נבחר להיות רבי למרות שהרש"ג גדול ממנו (זה נכתב בצורה גסה אבל זה האמת ומוזר שלא כתוב בערך..)


יש לשקול לדעתי שינויים בכללים של מה נקרא 'ערך מומלץ'. הדבר הראשון שצריכים לקבוע הוא כי '''ערך מומלץ אינו בהכרח ערך ארוך''' חד וחלק!
אשמח לתגובה.. [[משתמש:זמן הגאולה|זמן הגאולה]] - [[שיחת משתמש:זמן הגאולה|שיחה]], 02:42, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 02:42, 15 בינואר 2026 (IST)
:לחב"דפדיה יש מטרה והיא הפצת תורת החסידות וקירוב משיח צדקינו. לא כל התבוססות ברוע משרתת את המטרה. הזכרת הפרטים שאמרת לא מביאים כבוד לא להקב"ה, לא לרבי ולא לחב"ד, חלק מהם מתאימים לצהובונים. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:08, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:08, 15 בינואר 2026 (IST)
::אבל לתת לו כבוד זה בסדר?
::אם הרבי שליטא מהמ התנהג ככה האם יש הווא אמינא לחלול השם? [[משתמש:זמן הגאולה|זמן הגאולה]] - [[שיחת משתמש:זמן הגאולה|שיחה]], 03:28, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:28, 15 בינואר 2026 (IST)
:::אף אחד לא הופך למכובד גדול יותר אם כותבים עליו ערך.
:::ובכלל ידוע ענין הזהירות ע"פ שו"ע מלה"ר וההיתר אם יש תועלת באמירתו אינו קיים בנדו"ד וד"ל.  [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 21:30, י' בשבט, ה'תשפ"ו 21:30, 28 בינואר 2026 (IST)
1. בהמשך לדברי שלום עליכם. אם יש לך מקור, תוסיף בבקשה, או שתכתוב בדף השיחה של הערך את המקור כדי שאחרים יוכלו להכניס. 2. לא מכיר את הסיפור, אבל נראה לי שהוא עונה לכלל הוא שלא כותבים על עניינים אישים ופרטיים. 3. לא 'מתעסקים' עם בית הרב. מוזר שאתה לא יודע את זה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בטבת ה'תשפ"ו 23:24, 17 בינואר 2026 (IST)


הכללים שיש לקבוע לענ"ד:
:על פי הנ"ל צריך למחוק את הביקורת בערך של הרב יודל קרינסקי ובארגון הפנסאים [[משתמש:תלמוד בבלי|נכתב על-ידי העורך תלמוד בבלי ♦]] - [[שיחת משתמש:תלמוד בבלי|שיחה]], 22:40, י' בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 28 בינואר 2026 (IST)
#ערך בעל חשיבות.
#ערך מקיף עכ"פ את עיקרי הדברים (עם מקורות לכל מה שכתוב, אפילו אם זה מקור אחד לכל הערך).
#חשוב ביותר: ערך שאין בו מחלוקת/פוליטיקה.
#ערך כתוב באופן סביר.
נראה לי שכמה מערכי חג הפסח שנכתבו עכשיו נכנסים בקריטריונים הנ"ל. '''<span class="mw-userlink">[[משתמש:שף ויתיב|שף ויתיב]]</span>''' • '''[[שיחת משתמש:שף ויתיב|קאנפרענץ רום]]''' 16:15, 22 במרץ 2017 (UTC)
:הבעיה לדעתי היא יותר שחסר עקשן, משום שעד שלא התעקשתי על הערך [[ניצוץ משיח]] ושגעתי את כל המדינה שום דבר לא זז בעניין (ובצדק כי מה פתאום שייעניין אותי פתאום ערך שאחר כותב, בגלל שהוא החליט..) ולבסוף יצא ערך יפה ניסיתי לעשות זאת שוב בערך [[שינה בסוכה]] חוץ משיע.ק אף אחד (!) לא תרם את עצמו.. כמובן כשעבר סוכות נו.. לך תדבר עם משהו..
:עכ"פ תעלה איזשהו הצעה לערך סביר בעניין הפסח ובטוח אני שירתמו לכך.--[[משתמש:הנחה|הנחה]] - [[שיחת משתמש:הנחה|שיחה]] 17:39, 22 במרץ 2017 (UTC)
::הכי חסר זה זמן. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 12:39, 23 במרץ 2017 (UTC)


