משה זאב ירוסלבסקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(39 גרסאות ביניים של 21 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב משה ירוסלבסקי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב משה ירוסלבסקי מקבל מ[[הרבי]] את הנשאר מה[[התוועדות]] - לטובת הארגון "[[אש"ל הכנסת אורחים]]"]]הרב '''משה זאב ירוסלבסקי''' נולד בשנת [[תרע"ה]] ב[[ברדיצ'ב]], [[אוקראינה]] לאביו ר' [[אהרון ירוסלבסקי]].
[[קובץ:הרב משה ירוסלבסקי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב משה ירוסלבסקי מקבל מ[[הרבי]] את הנשאר מה[[התוועדות]] - לטובת הארגון "[[אש"ל הכנסת אורחים]]"]]
{{מפנה|משה זאב ירוסלבסקי|ירוסלבסקי (פירושונים)}}
הרב '''משה זאב ירוסלבסקי''' ([[תרע"ה]] - [[ו' שבט]] [[תשנ"ד]]) היה ממנהלי מוסדות [[חדרי תורה אור]], מנהל [[אש"ל הכנסת אורחים]], ומאנשי קהילת חב"ד ב[[בני ברק]].


בשנת [[תרצ"א]] עלה לארץ עם משפחתו אשר התיישבה ב[[תל אביב]]. בבחרותו למד בישיבת [[תורת אמת]] ב[[ירושלים]]. בשנת [[תש"א]] התחתן עם זוגתו מרת חיה אסתר והתגורר בתחילה ב[[תל אביב]] ובשנים יותר מאוחרות ב[[בני ברק]]. ביתו היה בית פתוח לרווחה לאורחים רבים.
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תרע"ה]] ב[[ברדיצ'ב]], [[אוקראינה]] לאביו ר' אהרון ירוסלבסקי, ולאימו מרת חי' ריזל.


הרב ירוסלבסקי ניהל את [[חדרי תורה אור]], ניהל את [[אש"ל הכנסת אורחים]] וכן [[גמ"ח]] אשר הלווה סכומים מכובדים ל[[חסידי חב"ד]] בכל [[ארץ ישראל]].  
בשנת [[תרצ"א]] עלה לארץ עם משפחתו אשר התיישבה ב[[תל אביב]]. בבחרותו למד בז'יטאמיר ובישיבת [[תורת אמת]] ב[[ירושלים]] בין השנים [[תרפ"ט]] - [[תרצ"ה]].  


ארגון [[אש"ל הכנסת אורחים]] נוסד לעילוי נשמתו על ידי [[מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח]].
בשנת [[תש"א]] התחתן עם זוגתו מרת חיה אסתר והתגורר בתחילה ב[[תל אביב]] ובשנים יותר מאוחרות ב[[בני ברק]]. התעסק בקבלנות צבאית, ביתו היה בית פתוח לרווחה לאורחים רבים.


בנו הוא הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]].
הרב ירוסלבסקי ניהל את [[חדרי תורה אור]] משנת [[ תשי"ב ]] עד לפטירתו, וכן [[גמ"ח]] אשר הלווה סכומים מכובדים ל[[חסידי חב"ד]] בכל [[ארץ ישראל]].


נפטר בשנת [[תשנ"ד]].
==[[אש"ל הכנסת אורחים]]==
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|ירוסלבסקי משה]]
לקראת [[חודש תשרי]] [[תשל"א]], לקח על עצמו הרב ירוסלבסקי את ארגון וסידור ארוחות האורחים המגיעים אל הרבי לחודש החגים (עד לאותה שנה, ארגון צא"ח ניו-יורק היו מעניקים תלושי מזון לאורחים).
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א|ירוסלבסקי משה]]
באותה שנה הרבי העניק לר' משה אלפיים דולר כהשתתפות בעלויות.
 
בשנה שלאחר מכן החל לדאוג ר' משה גם למקומות שינה עבור האורחים.
 
מאז, מידי שנה, בהתוועדויות שבחודש תשרי והסמוכות לו, העניק הרבי 'מזונות' לר' משה, לחלוקה עבור האורחים. פעמים אף מסר לאורחים דרך ר' משה רימון בראש השנה{{מקור}}.
 
לאחר פטירתו ממשיכה פעילות ארגון [[אש"ל הכנסת אורחים]] לעילוי נשמתו, על ידי [[מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח]].
 
==[[חדרי תורה אור]]==
חדרי תורה אור' היה ארגון חב"די שהרשמיות הייתה ממנו והלאה, וגם היה רחוק מזרקורי הפרסום. הוא הוקם בשנת תשי"ב על ידי הרב ירוסלבסקי והרב [[יונה איידלקופ]]
הפעילות התמקדה בשעות אחרי הצהריים. במסגרתה אספו מורים חב"דיים תלמידים מבתים שאינם שומרי תורה ומצוות בכלל או שומרים במידה מסויימת בלבד, וארגנו בעבורם שיעורים במקצועות קודש, בהתאם למקום והזמן. היו מקומות שבהם זה היה למעשה 'ישיבות ערב' לצעירים.
 
