פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 6,359 בתים ,  8 פברואר
[[תמונהקובץ:אברגיל.jpg|leftשמאל|thumbממוזער|250px|הרב יורם אברג'ל]]ה[[קבלה|מקובל]] [[הרב]] '''יורם מיכאל אברג'ילל'''([[י"ז בסיוון]] [[תשי"ז]] - [[כ"ז בתשרי]] [[תשע"ו]]), היה ראש מוסדות רב פעלים ב[[נתיבות]], המקורב לחסידות חב"ד ונחשב לידיד גדול למעריץ של הרבי, ולאחד מגדולי המחזירים בתשובה בדרום הארץובעל מופתים גדול.
==תולדות חיים==
נולד ב[[י"ז סיון]] [[תשי"ז]] במושב ברוש. להוריו ר' חנניה ורינה, בילדותו למד בבית ב[[בית ספר חב"ד ברוש|בית ספר חב"ד של [[רשת אהלי יוסף יצחקבמושב]], היה תלמיד של הרב [[סעדיה דהן]] במושב, והיה הרב [[עמוס קרניאל]] והרב [[שמעון גד אליטוב]] ורעייתו. כמו כן היה בקשר עם הרב [[ישבעם סגל]] מנהל הבי"ס בית הספר ו[[שליח]] הרבי במקום.
בצעירותו, למד בישיבת בני עקיבא בכפר מימון, ולאחר מכן המשיך את לימודיו בישיבות 'חברון' וישיבת 'הנגב' של ר' בראשות הגאון הרב יששכר מאיר . עם סיום מסלול הלימודים הישיבתי, החל לעסוק בהפצת תורה ויהדות בסביבתו. ולאחר חתונתו עם זוגתו גאולה, עבר להתגורר ב[[נתיבות]], שם התקרב לרב לרבי ישראל אבוחצירא ה'[[בבא סאלי]]'ואף שימשו בחמש שנותיו האחרונות, הקשר בינו לבין הבבא סאלי היה חזק מאוד אפשר למצוא רמז לכך ממה שסיפר "קודם פטירתו של הרב (הבבא סאלי) זכינו שהוא הבטיח לנו בפי קודשו: "לית נגר ולא בר נגר דיפרקינה" (ע"פ לשון הגמרא בעבודה זרה נ, ב), כלומר שלא יהיה שום נגר או בן נגר, ובכלל, שום אדם בעולם, שיוכל להפריד את דביקות האהבה שיש בינינו.
לרב נולדו שישה ילדיםב[[כ"ח אדר]] [[תשס"ו]], ביקר הרב אברג'ל בבית משיח – [[770]] והתוועד במקום עם [[תמים|תלמידי התמימים]]. במהלך הביקור ביקש לנצל את ההזדמנות וחתם על [[פסק דין שהרבי מלך המשיח]]. בהזדמנות זו הוא בירך את הנוכחים ואמר כי "זוהי זכות גדולה להיות בבית מדרשו של קודש הקודשים מלך-המשיח". הרב [[חיים ששון]] הגיש לו את ספרו "ויקרב משיחיה" המלקט עצות מ[[שיחה|שיחות]] [[הרבי]] כיצד לקרב את ה[[גאולה]].
בחודש לאחר התמודדות עם מחלה קשה נפטר בליל שבת פרשת בראשית -[[אדרכ"ז בתשרי]] [[תשסתשע"ו]] במהלך ביקור ו, בן 58. בניו, הרב חיים יוסף דוד והרב ישראל, הוכתרו כממשיכי דרכו והם ממשיכים במורשת אביהם בשילוב מנהגי חב"ד ומרוקו לצד ניהול מפעלי תורה וחסד{{הערה|הרב [[התוועדותמנחם זיגלבוים]] ב, [[770שבועון בית משיח]] - ניצל . הרב את ההזדמנות וחתם על [[פסק דין שהרבי מלך המשיחמשה מרינובסקי]], [[שבועון כפר חב"ד]]גיליון 2041}}.