== מוסד הרב קוק ==
== קישור ל'ביצועים' של ניגונים ==


מעניין, [4ysc01p1vhw140bqmvpyqhpw.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/03/27-03-2017-09-45-17-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.pdf הרבי מבקש את ספרי הרב קוק] עמוד 49. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]] 11:29, 29 במרץ 2017 (UTC)
שלום חברים, בהמשך לדיון הקודם. עלתה בי מחשבה, שיהיה נכון ליצור כותרת חדשה בערכי ניגונים, 'להאזנה' או משהו דומה, ובה תהיה רשימת הביצועים שניתן להאזין להם ולהוריד אותם מתוך חב"דפדיה (באמצעות {{תב|תבנית:שמע}}). ולאחרי כותרת זו, תופיע הכותרת קישורים חיצוניים, עם קישורים לביצועים שנמצאים באתרים אחרים (אינפו וכיו"ב). ולא כמו היום שכל הביצועים, מופיעים תחת הכותרת 'קישורים חיצוניים' למרות שחלקם קישורים פנימיים. מלבד העניין שזה נכון יותר, זה גם יהיה מסודר ופרקטי יותר שיש חלוקה בין ביצועים שאפשר להאזין להם מיידית בלי לצאת מחב"דפדיה. דעתכם? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בשבט ה'תשפ"ו 00:40, 2 בפברואר 2026 (IST)
 
:אני בעד. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)
::אבל ע"מ לבצע א"ז נזדקק לביצועים שאין עליהם זכויות יוצרים...
::או שיתרמו לחב"דפדיה {{קריצה}}...[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 00:28, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 00:28, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::רעיון מעולה. (באמת מעניין מה עושים עם זכויות היוצרים, בכ"מ יש גם ביצועים ללא זכויות יוצרים) . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (13:57, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 13:57, 8 בפברואר 2026 (IST)
::::בעזרת השם לפי קצב ההתקדמות הנוכחית, בתוך זמן לא ארוך יהיה אפשר לבקש מגברת בינה תליט"א ליצור עבורנו קובץ מקורי של ביצוע הניגון עם סוגי כלים שנבחר ובאיזה סגנון שנבחר.... [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 15:54, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 15:54, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::לפחות כרגע, Suno לא יודע לייצר ניגונים מדוייקים על פי כללי הנגינה - מה שחשוב מאוד בניגונים שהרצון הוא להוציאם בדיוק המירבי . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (15:59, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 15:59, 8 בפברואר 2026 (IST)
::::::יש ערוץ יוטיוב שכולו ניגוני חב״ד בביצוע AI, אך חלקים גדולים ממנו לא מדוייקים . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (16:02, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 16:02, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::::כמו הרבה מכלי הAI אחרי שלמדו את העיקרון, תוך מספר שבועות / חודשים המודלים השתפרו והצליחו להוציא תחת ידיהם עבודות מדוייקות, ובחינם. הוא אשר דייקתי וכתבתי שבעזרת השם לפי הקצב הנוכחי '''בעתיד''' הלא רחוק '''יהיה''' אפשר לעשות זאת. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 09:00, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 09:00, 9 בפברואר 2026 (IST)
::::::::אני מקווה שאכן כן יהיה בעז"ה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (14:30, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו) 14:30, 9 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::יש ב"ה גם כיום שפע ביצועים שאפשר להעלות תוך ייחוס ליוצרים.
:::::::::אבהיר רק, שאין להעלות ביצועים של יוצרים שמוכרים את שיריהם, כמו הרב עמר, או פרוייקט 'צמאה'. אלא אם כן משתמש פונה אליהם ומקבל את רשותם (לא מופרך לי שיאשרו, כמו שהם מעלים ליוטיוב וכיו"ב).
:::::::::אבל יוצרים רבים מעלים את הניגונים שלהם לאינפו ואתרים אחרים כיו"ב, ואז אפשר להוריד ולהעלות כאן כקובץ שמע, עם ייחוס למקור בדף השיחה וכיו"ב. היות שמי שהעלה לשם, אין בכוונתו ובאפשרותו להרוויח מההשמעות אלא רק לפרסם את עצמו וכו'. (מלבד מי שמוכר כנ"ל, שאז גם אם פרסם, מטרתו שאנשים יכירו וירכשו הדיסק). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בשבט ה'תשפ"ו 22:26, 10 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::https://chabad.info/musicnews/1295622/ . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (00:40, ו' באדר, ה'תשפ"ו) 00:40, 23 בפברואר 2026 (IST)
 
