בית חב"ד 770 (חדר השידורים) – הבדלי גרסאות

ב. א. א. (שיחה | תרומות)
עזרה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ החלפת טקסט – "ב770" ב־"ב-770"
 
(69 גרסאות ביניים של 19 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
בית חב"ד 770 הוקם בשנת [[ה'תש"ע]] ע"י ר' [[מענדל אייזנבאך]].
{{פירוש נוסף|נוכחי=בית חב"ד שבחדר השידורים|אחר=ארגון בית חב"ד 770 שעל ידי תלמידי ה[[תמימים]] ב-770|ראו=בית חב"ד 770}}
*[ר' מענדל אייזנבאך עושה סיור ב[[770]] לראש מועצה אזורית שומרון://chabad.info/wp-content/uploads/2021/10/26-10-2021-01-46-26-WhatsApp-Image-2021-10-25-at-6.15.24-PM-758x656.jpeg?v=1635212789]
{{פירוש נוסף|נוכחי=שימוש כיום בחדר השידורים|אחר=שימוש בעבר בחדר השידורים|ראו=מרכז שידורי חב"ד}}
[[קובץ:סיור-בחדר-השידורים.jpeg|ממוזער|250px|סיור בחדר השידורים]]
[[קובץ:בית חבד חדר השידורים.jpeg|ממוזער|שמאל|250px|הרב [[מענדל אייזנבאך]] מדריך ב-[[770]] את ראש מועצה אזורית שומרון מטעם הבית חב"ד]]
'''בית חב"ד 770 שעל ידי חדר השידורים''' או '''מרכז מבקרים 770''' הוקם על ידי הרב [[מנחם מענדל אייזנבך|מענדל אייזנבאך]] (ומנוהל על ידו בראשות הרב [[חיים ברוך הלברשטם]]) במטרה להסביר למבקרים המגיעים ל-770 אודות חשיבות המקום.


==היסטוריה==
==היסטוריה==
במשך שנת [[תשס"ח]] - שנת ה[[קבוצה]] שלו - שם לב ר' מענדל אייזנבאך לעובדה שב[[זאל הגדול]] שורר אי סדר נוראי {הערה|מכיון שהמקום כה קדוש - "מקום המקדש גופי' דלעתיד"} ואלפי המבקרים שמגיעים ל[[770]] לא מוצאים את ידיהם ורגליהם בו {הערה|ואולי בגלל שפחד שהמבקרים ב770 שאינם מ[[אנ"ש]] עלולים להתבלבל (אולי פחד מהשביל או מההקצנות וכדו') ולהסב רגלם אחורה לדרכם} - לאור כל זאת החליט ר' מענדל שצריך לפתוח מוסד '''רשמי''' בתוך [[770]] שיתן מענה לאותם מבקרים ויסביר להם עפ"י טעם ודעת על קדושת המקום . הצורך במקום כזה גדל עוד יותר אחר ששמע מר' [[בנימין קליין]] ע"כ ש[[הרבי]] עורר על העניין כמה פעמים, ועוד יותר שבתורות למעמד [[חלוקת הדולרים]] מהרבי היו דוכני תפילין שקצת הכינו את היהודים לפני גישתם אל הרבי.
באזור השנים ה'[[תשמ"ח]] - ה'[[תשנ"ב]] הפעילו כמה מתלמידי ה[[קבוצה]] בימי ראשון מעין "בית חב"ד", שפעל עם האורחים הרבים שהגיעו ל[[חלוקת הדולרים]], בעיקר הניחו איתם תפילין ודיברו איתם קצת על [[הרבי]].
לשם כך מצא ר' מענדל את [[חדר השידורים]] שבסוף [[קומת הכניסה של 770]] - בניהולו של ר' [[חיים ברוך הלברשטאם]] -שעמד ריק שומם מאדם.
 
ובחודש תשרי של שנת [[תש"ע]] נפתח החדר לציבור בתור '''"[[משתמש ב. א. א./בית חב"ד 770 (שע"י חדר השידורים)|בית חב"ד 770]]"'''.
בשנת [[תשס"ח]] מספר בחורים שמו את ליבם לעובדה לכך שב[[770 - מרכז חב"ד העולמי#קומת בית הכנסת (האולם הגדול)|זאל הגדול ב-770]] שורר אי סדר ואלפי המבקרים המגיעים ל-[[770]] לא מבינים את מהות המקום. בין הבחורים היה הרב [[מענדל אייזנבך]], הוא החליט שצריך להקים ארגון שיתן מענה לאותם אלפי מבקרים ויסביר להם על קדושת המקום והתחיל לטפל בנושא.
 
לשם כך מצא הרב אייזנבך את [[חדר השידורים]] שבסוף [[קומת הכניסה של 770]] בניהולו של הרב [[חיים ברוך הלברשטם]] - שעמד ריק שומם מאדם.
 
בתיאום עם הרב הלברשטם פתחו את בית חב"ד ב[[חודש טבת]] של שנת [[תש"ע]], זאת לאחר שעבר התאמה לארגון החדש ונפתח לציבור בתור '''"בית חב"ד 770"'''.


==פעילות==
==פעילות==
{{להשלים}}
פעילי הבית חב"ד פוגשים את המקורבים ונותנים להם הסבר על היסטוריית שידורי ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדויות של הרבי]] לכל העולם, בהתחלה על ידי מספר קווי טלפון בודדים בריכוזי חב"ד בלבד עד למאות קווים בכל העולם. בנוסף קיימים בבית חב"ד רמקולים וחפצים נוספים משנים קודמות בהם [[הרבי]] השתמש. ומקבלים סיור ברחבי 770.
 
לאחר מכן המבקר מתקבל באולם [[ספריית ליובאוויטש]] שנמצאת בקומה השלישית של [[770]].
 
כל אורח שמגיע צופה בסרטון קצר המסביר על מעלת ההשתטחות ב[[האוהל|אוהל]], והרבה פעמים גם מקבל ליווי לנסיעה לאוהל.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[ופרצת! בואו לבקר בחדרון הקטן ששידר לכל העולם, אתר בית חב"דhttps://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/2674868]
*[https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/2674868/ ופרצת! בואו לבקר בחדרון הקטן ששידר לכל העולם] [[אתר בית חב"ד]]
*[https://col.org.il/tags/tag/73/ תגית חדר השידורים] {{COL}}
*[https://chabad.info/seven-seventy/767301/ התמימים מבני ברק בחדר השידורים] {{אינפו}}
{{קצרמר}}
{{קצרמר}}
[[קטגוריה:770]]