פתיחת התפריט הראשי

שינויים

הוסרו 3 בתים ,  08:15, 15 בספטמבר 2020
מ
החלפת טקסט – " " ב־" "
פעילות האקספלורציה השוטפת של החברה מתרכזת בשני מישורים עיקריים: האחד – הגדרת המיקום של המרבץ המשני (Secondary Deposit) האלוביאלי בתוך השכבות בעמקי זבולון ויזרעאל לאורך אפיק נחל הקישון; והשני – חיפוש ובדיקות של המרבץ הראשוני (Primery Deposit) בגופים המגמטיים בהר הכרמל ובאזור רמות מנשה. פעילות האקספלורציה כוללת, בין היתר, עבודת שטח, מיפוי, ביצוע סקרים גאופיזיים, גאוכימיים וגאולוגים, איסוף דגימות על פני השטח, ביצוע קידוחי סקר בקוטר קטן, קידוחים בקוטר רחב, וכן איסוף דוגמאות גדולות (Bulk Sampling), ביצוע בדיקות ויזואליות ומינרולוגיות של הממצאים.
החומר שנאסף במסגרת האקספלורציה מובל למתחם התפעולי ולמעבדות החברה בעכו, ועובר תחילה טיפול בשלבים הכולל בין היתר שטיפה, סינון, ניפוי והפרדה באמצעות מכשור טכנולוגי ייעודי שנרכש בחו"ל. בשלב השני מתבצעים מיון והפרדה מינרולוגית על ידי צוות מקצועי שהוכשר במיוחד לצורך כך. החברה מבצעת מעת לעת בדיקות גאוכימיות באמצעות מיקרוסקופ אלקטרוני סורק במעבדות חיצוניות בישראל ובחו"ל לצורך בדיקת ההרכב הכימי של מינרלים אינדקטורים לקימברליט (Kimberlitic Indicator Minerals – KIM) שנמצאו על ידה.
 
== שיתוף פעולה עם חברת "דה בירס" ==
החל משנת 2003 מתקיים שיתוף פעולה עם חברת "דה בירס", במסגרתו נערכו מספר ביקורים של נציגי החברה בישראל על מנת לסייע ל"שפע ימים" בפעילות האקספלורציה שלה. שיתוף הפעולה המקצועי בין החברות הוביל לגילוי קימברליט – סלע המקור של היהלומים – על אחד הגופים המגמטיים ברכס הכרמל וכן למציאת יהלום מיקרו במדגם שמשקלו כ-260 ק"ג, שנאסף וטופל על ידי חברת "דה בירס" במעבדותיה שבדרום אפריקה‏. שיתוף הפעולה בין שתי החברות נמשך על בסיס ייעוץ חיצוני. בספטמבר 2014, בכנס הבינלאומי לאקספלורציה וחיפוש יהלומים המתקיים בדרום אפריקה בעיר קימברלי, הציג ד"ר דייב אפטר, מומחה מחברת דה בירס, את מחקרו על פעילותה של חברת "שפע ימים" וממצאיה‏.
 
== ממצאי החברה ==
ב-24 בינואר 2013 דיווחה החברה כי מצאה אבן חן יקרה מסוג ספיר בגודל של 5.72 קרט.
באוגוסט 2014 פרסם המכון הגמולוגי האמריקאי GIA מאמר המבוסס על מחקרם של הפרופסור לפיזיקה עמנואל פריש (Emmanuel Frisch), מנהלת פרויקט שפע ימים ורד טולדו, והמחברת ומומחית אבני החן אנטואנט מאטלינס (Antoinette Matlins) בו נבחנו גבישים של מואסניט אשר נמצאו על ידי חברת שפע ימים, בהם בגדלים שטרם נמצאו בעולם. הם ציינו כי 30 הגבישים שנבחנו היו בעלי שש צלעות, דו-פירמידיים עד שטוחים, עם נוכחות רבה של פינקואיד (pinacoid), וכי הם היו שקופים עם צבעים הנעים בין כחול עמוק לירוק בהיר. לדברי השלושה, בהתבסס על מציאת שפע גבישים שבורים ניתן להניח שאפשר למצוא גבישים במידות גדולות יותר‏.
 
== הצטרפות לבורסה ==