פתיחת התפריט הראשי
דף הבית
אקראי
כניסה לחשבון
הגדרות
אודות חב"דפדיה
חב"דפדיה
חיפוש
עריכת הדף "
איסור חרישה בשור וחמור
" (פסקה)
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
== בחסידות ובקבלה == בתורת החסידות ישנם שני ביאורים בטעם הציווי "לא תחרוש בשור וחמור יחדיו": '''פירוש א': הבדלה בין קדושה לקליפה''' השור הוא הסמל האמיתי של הקדושה, וזאת משום ש"אל הבקר רץ אברהם" וששור מייצג כוח ברכה ועבודה רוחנית. החמור, לעומת זאת, מסמל את הקליפה המנוגדת לקדושה. המצווה "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו" מציינת את הצורך להרחיק את הקליפה, כך שהיא לא תוכל להתחבר עם הקדושה. פסוק זה מבהיר את הצורך בנפרדות בין הקדושה לבין כוחות הרע, כך שאין אפשרות לשלב בין שני העולמות הללו. על פי ביאור זה, מטרת הציווי היא להרחיק את קליפת החמור, שהיא סמל למידות של חסד ושפע לא מכוון, כדי שלא תוכל לקבל כוח מקדושה. '''פירוש ב': שתי קליפות בשור ובחמור''' הפירוש השני הוא שגם השור וגם החמור הם מסמלים לקליפות, ומייצגים צדדים שונים של כוחות רעים. השור, המייצג את הגבורה והדין, משדר כוח עז אך גם קשה, בעוד שהחמור מסמל את חסד הקליפה, צד של רפיון רוחני. איסור השילוב בין השניים נועד למנוע את חיבורם של כוחות אלו, כיוון שהשילוב ביניהם יכול להוביל ליצירת עמלק, כוח רע שקשור עם הכלב ("כֶּלֶב"). על פי זה, "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו" הוא אזהרה לאחדות כוחות רעים אלו, שמביאה לעיתים לתוצאה רוחנית שלילית, כמו הופעת עמלק. ובעבודת האדם, השור מייצג את ה[[יצר הרע]] שבאדם, שנדרש לשבור את התאוות והנטיות השליליות. העבודה הרוחנית האמיתית היא לשבור את כוחות הרע ולהפוך את החומר לקודש. החמור, מצד שני, מייצג את הצד ה[[קרירות]], הפסיבי והמרוחק יותר מהקדושה, ולכן צריך להימנע מהשפעתו במאבק הרוחני{{הערה|ד"ה לא תחרוש תרכ"ז, ותשכ"ז.}}. {{הערות שוליים}} [[קטגוריה:מצוות]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)