ספר השיחות (אדמו"ר שליט"א) – הבדלי גרסאות

מ הגהה
 
(18 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{קובץ|ספר השיחות}}
[[קובץ:ספר השיחות יפה יותר.png|250px|ממוזער|סדרת 'ספר השיחות']]
בשנים הראשונות לנשיאותו של [[הרבי]] הסתייג הרבי נחרצות מכך שה[[הנחה|הנחות]] ה[[בלתי מוגה|בלתי מוגהות]] יודפסו באופן רגיל. רק דבר ש[[מוגה|הוגה]] או נחתם על ידי הרבי אושר לדפוס (ואף זה לא היה חזון נפרץ). [[שיחה|שיחות]] אלו נדפסו בהוספות לכרכים האחרונים של [[ליקוטי שיחות]] במדור בפני עצמו, ונסדרו לפי תאריך אמירתן.
בשנים הראשונות לנשיאותו של [[הרבי]] הסתייג הרבי נחרצות מכך שה[[הנחה|הנחות]] ה[[בלתי מוגה]]ות יודפסו באופן רגיל. רק דבר ש[[מוגה|הוגה]] או נחתם על ידי הרבי אושר לדפוס (ואף זה לא היה חזון נפרץ). [[שיחה|שיחות]] אלו נדפסו בהוספות לכרכים האחרונים של [[ליקוטי שיחות]] במדור בפני עצמו, ונסדרו לפי תאריך אמירתן.
 
החל משנת [[תשמ"ז]] החל הרבי להגיה באופן קבוע את רשימת ההנחות מ[[התוועדות עם הרבי|ההתוועדוית]], ומכיוון שבמשך השנים היו שני גופים שעסקו בהנחה על הכתב של דברי [[הרבי]], [[ועד הנחות בלה"ק]] ו[[ועד הנחות התמימים]], לכן בתקופה שהחל להגיה את ההנחות באופן קבוע, הגיה גם את ה[[הנחה]] שנערכה על ידי [[ועד הנחות בלה"ק]] וגם את ההנחה שנערכה על ידי [[ועד הנחות התמימים]]. בשלב מסוים הגיעו להסכם ביניהם שהרבי יגיה שבוע אחד את ההנחה של ועד הנחות בלה"ק על מנת לפרסמה ב[[שבועון כפר חב"ד]] ב[[לשון הקודש]], ושבוע אחד את ההנחה של ועד הנחות ה[[תמים|תמימים]] על מנת לפרסמה בעיתון [[אלגמיינר ז'ורנאל]] בשפה ה[[אידיש]].
== על הסדרה ==
החל משנת [[תשמ"ז]] החל הרבי להגיה באופן קבוע את רשימת ההנחות מ[[התוועדות עם הרבי|ההתוועדוית]], ומכיוון שבמשך השנים היו שני גופים שעסקו בהנחה על הכתב של דברי [[הרבי]], [[ועד הנחות בלה"ק]] ו[[ועד הנחות התמימים]], לכן בתקופה שהחל להגיה את ההנחות באופן קבוע, הגיה גם את ה[[הנחה]] שנערכה על ידי ועד הנחות בלה"ק וגם את ההנחה שנערכה על ידי ועד הנחות התמימים. בשלב מסוים הגיעו להסכם ביניהם שהרבי יגיה שבוע אחד את ההנחה של ועד הנחות בלה"ק על מנת לפרסמה ב[[שבועון כפר חב"ד]] ב[[לשון הקודש]], ושבוע אחד את ההנחה של ועד הנחות ה[[תמים|תמימים]] על מנת לפרסמה בעיתון [[אלגמיינר ז'ורנאל]] בשפה ה[[אידיש]].


