פתיחת התפריט הראשי
דף הבית
אקראי
כניסה לחשבון
הגדרות
אודות חב"דפדיה
חב"דפדיה
חיפוש
עריכת הדף "
יומן
"
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
'''יומן''' הוא ספר זיכרונות שבו מתועדים מאורעות שקרו בעבר. אצל [[חסידים]] נוהגים לרשום יומן מתקופת שהותם ב[[חצרות קודשינו]] על מנת שיוכלו להיזכר לאחר מכן במאורעות שחוו בעת שהותם אצל [[הרבי]]. ==רקע== היומן הינו סיכום מ[[שיחות|שיחותיו]] של הרבי לצד תיאור הנהגותיו הק', שזהו ג"כ חלק בלתי נפרד מ"תורתו של משיח" (מעשה רב) - ובאופן כללי אף מאפשר לקורא היומן להיכנס לאוירת הימים ההם ו"לחיות" את התקופה מחדש שלכן נכללים בו גם פרטים מ[[התוועדות חסידים|התוועדויות חסידים]], [[כינוס השלוחים העולמי]], ועוד מאורעות שהתרחשו "מסביב", גם שלא בנוכחותו (הגשמית) של הרבי שליט"א. ==בית חיינו== {{ערך מורחב|בית חיינו (גיליון)}} יומני השנים [[תשמ"ט]] - [[תשנ"ב]] הם יומני '''בית חיינו''' האחרונים לע"ע והם כללו דיווח קבוע מ[[770]] בשבוע החולף; תוכן השיחות שאמר הרבי, [[מענות קודש|מענות]] מיוחדות, אירועים והתוועדויות, ביקורים של אישים שונים בחצר [[ליובאוויטש]] ועוד. הגיליון היה יוצא על ידי תלמידי ה[[קבוצה]]. ב[[תשעת הימים]] של שנת [[תשמ"ט]] הוציאו את הגיליון הראשון בסדרת שנים זו, כשזה מסתכם בדף אחד שיצא לאור פעמיים בשבוע. בתוך מספר חודשים התרחב אט אט, עד שהפך בעידוד הרבי לעיתון של ממש. בתחילה היה זה גיליון פנימי, המתפרסם בעיקר ב-770, ומגיע מידי פעם לארץ ישראל על ידי תמימים שהיו נוסעים או ששלחו לחבריהם. ומשנת [[תש"נ]] החלו לצאת לקהל הרחב כאשר אלפים ורבבות מכל החוגים זכו מידי שבוע אותו. עורך הגליון היה ר' [[יצחק זאב ברנדלר]], וגיסו ר' ברוך כהנא היה הכתב שהביא את הידיעות. בחורף [[תש"נ]] שקלו חברי המערכת לסגור את הגיליון (עקב חובות כספיים), וכששלחו לרבי את הגליון (כבכל שבוע), הוציא הרבי את המענה: "נתקבל ות"ח ובטח ימשיכו בזה, וכל המפרט הרי"ז משובח אעה"צ". יש לציין שהם לא כתבו על רצונם לסגור את הגליון. בשנת [[תשס"ז]] הוציא [[מכון מלכות שבתפארת]] באישורו של הרב ברנדלר את כל גליונות "בית חיינו" על נייר כרומו משובח, בסדרה של 5 ספרים המכילים 130 גליונות (2,500 עמודים) ובשנת תשע"ז הודפסו במהדורה חדשה. ==יומן קבלת המלכות== {{ערך מורחב|יומן קבלת המלכות}} '''יומן קבלת המלכות''' הוא ספר המכיל יומן מפורט מאירועי שנת [[תשנ"ג]]. ספר זה יצא לאור על ידי [[את"ה המרכזי 770]]. הספר מכניס את הקורא לאוירה של אותם ימים בשנת תשנ"ג בהם עודד הרבי את שירת החסידים "[[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|יחי אדוננו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]", כולל גם אישורו לפרסומים עולמיים בהם יקבל העולם את מלכותו של [[הרבי כמלך המשיח]]. היומן נכתב על ידי התמים [[שלום בער מישולובין]]. לאחר מספר שנים בהם לא היה ניתן להשיג את הספר, הוא יצא לאור במהדורה חדשה ומפוארת לקראת דידן נצח תשע"ו - שנת הקהל. ==ראו גם== *[[בית חיינו (גיליון)]] *[[דברי משיח]] *[[יומן השליחות המיוחדת]] ==קישורים חיצוניים== *[https://drive.google.com/open?id=0B239NTMAJ3JiX0cyR1NKTl9rTjg '''יומנים מכל שנות הנשיאות'''] - רבי דרייב *[http://www.yoman770.com/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99 יומני בית חיינו בית משיח 770] - יומנים מכל השנים - אתר *[http://hageula.com/sevenseventy/yomanim יומני בית חיינו 770] - תת קטגוריה {{הגאולה}} * [https://www.mafteiach.app יומנים לפי סדר כרונולוגי], אתר מפתח {{תורת הרבי}} {{הערות שוליים}} [[קטגוריה:מושגי יסוד]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תבניות המופיעות בדף זה:
תבנית:הגאולה
(
הצגת מקור
) (מוגנת חלקית)
תבנית:הערות שוליים
(
הצגת מקור
) (מוגנת)
תבנית:הערות שוליים/מרחב שם
(
עריכה
)
תבנית:הפניה לערך מורחב
(
עריכה
)
תבנית:הפניה לערך מורחב/קוד
(
עריכה
)
תבנית:ערך מורחב
(
עריכה
)
תבנית:קח
(
עריכה
)
תבנית:שורה אחת
(
עריכה
)
תבנית:תורת הרבי
(
עריכה
)
יחידה:PV-options
(
עריכה
)
יחידה:ParamValidator
(
עריכה
)