סמוך ממש לזמן פטירתו, ביקש ר' משה מהפעיל ר' יואל זכריהו שיקח מצלמה וישתדל לבקר ולתעד את כל מוסדות תורה אור בארץ הקודש - לתמונה קבוצתית. שהגיש ר' יואל שליט"א את התמונות לר' משה הוא נהנה מאוד, ולאחר זמן השיב את נשמתו לבוראה.
 
נפטר ב[[ו' שבט]] [[תשנ"ד]].
 
==משפחתו==
* רעייתו, חיה אסתר - נפטרה י אדר תשס"ט.
*בנו, הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]], רב קהילת חב"ד ב[[קריית מלאכי]], ומזכיר [[בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש]].
*חתנו, ר' גרשון זאב שוורץ - נפטר ב' שבט תשע"ג , [[בני ברק]].
 
{{מיון רגיל:ירוסלבסקי, משה}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בבני ברק]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרע"ה]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשנ"ד]]
[[קטגוריה:משפחת ירוסלבסקי]]

גרסה אחרונה מ־14:49, 16 בינואר 2024

הרב משה ירוסלבסקי מקבל מהרבי את הנשאר מההתוועדות - לטובת הארגון "אש"ל הכנסת אורחים"

המונח "משה זאב ירוסלבסקי" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו ירוסלבסקי (פירושונים).

הרב משה זאב ירוסלבסקי (תרע"ה - ו' שבט תשנ"ד) היה ממנהלי מוסדות חדרי תורה אור, מנהל אש"ל הכנסת אורחים, ומאנשי קהילת חב"ד בבני ברק.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תרע"ה בברדיצ'ב, אוקראינה לאביו ר' אהרון ירוסלבסקי, ולאימו מרת חי' ריזל.

בשנת תרצ"א עלה לארץ עם משפחתו אשר התיישבה בתל אביב. בבחרותו למד בז'יטאמיר ובישיבת תורת אמת בירושלים בין השנים תרפ"ט - תרצ"ה.

בשנת תש"א התחתן עם זוגתו מרת חיה אסתר והתגורר בתחילה בתל אביב ובשנים יותר מאוחרות בבני ברק. התעסק בקבלנות צבאית, ביתו היה בית פתוח לרווחה לאורחים רבים.

הרב ירוסלבסקי ניהל את חדרי תורה אור משנת תשי"ב עד לפטירתו, וכן גמ"ח אשר הלווה סכומים מכובדים לחסידי חב"ד בכל ארץ ישראל.

אש"ל הכנסת אורחים[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקראת חודש תשרי תשל"א, לקח על עצמו הרב ירוסלבסקי את ארגון וסידור ארוחות האורחים המגיעים אל הרבי לחודש החגים (עד לאותה שנה, ארגון צא"ח ניו-יורק היו מעניקים תלושי מזון לאורחים). באותה שנה הרבי העניק לר' משה אלפיים דולר כהשתתפות בעלויות.

בשנה שלאחר מכן החל לדאוג ר' משה גם למקומות שינה עבור האורחים.

מאז, מידי שנה, בהתוועדויות שבחודש תשרי והסמוכות לו, העניק הרבי 'מזונות' לר' משה, לחלוקה עבור האורחים. פעמים אף מסר לאורחים דרך ר' משה רימון בראש השנה[דרוש מקור].

לאחר פטירתו ממשיכה פעילות ארגון אש"ל הכנסת אורחים לעילוי נשמתו, על ידי מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח.

חדרי תורה אור[עריכה | עריכת קוד מקור]

חדרי תורה אור' היה ארגון חב"די שהרשמיות הייתה ממנו והלאה, וגם היה רחוק מזרקורי הפרסום. הוא הוקם בשנת תשי"ב על ידי הרב ירוסלבסקי והרב יונה איידלקופ הפעילות התמקדה בשעות אחרי הצהריים. במסגרתה אספו מורים חב"דיים תלמידים מבתים שאינם שומרי תורה ומצוות בכלל או שומרים במידה מסויימת בלבד, וארגנו בעבורם שיעורים במקצועות קודש, בהתאם למקום והזמן. היו מקומות שבהם זה היה למעשה 'ישיבות ערב' לצעירים.

סמוך ממש לזמן פטירתו, ביקש ר' משה מהפעיל ר' יואל זכריהו שיקח מצלמה וישתדל לבקר ולתעד את כל מוסדות תורה אור בארץ הקודש - לתמונה קבוצתית. שהגיש ר' יואל שליט"א את התמונות לר' משה הוא נהנה מאוד, ולאחר זמן השיב את נשמתו לבוראה.

נפטר בו' שבט תשנ"ד.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]