פתיחת התפריט הראשי

שינויים

{{אין תמונה}}[[קובץ:מענדי קורטס.jpg|ממוזער|הסופר מענדי קורטס משוחח עם הרב [[נפתלי רוט]]]]'''מנחם מענדל (מענדי) קורטס''' (יליד [[תשנ"ח]]) הוא איש תקשורתוסופר, כתב [[שבועון כפר חב"ד]], עורך ועורך באתרים [[חב"ד און ליין]] והאתר החרדי כיכר וכיכר השבת, תושב עמנואל.
==תולדות חיים==
נולד בט' [[תשרי]] [[תשנ"ח]] להוריו ר' ניסים ויעל קורטס, מחסידי חב"ד בקרית חב"ד ב[[צפת]]. בילדותו עברה המשפחה משפחתו להתגורר ב[[נחלת הר חב"ד]] שב[[קריית מלאכי]], והוא למד בתלמוד ב[[תלמוד תורה נחלת הר חב"ד |תלמוד תורה בשכונה]]. כבחור, למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]] ו[[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. לקראת שנת הלימודים [[תשע"ח]] נסע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'. בשנת [[תשע"ט]] נסע לקבל למד [[סמיכה לרבנות]] בישיבה ב[[מוסקבה]]{{הבהרה}}.
כבר בתור בחור בישיבה ב[[כפר חב"ד]] החל לפרסם סיפורים ריאיונות וכתבות בעיתוני החג של [[שבועון כפר חב"ד]]. לקראת סוף ובשלהי שנת [[תשע"ז]] הצטרף כעורך באתר [[חב"ד און ליין]]. בשנת [[תשע"ח]] החל לכתוב, ומאוחר יותר גם לערוך, ב[[שבועון]] בשבועון כפר חב"ד{{הבהרה}}. בשנת [[תשפ"א]] מונה במקביל כעורך באתר החרדי "כיכר השבת".
עם הקמת מגזין במסגרת כתיבתו ב[[שבועון כפר חב"ד]], ערך בחורף תשפ"ג סיבוב נרחב ברחבי ארצות הברית, מחוף אל חוף, שבו סקר ותיאר בסדרת כתבות את בתי חב"ד לישראלים שהוקמו בעשרות נקודות בצפון אמריקה{{הערה|[https://www.kikar.co.il/interesting/rxc8g3 כבר לא עיר החטאים: ביקור של תשע וחצי שעות בלאס וגאס]}}. לאורך השנים ביקר גם בבתי חב"ד בטיוואן{{הערה|[https://www.kikar.co.il/haredim-news/438907 דרמה אנושית מרגשת: סיבוב מפתיע בהיכל היהודי של טיוואן]}}, ב[[נשמהדנייפר]]ובמחנה פליטים חב" החודשי של די שהוקם ב[[הונגריה]] בעקבות המלחמה ב[[אוקראינה]]{{הערה|[צעירי https://col.org.il/news/141508 מה שראיתי במחנה הפליטים: כך הפך כפר נופש מקולל לבית חב"ד]]}}, המיועד למקורבי בתי ופרסם לאחר מכן בעיתון כפר חב"ד ברחבי הארץ, הצטרף אל צוות הכותביםובאתרי האינטרנט תיאור נרחב מתוכם.
בעם הקמת מגזין "[[פסחנשמה]] " החודשי של [[תשפצעירי חב"בד]] נבחר על ידי ר' [[דוד רוטנברג]] באתר "חרדים 10" כ"הדבר הגדול הבא, המיועד למקורבי בתי חב" בתחום התקשורת{{הערה|[https://ch10.co.il/news/739570/#.YmFpj9pByYg בתקשורת החרדית: מנדי קורטסד ברחבי הארץ, עיתונאי ועורךהצטרף אל צוות הכותבים, בן 24 מנחל’ה] באתר חרדים 10.}}וכתב בו במשך מספר חודשים.
ב[[פסח]] [[תשפ"ב]] נבחר על ידי ר' [[דוד רוטנברג]] באתר "חרדים 10" כ"הדבר הגדול הבא" בתחום התקשורת{{הערה|[https://ch10.co.il/news/739570/#.YmFpj9pByYg בתקשורת החרדית: מנדי קורטס, עיתונאי ועורך, בן 24 מנחל’ה] באתר חרדים 10.}}. רוטנברג כתב עליו: "למרות שהוא צעיר מאוד, יש בו שילוב של כותב ועורך. יש לו שיקול דעת שנדרש בעריכה, יודע להבחין בין עיקר לטפל, לצד קליטה מהירה. יש בו גם שילוב שאין להרבה עיתונאים בתקשורת החרדית – יכולת לכתוב כתבות מגזין מושקעות בעיתונות המודפסת, לצד הבנה טובה בתקשורת ה’און ליין’. כמי שגילה כמה מהכישרונות היותר גדולים שצמחו בתקשורת החרדית, אני בטוח שהוא יגיע רחוק. הוא עולה בכישרונות שלו על כמה מהם". בניסן תשפ"ג נישא עם חנה בת ר' ישעיהו ויהודית גולדשטיין מ[[עמנואל]]וגר בעמנואל (בשומרון).
==פרסומים וחשיפות==