לאחר מחלה קשה שהתפרצה בגופו של הבן הרב נפטר בליל ש"ק פרשת בראשית ישראל אברג'ל ביקר ב-כ"ז ב770, והרב [[תשרימנחם מענדל הנדל]] הערך לרב סיור מיוחד בבית חיינו{{הערה|[https://chabad.info/seven-seventy/248565/ הרב ישראל אברג'תשע"ו, בן 58ל בבית חיינו] {{אינפו}}}}[[קובץ:הרב אברגל בבית חיינו. שני בניו, jpeg|ממוזער|שמאל| הרב חיים יוסף דוד ישראל אברג'ל והרב ישראל, הוכתרו כממשיכי דרכו.מנחם מענדל הענדל בבית חיינו]]
==פעילות ציבוריתמענות מהרבי==ב[[תשמ"ב]] בהוראת [[הרבי]] החל בנו הרב ישראל אברג'ל למסור שיעורים בהלכה וב[[חסידות]], ובשנת [[תשמיל סיפר כי אביו קיבל מענות מהרבי:"ה]] הקים הרב אברג'ל ברחוב 'בן איש חי' בנתיבות כולל בשם "קול רינה רב פעליםזכיתי גם למכתב ברכה מהרבי לרגל הבר מצוה שלי (בחודש שבט תשנ", שעם השנים הלך והתרחב לעשרות מוסדות בדרום הארץ, הכוללים רשת חינוך מסועפת של גנים ובתי-ספר, לצד [[כולל|כוללים]] לאברכים בני תורה ברחבי הארץ השונים. עם התרחבות הלומדים בכוללים שלו הקים הרב אברג'ל את רשת החינוך "באר [[מים]] חיים", הכוללת מעונות יום, גני ילדים, בתי ספר יסודיים לבנים - "בניהו" בנתיבות ו"באר [[מים]] חיים" בבאר שבע, בית ספר יסודי לבנות "יבוא ברינה" (על שם אמוד), תיכון לבנות "שפתי רננות" וישיבה קטנה "תפארת בחוריםוזה בנוסף לברכות שאבא זצ"ל קיבל בשעתו...ברכה להפצת המעיינות חוצה בקרב ישראל. הלימוד ברשת הכוללים ברחבי הארץ מתנהל לאורך ובפעם נוספת בקרב כל שעות היממה(כוללי יום,כוללי חצות וכוללי נץ)בכל מקצועות התורה. רשת המוסדות כוללת גם את ארגון החסד "ברכת יוסף ופעולת צדיקישראל{{הערה| כפר חב" המחלק [[מזון]] למשפחות נזקקותד 2041 עמוד 28}}.
==פעילות ציבורית וקירבתו לחב"ד==ב[[תשמ"ב]] בהוראת [[הרבי]] החל למסור שיעורים בהלכה וב[[חסידות]], ובשנת [[תשמ"ה]] הקים ברחוב 'בן איש חי' בנתיבות כולל בשם "קול רינה רב פעלים", שעם השנים הלך והתרחב לעשרות מוסדות בדרום הארץ, הכוללים רשת חינוך של גנים ובתי-ספר, לצד [[כולל]]ים לאברכים ברחבי הארץ השונים. עם התרחבות הלומדים בכוללים שלו הקים את רשת החינוך "באר [[מים]] חיים", הכוללת מעונות יום, גני ילדים, בתי ספר יסודיים לבנים - "בניהו" בנתיבות ו"באר [[מים]] חיים" בבאר שבע, בית ספר יסודי לבנות "יבוא ברינה" (על שם אמו), תיכון לבנות "שפתי רננות" וישיבה קטנה "תפארת בחורים". הלימוד ברשת הכוללים ברחבי הארץ מתנהל לאורך כל שעות היממה (כוללי יום, כוללי חצות וכוללי נץ) בכל מקצועות התורה. רשת המוסדות כוללת גם את ארגון החסד "ברכת יוסף ופעולת צדיק" המחלק [[מזון]] למשפחות נזקקות. בכל בוקר היה הרב מוסר שיעור ב[[ספר התניא]] בסגנונו הייחודי, בפני מאות אברכי הכולל ומשתתפים מהסביבה. שיעור [[תניא]] זה הוא אחד משיעורי [[תניא]] הקבועים הגדולים ביותר. בנוסף לכך היה הרב מוסר בכל ערב שיעורים ברחבי הארץ. שימש כראש מוסדות 'רב פעלים', במסגרתם הוא דאג ל-4,000 אברכי כולל. הוא החשיב עצמו לחלק בלתי נפרד מחסידות חב"ד, דאג שכל אחד מאלפי האברכים הספרדים והליטאים שתחתיו יעסקו בתורת חסידות חב"ד. מי שלא עמד בכך, לא יכל להמשיך בלימודיו במוסדות. ==פרסום הרבי כמלך המשיח==הרב יורם אברג'יל פירסם כי הרבי מליובאוויטש הוא מלך המשיח ואף חתם על [[פסק הדין שהרבי הוא מלך המשיח]]. מסופר{{הערה|[https://chabad.info/video/documentary/%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D/95485/ הרב אברג'ל למי שדיבר נגד הרבי: תכין תכריכים] {{אינפו}}}}: הרב העסיק את אנשי הכולל שבראשותו במעשי חסד כאשר חלק מהסדר השבועי היה אריזת וחלוקת מצרכי מזון לנזקקים. פעם אחת, התקשר ראש ישיבה ליטאי חשוב למזכיר הרב, בכדי למחות על ביטול התורה הנגרם לאברכים בגין העיסוק במעשה החסד, כאשר שמע את הדברים, הבין לאן המתלונן חותר ואמר למזכירו שימסור ש"אנחנו מאמינים שהרבי מליובאוויטש הוא המלך המשיח" אחר כך הסביר למזכירו'במקום ללכת סחור סחור, נגשתי מיד לתורף הדברים', 'בתור חסידים של הרבי, ברור לנו שכל יהודי מחויב לתת מכוחו ומרצו למען הזולת ולא רק שאין בזה פחיתות כבוד, אלא ההפך הוא הנכון".