פתיחת התפריט הראשי

שינויים

מיד עם כינונו הצליח המכון לעורר הדים נרחבים בקרב אוכלוסיות וחוגים רחבים, שנחשפו זה לראשונה לעומק תפיסת העולם ומשנתו של [[הרבי]], שכבר שימש כמנהיג תנועת [[חב"ד]] זה עשרים ושלוש שנה.
אחרי פטירת הרב שם טוב ב[[תשל"ה]] הציעו בניו לגיסו הרב [[מנחם מענדל פוטרפאס]], לקחת על עצמו את האחריות להפצת השיחות במסגרת המכון והם יקחו את האחריות לגיוס הכספים הנדרשים לזה. הרב פוטערפאס פוטרפאס שלח להרבי לרבי את ההצעה ושאל אם לקבלה.המזכיר הרב [[חיים מרדכי אייזיק חדקוב ע"ה ]] שלח לו בחזרה מכתב, ובו מסר את הוראתו של הרבי של הרבי שבאם כפי שכותב יקבלו הם הבנים עליהם להשיג את הכספים יקח יקח שיקח הוא על עצמו את אחריות זו. במכתב הרב חדקוב אף הופיעה גם העתקה של תשובת הרבי על שני [[פ"נ]] ששלח הרב פוטערפאס פוטרפאס באותה עת: {{ציטוטון|ואזכיר על הציון ויבשר טוב}} ועל גליון מכתב הרב חדקוב הוסיף הרבי בכתב יד קדשו: {{ציטוטון|ולהנ"ל}}, היינו שמענה זה אינו רק על הפ"נים אלא גם על ההצעה הזושיטול את האחריות להפצת השיחות.
בשנת [[ה'תשל"ט]] מינה הרב פוטרפאס את נכדו הרב [[יוסף יצחק ליברוב]], בהסכמת הרבי, למנהל המכון, והוא התחיל בהוצאת השיחות בספרים וביסס והרחיב את פעילות המכון.
ראשית יצירותיו וגולת הכותרת של הוצאות המכון היא ללא ספק סדרת "[[לקוטי שיחות]]" המכילה מאות שיחות עיוניות של [[הרבי]] על סדר פרשיות השבוע מתורגמות ללשון הקודש וערוכות בשפה ברורה ומודרנית.
בעת הקמת המכון הוגשו לרבי כמה הצעות למתרגם השיחות, והרבי בחר בהרב [[טוביה בלוי]] לתפקיד. לאחר כמה שנים הרב בלוי הכניס לתפקיד את בתווחתנו הרב [[אהרון הלפרין (כפר חב"ד ב')]], שתרגמה את השיחות בהדרכתו. בשנים האחרונות, תרגם הרב [[אסף חנוך פרומר]] מספר שיחות בודדות.
כאשר שאלו את הרבי כיצד לתרגם, הוא הורה שיעשו תרגום תוכני ולא מילולי.
בשנת [[ה'תשע"ד]] הוחל בהוצאת הסדרה במהדורה מחודשת.
===התייחסויות {{תורת הרבי===}}{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
{{תורת הרבי}}
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:מוסדות על שם רבי לוי יצחק]]
999

עריכות