שיחה:שלום דובער ליפשיץ – הבדלי גרסאות

חסיד (שיחה | תרומות)
 
(21 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 21: שורה 21:
::חסיד, ערכתי קצת ולדעתי יש לכתוב על הארגון בפיסקה נפרדת וגוף הקורות חיים רק בקצרה. חסר מידע; מתי בדיוק החל את פעילותו הראשונה? מה בדיוק הייתה ה"שמד"? איך הם קראו לעצמם? מתי נפתר רישמית יד לאחים? ועוד. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], כ"ג בחשוון ה'תשע"ב 15:04, 20 בנובמבר 2011 (UTC)
::חסיד, ערכתי קצת ולדעתי יש לכתוב על הארגון בפיסקה נפרדת וגוף הקורות חיים רק בקצרה. חסר מידע; מתי בדיוק החל את פעילותו הראשונה? מה בדיוק הייתה ה"שמד"? איך הם קראו לעצמם? מתי נפתר רישמית יד לאחים? ועוד. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], כ"ג בחשוון ה'תשע"ב 15:04, 20 בנובמבר 2011 (UTC)
:::אטפל ובקשתי הראשונה עומדת גם אחרי ההוספות הנוכחיות. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
:::אטפל ובקשתי הראשונה עומדת גם אחרי ההוספות הנוכחיות. ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
==בנו הרב [[שמואל שלמה ליפשיץ|שמואל שלמה]]==
נראה לי שכבר עזב את הישיבה במגדל העמק לטובת ניהול יד לאחים. יש לבדוק ולתקן בגוף הערך. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 02:10, 5 במרץ 2013 (IST)
:משמש גם היום כר"מ בישיבה (במקביל לעבודתו כיו"ר יד לאחים). ---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
::כזו ידיעה ודאית... {{קריצה}} [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 16:14, 13 במרץ 2013 (IST)
:::מידיעה ודאית: הוא עדיין עובד בישיבה במגדל. [[משתמש:ר&#39;ובן|ר&#39;ובן]] - [[שיחת משתמש:ר&#39;ובן|שיחה]] 16:15, 13 במרץ 2013 (IST)
::::בהשגח"פ נודע לי....---בואו לעזרת ולהרחבת ה[[משיח]]! '''[[משתמש:חסיד|חסיד חב"ד]] - [[שיחת משתמש:חסיד|חדר אורחים]]'''
:::::אני לא אמשוך בלשון ולא אמשך בלשון. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 01:06, 14 במרץ 2013 (IST)
מה אתם מדינים פה תדינו ב[[שיחה:שמואל שלמה ליפשיץ]]. [[משתמש:שלמה חיים|שלוימר]] - [[שיחת משתמש:שלמה חיים|כל
היום היא שיחתי]]
== זקן רבני חב"ד ==
"קיבל את התואר זקן רבני חב"ד" - קיבל ממי? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ב באדר א' ה'תשע"ד 14:16, 12 בפברואר 2014 (UTC)
:ככה שמעתי--[[משתמש:שלמה חיים|שלימער]] - [[שיחת משתמש:שלמה חיים|כל היום היא שיחתי]] [[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]] 15:51, 9 באפריל 2014 (UTC)
== כתבה עליו באינפו ==
אבל כבד: יושב-ראש ארגון הפעילים - "יד-לאחים", הלך לפני שעה קלה, ב-‏1 אחר חצות, לעולמו.
הרב שלום-בער ליפשיץ, בן 84 בפטירתו, נאבק בשבועות האחרונים בדלקת ראות, לצד מחלה קשה שקיננה בגופו, בימים האחרונים הורע מצבו, וכעת כאמור, החזיר הרב ליפשיץ את נשמתו לבוראה.
במשך למעלה מ-‏60 שנה, הוביל הרב ליפשיץ את המאבקים הקשים והמרים כנגד המסיונרים והכתות למיניהם, שניסו לחבל בכרם ישראל, ולצוד טרף יהודי קל.
הרב ליפשיץ נולד ברוסיה בשנת  לאביו הרב ישראל לייב ליפשיץ; בילדותו עלה לארץ הקודש והתיישב ברמת גן, ולמד בישיבות אחי תמימים תל אביב (אצל ר' חיים שאול ברוק) ובישיבת פוניבז' בבני-ברק.
בשנת תש"י הקים - בברכת כ"ק אדמו"ר הריי"צ  - את ארגון יד לאחים.
בתשכ"ה נשא את רעייתו, בת הרב נחום גולדשמיד; בתש"ל מונה לרב שכונה ברמת-גן וכעבור מספר שנים מונה לרב בית הכנסת השכונתי 'ספוז'ניקוב'. בתשמ"א מונה בהוראת הרבי לרב קהילת חב"ד ברמת-גן, כממלא מקום הרב גדליה אקסלרוד, ורב בתי הכנסיות 'סוכת שלום' ו'היכל מרדכי'.
בתשל"ז הוציא, יחד עם גיסיו, את הספר ביאורי הרנ"ג על התניא.
בתשנ"ו הצטרף לקונגרס הרבנים למען השלום והי' לאחד מראשי הפעילים למען שלימות הארץ.
ארגון יד לאחים, הוקם בתחילה כדי לסייע לעולים חדשים בשלבי ההתאקלמות הראשונים בישראל, שעמדו תחת לחצים אנטי דתיים גדולים.
עם השנים הופנתה עיקר הפעילות לטיפול בנושאים אחרים. העיקרי בהם הוא המאבק במיסיון ובשליחיו, המונים לטענת יד לאחים, למעלה מ-‏100 קהילות שהארגון מגדיר כמיסיונרים וכתות שונות.
על פי יד לאחים, תקציבם של אלו עומד על מיליוני דולרים לשנה, וקהל היעד שלהם הוא משפחות במצוקה, חומרית או נפשית. המאבק בהם הפך לאחת המשימות העיקריות של יד לאחים.
בשנים האחרונות, עוסק ארגון "יד לאחים", בין היתר, גם "הצלה מטמיעה", היינו בהצלת נשים יהודיות שנישאו לערבים. פניותיהם של אלו למשרדי הארגון מגיעים כ-‏500 דיווחים בשנה על מקרים מסוג זה.
פעילות נוספת של הארגון מתמקדת במה שהוא מכנה "פעילות מונעת" כאשר הכוונה ל"חיזוק הזהות היהודית", בעיקר בקבוצות של עולים מרוסיה, במסגרת ימי עיון וחוגים שונים, כאשר ביד לאחים קיימת בנוסף מחלקה לרישום ילדים למוסדות תורניים.
בראש כל הפעילות הנ"ל עמד בגאון, במשך כל השנים הרב ליפשיץ, שעשרות אלפי נשמות מישראל, חייבות לו - ללא כל ספק את יהדותם.
== אני זקוק  ==
לעזרת העורכים המומחים ממני שיניתי סדר ילדיו שלא היה כראוי ברם לא הצלחתי להפנות לבנו אריה לייב ובלחיצה על אריה לייב ליפשיץ בערך זה מגיעים למישהו קדום נא ונא לתקן [[משתמש:זלדקן|זלדקן]] - [[שיחת משתמש:זלדקן|שיחה]], 13:07, ד' בתשרי, ה'תשפ"ה 13:07, 6 באוקטובר 2024 (IDT)
:כוונתך הייתה ל'''ישראל לייב''' ליפשיץ, תיקנתי. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (14:50, ד' בתשרי, ה'תשפ"ה)
חזרה לדף "שלום דובער ליפשיץ".