שיחה:פרשת הספרים – הבדלי גרסאות

מאין תקציר עריכה
 
(14 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 64: שורה 64:
שנה אחר–כך, כאשר הכריז הרבי על מבצע משלוח הספרים לספריית אגו"ח, והורה להכין מודעות לעיתונות – הכינו נוסח מודעה בו נזכר אודות המשפט והניצחון. הרבי מחק את רוב הנוסח הזה, וכתב "יעורר מחדש את כל השקו"ט
שנה אחר–כך, כאשר הכריז הרבי על מבצע משלוח הספרים לספריית אגו"ח, והורה להכין מודעות לעיתונות – הכינו נוסח מודעה בו נזכר אודות המשפט והניצחון. הרבי מחק את רוב הנוסח הזה, וכתב "יעורר מחדש את כל השקו"ט
[= השקלא–וטריא] והזכרונות וכו'".}}--[[משתמש:חצקל|חצקל.  יחי המלך המשיח!]] - [[שיחת משתמש:חצקל|שיחה]] 10:43, 22 בינואר 2017 (UTC)
[= השקלא–וטריא] והזכרונות וכו'".}}--[[משתמש:חצקל|חצקל.  יחי המלך המשיח!]] - [[שיחת משתמש:חצקל|שיחה]] 10:43, 22 בינואר 2017 (UTC)
::אני שמעתי עדות מהשליח מענדי פרידמן (הר אדר) בה' טבת האחרון, שהוא זוכר שכשהרבי אמר את הנ"ל הרבה מהתמימים זרקו מיד את תמלילי המשפט שברשותם. [[משתמש:מ. פינחסי|מ. פינחסי]] - [[שיחת משתמש:מ. פינחסי|שיחה]] 14:15, 22 בינואר 2017 (UTC)


== התיחסות למאורעת שלפני המשפט ==
== המלך אינו מעיד בבית משפט, האמנם??? ==


ב[[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] של ה' טבת האחרון התפרסמה תבנית שבה הם מבהירים שהסיבה שהם לא עוסקים במאורעות המשפט עצמו, כיון שהרבי דיבר אחרי המשפט שלא כדאי לעסוק בזה וזה נותן כח לקליפות.
מקובל כי ביג כסלו הוחלט שהרבי לא יעיד בבית משפט, ומיד הגיע העמ'הארצות ושייכה זאת לדין מלך ישראל (דווקא!) אינו מעיד וכו' וכו'
אני אישית שמעתי ממישהו שהיה ב[[770]] באותם ימים, שכששמע את דברים אלו הוא זרק את כל תמלולי המשפט שהיו ברשותו.
{{ש}}ונשאלת השאלה: זה נכון בכלל שרצו שהרבי יעיד בבית משפט?
האם לכאורה צריך לקצר ולתמצת את הפרקים בערך הזה שמדברים על הגניבה והמשפט עצמם?
{{ש}}הרשדב"ל אינו ציין לזה כלל וכל האיזכור הוא כדלהלן
|חצקל}, אם אתה זוכר, דיברנו על זה בחח"ל קטנה.
{{ציטוט|תוכן=יא. "השאלות ששאלו אצל הרבי"
במשך התקופה שלפני המשפט, כאשר עורכי
הדין של כל צד חקר ודרש את אנשי הצד
שכנגדו, דרשו עורכי הדין של צד הנתבע לחקור
גם את הרבי.
היו בזה עימותים ודיונים רבים, ובסוף הוסכם
על דעת השופט ועל דעת עורכי הדין של שני
הצדדים, שיוכנו השאלות ע"י עו"ד של שני
הצדדים. אח"כ ישאלו העו"ד שלנו אצל הרבי
את השאלות שהוכנו, וירשמו את המענות של
הרבי.
בי"ג כסלו הגיעו לספריה, הרבי, עורכי הדין
נשאלו השאלות וניתנו המענות. שלנו, הר"י קרינסקי והרא"י שמטוב.|מקור=משפט הספרים דידן נצח ע' יד}}--<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> בערך [[מצוות בטלות לעתיד לבוא]] כבר ביקרת??<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span>[[משתמש:הנחה|הנחה]]<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[שיחת משתמש:הנחה|לשיחה עימי]] <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> 09:07, י"ז בכסלו, ה'תשע"ח ''<font size="1">(5 בדצמ' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
::עיין בקישור המופיע בתחתית הדף: {{קישור שטורעם|244|artdays|"המלך אינו מעיד..."|מערכת שטורעם|ג' בטבת תשס"ו}} [[מיוחד:תרומות/81.218.117.138|81.218.117.138]] 13:11, 5 בדצמבר 2017 (UTC)
 
:::ובנוגע לטענת העמארצות - נו"כ הרמב"ם שם טוענים שדין זה הוא גם במלך מבית דוד, ראה לדוגמא כס"מ הל' מלכים פ"ג הלכה ט: "וכתב רבינו במלכי בית דוד ומעידין עליהם ולא כתב שהם יעידו משום דלא גרעו מכהן גדול שאינו מעיד לשום אדם אלא למלך". --[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 16:12, 5 בדצמבר 2017 (UTC)
::::הרי שם כתוב במפורש {{ציטוטון|ענין זה דורש ברכה בפני עצמה, אך לא היו בידינו '''המקורות''' והזמן לכך}}, כלומר אין כאן העתקה מיומן כל שהוא אלא העתקה של מה שאני ואתה וכל אחד מאתנו שמע בהיותו בישיבה.. ואינו ראיה לפרטים כלל אם היה זה להעיד בבית המשפט או לחקירה על ידי העו"ד כמסופר ביומנו של הרשדב"ל.
::::ולגבי הערת יוסי אני אכן חוזר בי --<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> בערך [[מצוות בטלות לעתיד לבוא]] כבר ביקרת??<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span>[[משתמש:הנחה|הנחה]]<span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[שיחת משתמש:הנחה|לשיחה עימי]] <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> 10:25, י"ח בכסלו, ה'תשע"ח ''<font size="1">(6 בדצמ' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
 
== האם ישנו מידע על הספרים הגנובים שטרם הושבו? ==
 
האם ישנו מידע על הספרים הגנובים שטרם הושבו? הבנתי שגם אחרי המשפט לא כל הספרים הושבו לספרייה משום שחלקם כבר נמכרו על ידי הגנב. אנחנו מסתכלים מדי פעם בפרסומים של בתי מכירות ורואים ספרים נדירים של חב"ד שייתכן שהיו שייכים פעם לספריית ליובאוויטש. יש איפה שהוא תיעוד (אפילו חלקי) של רשימת הספרים הגנובים כדי שניתן יהיה לקנות אותם ולהשיבם לספרייה?
--[[משתמש:א.פ.|א.פ.]] - [[שיחת משתמש:א.פ.|שיחה]], 23:16, כ"ה באייר, ה'תש"ף 23:16, 19 במאי 2020 (IST)
 
== חשיבות???????????!!!!!!!!!! ==
 
חשיבות???????????!!!!!!!!!!
אין לזה חשיבות אינצלקופדית--[[מיוחד:תרומות/212.76.100.170|212.76.100.170]] 18:01, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
:כנראה שכבודו אינו חב"דניק, אם היה היה מבין--[[משתמש:שמואל חיים|שמואל חיים~יחי המלך]] - [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]], 18:07, ל' באב, ה'תש"ף 18:07, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
חזרה לדף "פרשת הספרים".