כך נמשך הסדר עד שנת [[תשנ"ב]], וכל שיחות אלו התפרסמו בסדרה 'ספר השיחות' ([[תשמ"ז]] - [[תשנ"ב]]), שהסדר הוא בדרך כלל ששיחה אחת מופיעה בלשון הקודש ושיחה אחת ב[[אידיש]].
כך נמשך הסדר עד שנת [[תשנ"ב]], וכל שיחות אלו התפרסמו בסדרה 'ספר השיחות' ([[תשמ"ז]] - [[תשנ"ב]]), שהסדר הוא בדרך כלל ששיחה אחת מופיעה בלשון הקודש ושיחה אחת ב[[אידיש]].


הסדרה (בהוצאת ה[[ועד להפצת שיחות]]) כוללת שנים-עשר כרכים כשלכל שנה ישנם ב' כרכים.
הסדרה כוללת שנים-עשר כרכים כשלכל שנה ישנם ב' כרכים, ויו"ל ע"י [[ועד להפצת שיחות]].


שיחות אלו הודפסו גם בסדרת לקוטי שיחות פרשיות, כל שיחה בכרך המתאים לה.
שיחות אלו הודפסו גם בסדרת "[[לקוטי שיחות - פרשיות]]" (כהוספה לשיחות שנדפסו ב[[לקוטי שיחות]]), כל שיחה בכרך הפרשה המתאים לה.
[[קובץ:ספר השיחות קיץ השית.JPG|250px|ממוזער|שער ספר השיחות - קיץ ה'שי"ת]]


==ספר השיחות קיץ ה'שי"ת==
==ספר השיחות קיץ ה'שי"ת==
בחצי השני של שנת ה'שי"ת הואיל הרבי להגיה את ההנחות שנרשמו על ידי [[ועד להפצת חסידות]], ובתחילת שנת [[תשי"א]] הוציאה לאור קה"ת את "ספר השיחות קיץ ה'שי"ת - חוברת א'" שכללה את השיחות המוגהות מקיץ הקודם, חוברת זו לא נדפסה שוב, אבל חלק גדול מהשיחות הודפסו ב[[שיחות קודש]] מהדורא החדשה (אלא שגם שם לא הודפסו כולם), וכן ב[[ליקוטי שיחות]] בחלקים הראשונים הודפסו כמה מהם שהוגהו מחדש.
בחצי השני של שנת ה'שי"ת הואיל הרבי להגיה את ההנחות שנרשמו על ידי [[ועד להפצת חסידות]], וב[[ט"ו באלול|ט"ו אלול]] [[תשי"א]] הוציאה לאור קה"ת את "ספר השיחות קיץ ה'שי"ת - חוברת א'" שכללה את השיחות המוגהות מקיץ הקודם, חוברת זו לא נדפסה שוב, אבל חלק גדול מהשיחות הודפסו ב[[שיחות קודש]] מהדורא החדשה (אלא שגם שם לא הודפסו כולם), וכן ב[[ליקוטי שיחות]] בחלקים הראשונים הודפסו כמה מהם שהוגהו מחדש{{מקור}}.


==ספר השיחות תנש"א-תשנ"ב מהדורת כיס==
==ספר השיחות תנש"א-תשנ"ב מהדורת כיס==
שורה 18: שורה 20:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.hebrewbooks.org/15973 תשמ"ז - כרך א'] {{הב}}
* '''[https://drive.google.com/drive/folders/0B8CXA1AdUFhAdmozbkFpZUIyVHc?resourcekey=0-AnQyhXO2BwJbiPxFO73TbQ&usp=sharing כל ספרי השיחות תשמ"ז - תשנבתיקיית דרייב מסודרת]''' {{PDF}}
*[http://www.hebrewbooks.org/15927 תשמ"ח - כרך א'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/15806 תשמ"ח - כרך ב'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/15991 תשמ"ט - כרך א'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/16011 תשמ"ט - כרך ב'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/15986 תש"נ - כרך א'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/16035 תנש"א - כרך א'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/16067 תנש"א - כרך ב'] {{הב}}
*[http://www.hebrewbooks.org/15971 תשנ"ב - כרך א'] {{הב}}


{{תורת הרבי}}
{{תורת הרבי}}
[[קטגוריה: ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי ועד להפצת שיחות]]