בשנת [[תשפ"ב]] פירסם ב[[שבועון כפר חב"ד]] כתבה נרחבת על [[סידור הבעל שם טוב]] בה סיפק הצצה לחשיפת ספרית אגו"ח, בה נחשף לראשונה צילום המלא של הסידור. לכתבה היו הדים רבים בכלי התקשורת הדתיים וגם הכלליים{{הערה|'''[https://col.org.il/files/uploads/original/2022/02/620936cc1722f_1644771020.pdf דרישת שלום מהבעל שם טוב]''', בתוך [[שבועון כפר חב"ד]] 1946 עמוד 24 {{PDF}}{{COL}}}}. כעבור שבועיים חשף ב'כפר חב"ד' לראשונה כתב יד קודש של הרבי, מרשימה שערך בשנת תר"ץ בריגה, כשסידר את אוסף כתבי היד ב[[ספריית ליובאוויטש]].
בסוכות [[תשפ"ב]], בעיצומו של הגל השני של מגיפת ה[[קורונה]], חשף ב[[שבועון כפר חב"ד]] מסמכים מארכיון גרמני, המלמדים כי [[הרבי הרש"ב]] ו[[הרבי הריי"צ]] חוסנו פעמיים נגד מגיפה{{הערה|'''[https://col.org.il/news/133789 טופסי רישום חושפים: רבותינו נשיאינו חוסנו פעמיים נגד מגפה''']}}. המסמכים עוררו עניין (בגין הפולמוס שניטש בתקופת הקורונה בין רבני חב"ד ורופאים חב"דיים אשר הבליטו את חובת החיסונים כדי להציל נפשות, לעומת מספר חסידים ללא תפקידים או ידע הלכתי ורבני שהתנגדו לחיסונים) רב וקיבלו פרסום גם בכלי תקשורת כללי{{הערה|'''[https://col.org.il/news/133873 באולפן Ynet הציגו את התגלית המרעישה שנחשפה ב'כפר חב"ד'''']}}.
לקראת חגי ישראל כותב ועורך, במסגרת [[שבועון כפר חב"ד]], מוספי נושא ייעודיים, בכל מוסף נושא אחר הקשור לדור השביעי, ובכל מוסף מקובץ מידע רב בנושא הרלוונטי, בתוספת תגליות וחשיפות. הז'אנר זהה לכתבות הרגילות של קורטס - כתיבה עיתונאית קולחת הכוללת ראיונות קצרים, בשילוב תמונות וגם מסמכים. מטרת המוספים - לספק הצצה לנושא הרלוונטי, בתוספת חומר חדש. למוספים יש גם קונספט של תחקיר, וישנם מקורות באופן כללי{{הערה|לדוגמא: המקור המרכזי בכתובים אודות הרב חדקוב הוא - [[סיפורים מחדר הרבי]] ו[[אוצר החסידים (ספר)]], המקורות החב"דיים המרכזיים אודות לטביה - יש ספרים שיצאו לאור על ידי השלוחים הרב ברכהן והרב גלזמן ואלו גם אלו אינם מוזכרים כלל במוסף. גם מידע רב ובניית סגנון חדש לדמותו של הרב חדקוב בעבודתו עם הרבי, מוצג במוסף ללא מקורות כלל}}.
* לקראת פסח [[תשפ"א]] כתב וערך מוסף שסקר את הקשר של הרבי עם הגבירים של ליובאוויטש.
* לקראת פסח [[תשפ"ב]] כתב וערך מוסף שסקר את עולם הרפואה במשנת הרבי.
* לקראת סוכות [[תשפ"ג]] כתב וערך מוסף "בית המלכות", 64 עמודים. סקר את בית הרבי והרבנית ברחוב [[פרזידנט 1304]]. בגיליון נחשפו עדויות חדשות והובאו פרטים בלתי ידועים על בית הרבי. הכתבה שפתחה את הגיליון עסקה בביתם הראשון של הרבי והרבנית, בבניין מגורים ברחוב ניו יורק ברובע ברוקלין, ובפרטי המעבר אל הבית הקבוע והמוכר ברחוב פרזידנט.
* לקראת פסח [[תשפ"ג]] כתב וערך מוסף "הרב חדקוב", 64 עמודים, שסיפר בפרוטרוט (בתוספת תמונות נדירות משנים מוקדמות ופרטים משפחתיים אישיים) את סיפורו של הרב [[חיים מרדכי אייזיק חדקוב]], ראש המזכירות של הרבי, מימי צעירותו בלטביה, עבור דרך נסיעתו לארצות הברית יחד עם אדמו"ר הריי"צ וכלה בעבודתו לפי הוראות הרבי במשך עשרות שנים בדור השביעי. לאחר שעבד על המוסף גילה גילויים רבים סביב לרב חודקוב ומידי פעם מתפרסמים חלק מהגילויים שלו על הרב חודקוב.*לקראת סוכות [[תשפ"ד]] כתב וערך מוסף "זמן יחידותינו", שבו הביא את סיפורם של חמש זוגות הורים וילדים שהיו יחד ביחידות בחדרו של הרבי.*לקראת פסח [[תשפ"ד]] - בפתע פתאום - חזרה לרגעים פתאומיים עם הרבי.
==קישורים חיצוניים==
999

עריכות