באחד הפעמים כשראה רב שדיבר נגד הרבי, אמר לו "אני ממליץ לך לחזור בך לפני השקיעה ואם לא, טוב תעשה אם תכין תכריכים!" הוא גם אמר לאחד מבני משפחתו כי כל ירידתו לעולם היא כדי לרומם ולפאר את שמו של הרבי בעולם.  באחת השנים שהיה הרבה רעש סביב דיבורים נגד הרבי הצהיר בפומבי "כל מי שידבר נגד הרבי נשיא דורנו אין לו חלק לעולם הבא!". במעמד הכנסת ספר תורה לילדי ישראל בכותל חתם את דבריו "שנזכה שהרבי נשיא דורנו יבוא ויגאלנו תיכף ומיד ממש!" "כמה וכמה פעמים הוא התבטא בפירוש: תפקידי בעולם הזה הוא להגן על כבוד החכמים והצדיקים, ובפרט על כבודו של נשיא הדור הרבי מליובאוויטש" {{הערה|אתר המאיר לארץ סיפור "הווי זהיר בגחלתן של חכמים}}.
==ספריו==
בשנת [[תשס"ז]] החל להדפיס את סדרת הספרים '''בצור ירום''' המבארים את '[[ספר התניא]]'. הסדרה מבוססת על שיעוריו היומיים בתניא. בשנת תשע"ו, צאה יצאה מהדורה שלמה הכוללת עשרה כרכים. תשעה מפרי עטו, והעשירי המשלים את ספר התניא הוא על פי שיעוריו. הסדרה מונה אחת עשרה כרכים.
בנוסף שיחות הרב על הפרשיות ומועדי השנה יצאו לאור בסדרת הספרים "אמרי נעם", ד' חלקים.
כחלק מהוצאתיו לאור הוציא הרב סידור תפילה בשם 'קול רינה' כאשר מיד בתחילתו עוד לפני הפסקה 'מודה אני' ציין הרב לדברי הרבי ב'היום יום' אודות 'מודה אני' של יהודי.
כתבם על לוח ליבך - פתגמים מלוקטים משיעורי הרב, בסגנון לוח היום יום של חב"ד, לוקט ע"י על ידי תלמידו הרב דן מרצבך.==משפחתו==נשא לאשה את גאולה דדון, במהלך השנים נולדו לו שישה בנים. בניו:*הרב חיים דוד אברג'יל*הרב ישראל אברג'יל ==לקריאה נוספת=={{כפר|הרב משה מרינובסקי|מורשת רבי יורם|2041|24|תשפ"ד}} == קישורים חיצוניים ==*[[שבועון בית משיח]], [[מנחם זיגלבוים]], '''[https://chabad.info/magazine/739166/ בנו הרב חיים דוד אברג'יל: הקשר בין אבא הרב יורם אברג'יל לרבי ולספר התניא]''' {{בית משיח}}, כסלו [[תשפ"ב]]*'''[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=19721 ביקורו של הרב בבית חיינו]''' -{{אינפו}} *'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=79535 "כל מי שקם על חב"ד - קרס. רק הם נשארו!"]''' - הרב אברג'ל בשיחה מיוחדת לתלמידיו. כ"ג טבת [[תשע"ד]] {{וידאו}} {{אינפו}} *'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=39534 "הרב אברג'ל אירח משלחת חסידי חב"ד]''' וקיבל את הספר [[שיח שרפי קודש]] {{אינפו}}
== קישורים חיצונים ==*'''[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=19721 ביקורו של הרב בבית חיינו]''' - {{אינפוהערות שוליים}}*'''[http{{מיון רגיל://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=79535 "כל מי שקם על חב"ד - קרס. רק הם נשארו!"]''' - הרב אברג'ל בשיחה מיוחדת לתלמידיו. כ"ג טבת [[תשע"ד]] {{אינפו, יורם}}[[קטגוריה:רבנים שחתמו על הפסק דין שהרבי מלך המשיח|אברג'ל]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:אישים בנתיבות]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ז]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ו]]
999

עריכות