== 2 מילים במקום 7 ==
 
הערה חשובה לגבי נישואין, הכתיבה בערך אנציקלופדי צריכה להיות אינפורמטיבית וממוקדת ואין טעם בקישוטי לשון וניסוח ספרותי, לכן אין לכתוב: '''בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת''' אלא יש לכתוב '''התחתן עם'''. (2 מילים - במקום 7, שלא מוסיפות שום מידע). כל מי שרואה ניסוחים כאלו, מומלץ לתקן... [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 19:41, 12 בפברואר 2026 (IST)
 
:לא צ"ל "נשא את"? כך זכור לי שהוחלט בעבר.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 19:56, 12 בפברואר 2026 (IST)
::@[[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] אם כך, אתקן בעזרת הבוט. בכל אופן תיקנתי בינתים רבים מהאזכורים של בהגיעו לגיל נישואין' באמצעות הבוט אבל לא ימלט שיש גרסאות וניסוחים שהבוט לא קלט. אז חשוב לשים לב. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 20:29, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::הוחלט "נשא את" אבל אני חושב "שהתחתן עם" יותר מתאים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 18:52, 19 בפברואר 2026 (IST)
::::אם הוחלט, למה לשנות? וזה גם 3 אותיות במקום 5... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:04, ב' באדר, ה'תשפ"ו 19:04, 19 בפברואר 2026 (IST)
:::::העניין כבר נדון באריכות, על כל הניסוחים למיניהם.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 21:28, 19 בפברואר 2026 (IST)
 
== בוטים חכמים בתורת רבותינו נשיאנו  ==
 
הוספתי היום בערך ספר הליקוטים בוט מבוסס notebooklm שמכיל את ספרי הליקוטים.
 
מדובר בכלי עזר שמנגיש את כל הערכים שנמצאים בספר. ניתן לתשאל אותו בכל נושא בתורת החסידות ולקבל מיידית את המראי מקומות + ביאורים וסיכומים.
 
אני מציע להוסיף הפניה בדף הראשי לדף שבו קישורים לבוטים שכאלו, שיחילו בנפרד בוט עבור כל אדמו״ר מרבתינו נשיאנו. ניתן גם לייצר בוטים משניים כגון בוט רק עבור מאמרי הרבי , בוט עבור הליקוטי שיחות, וכו׳
 
כל מה שנדרש כדי לצור בוט שכזה הוא העלאת המקורות כpdf או כטקסט לתוך הבוט ומתן הרשאות.
 
מיד אחר כך הבוט ניהיה נגיש לכל. [[משתמש:איש ימיני|איש ימיני]] - [[שיחת משתמש:איש ימיני|שיחה]], 19:10, כ"ד בשבט, ה'תשפ"ו 19:10, 11 בפברואר 2026 (IST)
: לגבי [https://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%A0%D7%A8_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%94_%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A8&curid=8137&diff=825521&oldid=810951 עריכותיך בדף נר מצוה ותורה אור], ניכר שהשתמשת בבינה. הוחלט ([https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%97%D7%91%22%D7%93%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94:%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%9D_%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F_34#%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%95_%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA!]) שלא להשתמש ללא זהירות ומשנה בדיקות
[[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  16:44, כ"ו בשבט, ה'תשפ"ו 16:44, 13 בפברואר 2026 (IST)
 
:@[[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] ישר כח על תשומת הלב. העריכות הנ"ל שוחזרו, והסברתי את הסיבה לכך ב[[שיחת משתמש:איש ימיני]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:19, 17 בפברואר 2026 (IST)
::@[[משתמש:איש ימיני|איש ימיני]]. לדעתי זה לא יהיה נכון להתחיל לקשר מכל ערך (למשל לקו"ש או אגרות קודש) לבוט מסוג זה, גם מכיון שזה לא עניינה של חב"דפדיה. וגם מכיון שזה תחום מתפתח ומשתנה. מחודש לחודש ולפעמים גם מיום ליום. זה לא כמו לקשר לאתר יציב ומוכר = מקור מידע קביל. גם זה שמדובר בבוטים פרטיים ולא משהו ציבורי או מוסדי זה בעייתי. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' באדר ה'תשפ"ו 00:01, 23 בפברואר 2026 (IST)
 
==AI==
מה אתם אומרים להכניס דף של AI - כלומק דף שיוכ לעזור למשתמשים, למפעילים ולתיירים באתר. הוא יודע את כל האינטרנט בע"פ - יכול לעזור למשתמשים. אפשר לתת לו את קוד האתר לעריכה ושדרוג, או לחפש אחר בעיות באתר (מפעיל מערכת). ולתיירים - הוא מכיר את האתר, הוא יכול לחפש להם יותר טוב דברים או אפילו להיות צ'אטבוט אישי באתר! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 19:53, כ"ז בשבט, ה'תשפ"ו 19:53, 14 בפברואר 2026 (IST)
 
:יש פה כמה תחומים שונים, שלא נראה לי נכון לקשר ביניהם. ובכל מקרה לא מכיר אפשרות טכנית ליישום. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:08, 17 בפברואר 2026 (IST)
 
תתן לג'מיני את הקוד של האתר נראה כיצד הוא ישרג את האתר או שתבקש ממנו להוסיף כלים נוספים (כמובן שיהיה זה בטיוטה...), ועוד לא הבנתי מה הבעיה בכלי AI, הוא יכול לעזור בחיפוש, ביצירת תוכן למשתמשים, בהבאת מקורות - הוא יכול להשלים את החסר! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 15:57, ב' באדר, ה'תשפ"ו 15:56, 19 בפברואר 2026 (IST)
 
:@[[משתמש:יוצר חב"די|יוצר חב"די]], תוכל לתת דוגמאות מפורטות איך הבינה מלאכותית יכולה לעזור לחב"דפדי'? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:11, ב' באדר, ה'תשפ"ו 18:11, 19 בפברואר 2026 (IST)
::הקוד של האתר מפותח על ידי 'מדיה ויקי' העולמית, ואנחנו עושים לו התאמות לפי הצורך על ידי מתכנת שעובד עבורנו. לכן אין לי אפשרות 'לתת את הקוד שלו'. כדי להקים צ'אטבוט אישי באתר (דבר שאיני בטוח שנצרך), נצטרך מישהו שיתכנת את זה ויטמיע באתר, ובנוסף לשלם לחברת AI שתהיה המנוע מאחוריו. בקיצור לא נראה לי נחוץ כרגע, אבל כמו כל הפיתוחים שהיו עד כה באתר, אם יהיו עוד תומכים ברעיון כזה או אחר, אנסה להביא אותו לפועל עם המתכנת. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באדר ה'תשפ"ו 03:12, 20 בפברואר 2026 (IST)
 
א. אז תבקש ממנו את הקוד! ב. לא צריך בינה מלאכותית שעבודת על כסף - הכל בחינם! (סטודיו AI, ג'מיני ועוד) [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 13:34, ג' באדר, ה'תשפ"ו 13:34, 20 בפברואר 2026 (IST)
:::א. אני לא לא רואה אפשרות מעשית כזו. להרחבה תתקשר. ב. כנ"ל. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ד' באדר ה'תשפ"ו 20:58, 21 בפברואר 2026 (IST)
:את הקוד אתה יכול לקחת לבד מהאתר של מדיה ויקי. אתה כנראה לא מודע לזה שזה לא קוד של כמה שורות שאפשר לשלוח לג'מיני וגם לא כמה עשרות אלפי שורות... מדובר בעץ תיקייות ענק. מצד שני אם אתה חושב שזה ממש נצרך אתה יכול להכין הרחבה פשוטה ולעשות את זה לבד... לפחות במשתמש שלך. אחרי שזה יעבוד אצלך תוכל לשכנע אותנו יותר בקלות לקבל את זה גם.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:09, 22 בפברואר 2026 (IST)
 
אני לא מבין גדול בזה, ולא הייטקיסט מושבע, סה"כ הצעתי ולא כ"כ הבנתי את רעיונך. אם אין זה פרקטי אין על מה להתווכח יותר; א פריילעכן פורים!! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 17:49, ה' באדר, ה'תשפ"ו 17:49, 22 בפברואר 2026 (IST)
 
:זה דווקא נשמע לי הגיוני ומעניין אם תהיה הרחבה כזו (גאדג'ט לדוגמא), אבל זה עולם בלי סוף שלכן קשה למנהל לומר לך "כן, אני ידבר עם המתכנת שיכניס". לכן הצעתי שתכין את מה שאתה מתכוון (בעזרת AI) וכשזה יהיה מוכן זה יהיה יותר מבוסס ויהיה אפשר להכניס את זה לא כמשהו פרטי אלא בהרחבה של כל המשתמשים ואולי אפילו משהו שיעלה כחלק מהטעינה של האתר  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 22:09, 22 בפברואר 2026 (IST)
 
== קישורים שבורים לשטורעם ==
 
[https://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%90%D7%A9%D7%A8%D7%99_%D7%AA%D7%91%D7%97%D7%A8_%D7%AA%D7%A9%D7%98%22%D7%96&curid=25272&diff=827199&oldid=727162] הוחלט להסירם? [[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  06:01, ה' באדר, ה'תשפ"ו 06:01, 22 בפברואר 2026 (IST)
 
:בעיקרון יש תבנית קישור שבור בדיוק בשביל זה. יש להוסיף בו תאריך כמובן. במקביל אפשר לפתוח דיון כמה זמן אחרי קישור שבור דינו להימחק.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:12, 22 בפברואר 2026 (IST)
::היה דיון על זה [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 30#האתר שטורעם.נט]]. לא יודע אם הוכרע. בכל אופן מציע את הכללים הבאים. כמובן זו רק הצעה פתוחה לדיון. הכנסתי בינתיים ב[[תבנית:קישור שבור#טיפול בקישורים שבורים]]. בסוף הדיון פה, אפשר לעדכן שם.
::'''טיפול בקישורים שבורים'''
::* קישור שניתן למצוא לו תחליף, יש להחליף את הקישור בקישור אחר תקין.
::* קישור שאין לו תחליף, אך עותק ממנו קיים בארכיון האינטרנט, יש לקשר לשם.
::* קישור שאין לו תחליף, אך נראה שהמידע שהיה בו שולי ואינו בעל חשיבות משמעותית ניתן להסירו.
::* קישור שאין לו תחליף, אך מספק עדות למידע משמעותי, יש להשאירו עם התבנית קישור שבור, זאת למטרת תיעוד המקור גם אם אין אליו גישה.
::[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באדר ה'תשפ"ו 21:25, 22 בפברואר 2026 (IST)
 
== חב"דמונח ==
 
מה דעת הפעילים שליט"א לעשות מאגר מונחים חבדיים, ליצור כעין מילון למונחים, מושגים, קודים וביטויים חבדיים? [[משתמש:א. טראכט|א. טראכט]] - [[שיחת משתמש:א. טראכט|שיחה]], 07:01, ו' באדר, ה'תשפ"ו 07:01, 23 בפברואר 2026 (IST)